Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Junii Sibiului au ajuns la sufletele romanilor din Viena | Foto

De la ambasadorul României la Viena și până la românii simpli care au participat la spectacolul aniversar al Junilor Sibiului în capitala Austriei, cu toții țin să mulțumească artiștilor sibieni care au deschis seria spectacolelor în afara țării, cu ocazia celor 70 de ani de existență a ansamblului folcloric.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul - Junii Sibiului" a susţinut primul spectacol în străinătate, din anul aniversar "Junii Sibiului" - 70 de ani de activitate. Cu ropote de aplauze au fost primiţi sibienii la Viena, iar reacţiile continuă: zeci de români, prezenţi la eveniment, au trimis mesaje de mulţumire pentru spectacolul de oferit, arată reprezentanții Junilor într-un comunicat de presă.
Un prim mesaj a sosit de la Ambasada României în Republica Austria. "Vă felicit pentru programul artistic de o înaltă ţinută artistică oferit românilor din diasporă, precum şi invitaţilor austrieci din instituţiile cu care Ambasada colaborează. Călătoria muzicală şi coregrafică prin cele mai importante regiuni ale României, oferită de cei 70 de artişti, solişti, dansatori şi instrumentişti ai ansamblului, i-a încântat pe spectatori şi le-a alinat dorul de locurile natale românilor stabiliţi pe meleaguri austrice. Prezenţa scenică, frumuseţea costumelor populare, calităţile vocale deosebite ale soliştilor şi, nu în ultimul rând, minunatul talent şi dăruirea dansatorilor i-au impresionat pe toţi cei prezenţi", scrie Excelenţa Sa Silvia Davidoiu, ambasador al României.

Lacrimi de bucurie

Pentru românii din Viena, spectacolul "Junilor" nu a însemnat doar o reîntâlnire mult dorită cu folclorul românesc, ci şi multă bucurie sufletească. O confirmă mesajele trimise Ambasadei României de către spectatori prezenţi la eveniment: "A fost o seară perfect reuşită, o seară care mi-a adus lacrimi pe obraji de bucurie, de dragul Folclorului Românesc de care, din păcate în 1991 "destinul" m-a despărţit, de dragul Ţării şi mai mult de atât, de dragul Ardealului din care fac parte şi care de fapt este Inima Ţării", "Spectacolul a fost la superlativ din toate punctele, cântăreţi,  muzicanţi, dansatori, jocurile populare, portul minunat. O organizare la înalt nivel", "A fost o seară de neuitat. A fost într-adevăr o seară memorabilă, un spectacol foarte frumos care ne-a bucurat şi ne-a emoţionat şi ne-a mai alinat din dorul de acasă", "Doresc să vă felicit pentru eveniment. A fost foarte bine organizat şi spectacolul ceva deosebit. Rapsodia României, interpretată la vioară de Gabriel Popescu, cât şi dansurile populare din diferite zone ale României şi reprezentaţia la taragot l-au impresionat foarte mult pe prietenul meu ungur".
"Mulţumim Ambasadei României în Republica Austria pentru invitaţia adresată, doamnei Cristina Mitea - pentru colaborarea excelentă. Mulţumim Consiliului Judeţean Sibiu pentru sprijinul acordat în realizarea acestei deplasări. Le mulţumim din suflet românilor care au fost alături de noi şi ne bucurăm că, prin cântecele, dansurile şi obiceiurile puse în scenă de Junii Sibiului, am reuşit să le alinăm dorul de casă. A fost o onoare pentru ansamblu să deschidă, în plan internaţional, anul aniversar Junii Sibiului - 70 de ani de activitate, în mijlocul românilor din Viena", declară Silvia Macrea, director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul - Junii" Sibiu.
Spectacolul din Viena este primul eveniment internaţional din seria celor menite să marcheze cele şapte decenii de existenţă ale "Junilor Sibiului”.

Foto: Radu Nechit

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus