Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Festivalul de Jazz se amana jumatate de an. Astra Film Fest a lansat o petitie

Reprezentantul fundației care organizează Festivalul de Jazz de la Sibiu, Hilarius Johannes Konstantin Schmidt, anunță decalarea acestui eveniment cu aproape șase luni. În loc de începutul lunii mai, festivalul ar urma să aibă loc în perioada 20 – 26 octombrie. ”Această întârziere nedorită se datorează climatului politico-economico-social extrem de nefavorabil, chiar ostil am putea spune.
Cu toate că ne bucurăm de o longevivă, continuă, perpetuă susţinere din partea partenerilor externi (ambasade, consulate, institute culturale), finanţatorii locali ne tratează cu o ruşinoasă nemeritată cvasi-indiferenţă, menţinând suportul financiar pe linia înec – plutire”, se arată într-un comunicat de presă al Fundației Sibiu Jazz Festival, remis sâmbătă ziarului Turnul Sfatului.
Decalarea Festivalului nu este o decizie de ultim moment: încă de la depunerea proiectelor, data de 20 – 26 octombrie a fost anunțată către potențialii finanțatori, după cum poate fi văzut și în lista făcută publică de Consiliul Județean Sibiu.
Festivalul de Jazz de la Sibiu este susținut anul acesta cu suma de 200.000 de lei de Consiliul Local Sibiu, aceeași sumă fiind alocată proiectului și anul trecut. De la Consiliul Județean, Festivalului i-au fost alocate anul trecut 6.000 de lei, iar anul acesta suma asigurată drept co-finanțare este de 6.500 de lei.

Petiție pentru Astra Film Fest

Neincluși pe lista organizatorilor de evenimente culturale susținuți de Consiliul Local Sibiu, organizatorii ASTRA Film Festival au lansat o petiție on-line, prin care cer susținere publică. ”Este inacceptabilă atitudinea sfidătoare şi lipsită de transparenţă a Primăriei Sibiu care nu a oferit nicio explicaţie privind neselectarea proiectului Astra Film Festival şi nu a dat niciun răspuns contestaţiei depuse de Astra Film. Este revoltător ca Primăria Sibiului să refuze susţinerea acestui festival, un brand 100% sibian acreditat internaţional, cu o tradiţie de peste 20 de ani”, se arată în textul petiției, pentru care se strâng adeziuni de vineri, 28 martie. Până în seara zilei de sâmbătă, mai bine de 600 de persoane au oferit susținere acestei petiții.


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Nu mai ajung banii pentru festivalul mustului si alte balciuri de prost gust... cat despre primarie, de multi ani, johannis-sens-giratoriu a agatat de clanta, ca la hotel: \"NU DERANJATI\"... acum are si alte probleme, trebuie sa-si linga ranile dupa ce a fost folosit de mitici pe post de pacalici, cum sa se oboseasca el, mai ales acum, sa justifice mizeriile pe care le face cu acolitii lui, daca nu a facut treaba asta niciodata...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Mie îmi place mustu\'.
Raspunde

lol

Acum 10 ani

Da, tie iti place mustul, mai ales ala de besina sasului! Si fecalele, tot de sas.
Raspunde

@3

Acum 10 ani

LOL:)))))))),vezi că se supără joseph-slugoiul și bea prea mult must....also....Vorsicht Bitte!!!
Raspunde

Dodo

Acum 10 ani

PUTEREA INEBUNESTE OMUL. Asta se stie demult, din timpurile biblice a lui Solomon. Trebuie limitat numarul mandatelor si la primari la maxim 2. In felul acesta nu s-ar mai comporta nimeni asemeni lui Johannis de parca Sibiul ar fi mostenirea din partea lu\' tatasu\'...
Raspunde

tRAIASCA SASU

Acum 10 ani

@ joseph SI AFACERILE LUI DIN SIBIU. DIN PARTEA SLUGOILOR
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

Total de acord cu Dodo: ce este diferit in modul de alegere a presedintelui de cel al unui primar? Daca la presedintie sunt maxim 2 mandate, asa sa fie si la primarie, astfel incat sa nu mai avem parte de infatuati si grandomani gen johannis-sens-giratoriu sau mazare...
Raspunde

augustin

Acum 10 ani

Intr-adevar sasul acesta a luat-o razna de tot.Sunt semne: atunci cind mai multi vad asta si tu n-o vezi ce inseamna?Infatuare,grandomanie,rautate,razbunare =prostie
Raspunde

nu-$ mai multi

Acum 10 ani

e numai unul si acelasi, dar schimba aipiurile. Adica tu esti, prostanacule.
Raspunde

9 esti tembel

Acum 10 ani

si eu sunt de parere, ca sasu cam gata, e de ajuns la rebut cu el pana nu ajunge la mititica. cam prea mari aer isi da. (Primul meu comentariu, pe acest articol)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus