Aceasta este o modalitate simplă și elegantă de a prepara șuncă cu ouă. Poate fi transformat într-un brunch dacă adaugi salată de mazăre proaspătă și feta.
Ingrediente:
Pentru ouăle coapte cu pancetta:
-ulei de floarea soarelui, pentru ungere
-12 felii pancetta
-3 ouă
-125ml smântână 20g parmezan proaspăt ras
-un pumn mic de frunze proaspete de busuioc
-sare și piper negru proaspăt măcinat
Pentru salata de mazăre, feta și mentă:
- 240g mazăre congelată
-3 linguri mentă proaspăt tocată
-1 lămâie, doar sucul
-2 linguri ulei de măsline
- 50g frunze de spanac
-100g feta, mărunțită
-pâine, pentru a servire
Metodă de preparare:
Pentru ouăle coapte cu pancetta, încălzește cuptorul la 180C și se pune o tavă cu 4 găuri de brioșe. Se întind în fiecare gaură de brioșă 3 felii de pancetta.
Se pun ouăle, smântâna, parmezanul și frunzele de busuioc într-un castron și se amestecă bine până sunt combinate. Se condimentează dupa gust cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Împărțiți amestecul în găurile de brioșă și se coace în cuptor pentru 10-12 minute sau până când ouăle sunt coapte.
Între timp, pentru salata se toarnă apă clocotită peste mazărea congelată și se lasă să stea așa timp de 2 minute. Se scurgere de apă. Se amestecă mazărea, menta, sucul de lămâie și uleiul de măsline într-un bol până când sunt bine combinate.
Pentru a servi, împărțiți spanacul pe cele 4 farfurii și puneți cu lingura salată deasupra lui. Se presară peste feta măruntiță.
Serviți ouăle coapte alături, cu pâinea.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/pancettabakedeggswit_93866
Pancetta - este versiunea italiană a baconului şi se face din burtă de porc. Este uscată, sărată şi foarte aromată cu nucşoară, piper şi chimen. Se toacă şi se adaugă la sosurile pentru paşte sau în supe.
Brânza Feta
Brânză Feta face parte dintre ingredientele de baza ale bucătăriei greceşti. Astăzi, Feta este unul dintre cele mai răspândite tipuri de brânză, la nivel internaţional. În general, brânza Feta se obţine din lapte de capra sau oaie, însă există şi variante combinate de Feta din lapte de capra şi oaie. În Grecia, istoria brânzei Feta se pierde undeva în antichitate, ea apărând şi în scrierile lui Homer. Printre cele mai vechi combinaţii erau cele de brânză cu măsline. Feta grecească are diverse echivalente de brânză în alte ţări. În Bulgaria, brânza Feta este cunoscută sub numele de “Sirene”. Aceasta se obţine tot din lapte de capră sau oaie şi, la fel ca în Grecia, produsul se foloseşte ca brânză de masă, brânză pentru salate sau brânză de pus în mâncăruri la cuptor (plăcinte). Echivalentul românesc este telemeaua, iar cel turcesc este Beyaz peynir.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: În Bulgaria , Brânza Feta , Îîn Grecia
Vizualizari: 575


Ultimele comentarii
Acum 51 minute
Gogu
Acum 1 oră
Kokos
Acum 1 oră
@inu
Acum 1 oră
@cotete….
Acum 1 oră
5