Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Evaluatori din Austria si Germania pentru copiii care se vor inscrie la clasa pregatitoare la sectie germana

A mai rămas o zi până la finalizarea cele de-a doua etape a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, iar după prima etapă la nivelul judeţeului Sibiu, problema rămâne numărul mare de înscrieri în raport cu locurile disponibile, la clasele cu predare în limba germană. La clasele cu predare în limba germană, s-au înregistrat cu 119 cereri mai mult decât numărul locurilor disponibile, iar copiii au dat teste pentru a ocupa locurile. Testările au atras, de asemenea, nemulţumirile părinţilor, unii susţinând că testarea nu este corectă.

”Eu aş înfiinţa în fiecare şcoală câte clase e nevoie. Problema nu e asta, ci problema e cine le predă acestor copii? Şi acum avem un deficit de cinci profesori. Până acum am suplimentat la fiecare clasă numărul de locuri cu câte cinci. Şi avem 10 clase de germană în Sibiu dar mai mult nu putem aproba că nu avem cadre didactice. Ştiţi cum e, cu orice părinte vorbeşti spune că copilul lui „e foarte bun”, dar nu sunt toţi aşa. Deci se impun aceste testări. Au fost multe discuţii şi pe tema asta, tocmai de accea, mă gândesc serios ca anul viitor să aduc profesori evaluatori din Austria şi Germania”, a spus Ştefan Firu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Şcoala care a primit cele mai multe cereri pentru clasele cu predare în limba germană este Şcoala "Nicolae Iorga" din Sibiu, unde erau disponibile 50 de locuri, dar s-au depus 98 de cereri.

Programul înscrierilor:

-21-22 martie - afişarea la şcoli şi pe site-urile inspectoratelor şcolare a elevilor înscrişi, precum şi locurile libere

-25 martie - 4 aprilie - a doua etapă: părinţii care nu au înscris copiii în prima etapă depun cereri la secretariatul şcolii aflate pe primul loc între cele trei opţiuni exprimate în fişa iniţială de înscriere

-7-10 aprilie - procesarea cererilor pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor rămase libere

-11 aprilie - afişarea în şcoli a listelor finale ale copiilor înscrişi, atât în clasa pregătitoare, cât şi în clasa I

-14-18 aprilie - soluţionarea cazurilor copiilor rămaşi neînscrişi şi după etapa aceasta.

Foto: www.bihon.ro

Vizualizari: 940

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

27 comentarii

neamt

Acum 7 ani

nu inteleg de ce nu se cere statului roman sa dea pruncilor de parinti ambitiosi si cu relatii pe gratis si o educatie englezeasca, frantuzeasca, ba chiar si chinezeasca? Ma intreb de ce gradinitele cu limba de predare germana, limba straina in Sibiu cand nemtii nu mai sunt, trebuie altfel tratate ca scolile si gradinitele private cu limba de predare mandarina de ex.? Limba materna e una, statul trebuie sa asigure educatia copiilor in limba materna si atat! O limba straina se invata la gradinita benevol si pe bani, dar nu e obligatia statului sa asigure luxul pe gratis cu invatatori straini de import, etc. Sunt destule gauri la buget care impiedica functionarea normala a scolilor cu limba de predare romana, lipsa de invatatori la tara, conditii mizerabile de invatat, acolo nu suplimenteaza nimeni.
Raspunde

nemilosu

Acum 7 ani

Pai dupa atatia ani de FSN, ce naiba sa faca romanul: invata copile germana sa poti sa pleci si tu, ca numai prostii raman... Bavaria, pamant romanesc !
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

Ih șprahe doici !
Raspunde

@3

Acum 7 ani

Ich auch du Penner,du Mistgeburt...aber nu așe ghine ca tine săsălăule:)))))))))))))))))))))))
Raspunde

prof

Acum 7 ani

Degeba,noi trebuie sa invatam mentalitatea germana,nu limba,degeaba invatam limba germana si ramanem cu metehnele romanesti,tot acolo ramanem,avans tehnologic- nema
Raspunde

nemilosu

Acum 7 ani

Gibt es noch Sachsen in Hermannstadt?? Oder nur noch im Deutschen Forum? Ohne Scherz...
Raspunde

@6

Acum 7 ani

Sind doch,aber nicht viele...paar Idioten wie,zum beispiel joseph,Ganț,chiolhannis,boetesh...hast du verstanden mein Freund????wenn nicht ...es tut mir leid:)))))))))))
Raspunde

nemilosu

Acum 7 ani

Schade...und die essen kein Palukes und Paradaisen...
Raspunde

@8

Acum 7 ani

Die Idioten essen nur Palatschinken und Bratwurstchen...hihihihi...und warum hast du Schade gesagt???
Raspunde

nemilosu

Acum 7 ani

Echt, ich find es schade dass die Sachsen weg sind. Und habe auch kein Gretchen hier \"erledigt\".
Raspunde

@10

Acum 7 ani

Alles klar,jetzt hab ich verstanden...ich gehe schlafen...Gute Nacht und viel Spass weiter!
Raspunde

frant

Acum 7 ani

bai neamt de buzau ce te framinta pe tine ce vrea fiecare parinte ce face si ce il incata pe copil ,limba germana este benefica la virsta majoratului cu sperantele care le ai in tara noastra bogata dar condusa de ticalosi este tot vestu europei ,cred ca faci parte din staful tehnic a marelui frustrat ca nu mai ajunge primar dupa nenumaratele esecuri zdrobitoare ,vati facut o echipa de recenzori a populatiei germane din sibi u ,ce ziceti in sinea voastra ,astia care mai sunt majoritatea sunt batrini de aia tineri nu mai prea se implica inpolitica ,bai pina mai sunt sasi in sibiu prosti s-a fim s-a va votam pe voi prosperitatea in sibiu si in judetele limitrofe vine pe barba sasilor ,tu trebuie s-a te asociezi cu cei ce votam normaltatea s-au vrei s-a fim iara cum am fost inainte de 2000 ,tu si catelusi vostri aveti servici caldute si sigure ,s-a va vad cind vei ramine un nimeni si somer ,lasa patriotardele ieftine ca mai sunt sasi cit s-ai votam la primarie si dupa ce se termina autostrada care ne leaga de vestu europei privirile si drumurile vor fi intracolo ,coroborat cu aeroportu si conexat la culoaru 4 CF cu realizare prin statia sibiu cum este normal nu pe la mama dreacului cu 300 de km mai lung traseul ca asa vrea mitici de la bucuresti s-a scoata sibiul din context ,sprijiniti de detractori si sabotori din interioru sibiului ,care pe deasupra dupa raul care il face parsiv vrea s-a ne pacaleasca s-ai si votam s-a ne conduca ,de data asta s-a inchis la piine cu tradatori sibiului
Raspunde

@frant

Acum 7 ani

Cit adevar graiesti.Bravo,esti cel mai tare din tara,continua si nu lua in seama rautatile celor direct interesati sa te denigreze ca sa-si ascunda ticalosiile care le fac
Raspunde

@13

Acum 7 ani

....Spuse fiul handicapat și imbecil al analfabetului idiot de la 12...hi hi hi hi...băi dar sunteți tot mai dobitoci și mai penibili pe zi ce trece....pupincuriștilor:)))))))))))))))))))))
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

@4. Eu ti-am mai scris: daca nu cunosti alta limba, ramai la a ta. Mistgeburt ai inventat tu, corect este Missgeburt. Ori asa va invata la renumitele scoli in limba germana?
Raspunde

@15

Acum 7 ani

Prostovane....lasă tu nimicurile nesemnificative gen litera”s”...ce ,e nevoie neapărat să fii la școli germane,ca să cunoști această limbă???ei bine,ca să înțelegi și tu ,eu am învățat germana muncind în Germania,printre nemți,deci nu am nici 1% sânge german sau săsesc...VERSTANDEN...DU MISSGEBURT(HANDICAPAT-ÎN TRADUCERE PT TINE!):))))))))))))))))))
Raspunde

@rosu

Acum 7 ani

du bist ain şmuţighe gheviurţ, du şvaine !
Raspunde

@1

Acum 7 ani

tot statul roman suporta costurile cu scolarizarea ca sa-i invete pe ungurii din romania, romaneste si nu prea iese figura. asta e normal?
Raspunde

@18

Acum 7 ani

tot statul roman nu se strofoaca prea tare cu scolarizarea ca sa-i invete pe tiganii din romania. culmea , tiganii stiu romaneste de mici copii pentru ca stiu ca vor \"evolua\" intr-un mediu romanesc. ungurii nu stiu chestia asta.
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Statul roman a risipit banii si pe cei doi teligenti de 16. si 17.
Raspunde

@20

Acum 7 ani

......Sau în primul rând pe tine,pt că ești prea dobitoc pt secolul ăsta.....bolovane!!!!!!!!!!
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

roșule, 16,17 sunt unul și același și nu merită să-l corectezi, lasă-l să trăiască cu impresia că e frumos și deștept, mânca-l-ar tata de detritic.
Raspunde

@22

Acum 7 ani

Ești ferm convins lingău de sași?vezi-ți de treaba ta și mai lasă-ne cu petardele tale de pupincurist cu o mie de fețe:))))))))))))))))))))Apropos....chișleag sau pișleag te chiamă papagalule??????????
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Rar mi-a fost dat să văd persoană mai scârbavnică decât tine, tu, lingușitorul lipicios ca un rahat stătut, bârfitorul bălos și unsuros, trogloditul sublim, jigodia răpciugoasă care latră și scheaună la dulăii de rasă care trec pe lângă el, realizând totuși în netrebnicia lui că oricât își va bomba coșul pieptului cel costeliv și oricât își va îngroșa lătratul nu va putea fi nicicând că ei. Îmi faci silă, ori de câte ori te citesc. Bucură-te și savurează momentul că ți-am acordat atâta atenție, nimic găunos ce ești, n-o să se repete foarte des.
Raspunde

@24

Acum 7 ani

Tocmai te-ai adresat celui de la 22????adică te ”cerți” singur,în oglindă?????caraghiosuleeeee!!!!!!!!!!!!!ești ciudat de penibil ...ăn prostia-ți și slugărnicia-ți crunte!
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

stiu ca mi-s prost, dar cand ma uit la joseph prind curaj !
Raspunde

@24

Acum 7 ani

PS:Am uitat,n-am nevoie absolut deloc de atenția unui lingău fără coloană vertebrală precum ești tu...vai de viața și de zilele tale măi joseph!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus