Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Cine l-a denuntat pe Ioan Hambasan? (surse)

Fostul președinte al CSU Voința, Ioan Hămbășan, a fost reținut marți de procurorii DNA Alba Iulia în urma unui denunț formulat de reprezentanții restaurantului Majestic, din Sibiu, susțin surse neoficiale pentru Turnul Sfatului. Unul din cei doi administratori ai societății comerciale prin intermediul căreia funcționează restaurantul amintit a fost contactat de reprezentanții Turnul Sfatului. ”Eu acum am venit de la Cluj. Trebuie să văd despre ce este vorba, lăsați-mă să dau și eu un telefon și, eventual, mai sunați. Cam peste o oră”, a cerut administratorul societății pentru Turnul Sfatului. Peste ”o oră”, însă, telefonul administratorului respectiv a fost închis și așa a rămas pe tot parcursul serii.

Ioan Hămbășan, fostul președinte al CSU Voința este acuzat de două infracțiuni de luare de mită de către procurorii DNA. Prima infracțiune pe care o invocă procurorii a apărut după ce reprezentanții restaurantului Majestic au început să acumuleze întârzieri la plata chiriei pentru spațiul de pe strada Distribuției, spațiu destinat organizării de nunți, botezuri etc. ” În perioada 2009 - 2011, pentru a nu rezilia contractul și pentru a amâna plata chiriei, inculpatul Hămbășan Ioan, administrator al ATCOM, a solicitat și primit de la denunțători, timp de aproximativ 2 ani, cu titlu de mită, bunuri, respectiv mese zilnice (aproximativ 100 de porții) pentru membrii echipei de fotbal C.S.U Voința Sibiu, club pe care îl deținea. Deși în evidențele contabile ale societății comerciale au fost evidențiate facturi și chitanțe de plată, în realitate CSU Voința Sibiu nu a achitat contravaloarea acestora. Abia după ce societatea comercială nu a mai livrat mâncare pentru echipa de fotbal (care în final a și fost desființată), inculpatul a recurs la acțiunea în justiție pentru recuperarea chiriei restante și ulterior pentru evacuare, acțiuni promovate în anul 2013”, arată procurorii într-un comunicat de presă.

Spațiul pe care l-au închiriat cei de la Majestic aparține ATCOM - Societate Cooperatistă Meșteșugărească administrată de Hămbășan, care deține și 19,46% din părțile sociale ale acestei firme. Anul trecut, reprezentanții restaurantului și-au manifestat intenția de a cumpăra respectiva clădire. Procurorii DNA susțin că Hămbășan ar fi cerut pentru el o mită de 200.000 de euro. Pentru acești bani, Hămbășan a convins Adunarea generală a ATCOM să aprobe vânzarea spațiului de pe strada Distribuției pentru suma de 300.000 de euro, ”fără licitație și la un preț sub valoarea de piață, folosind o evaluare a spațiului de dinainte de amenajare”, după cum arată procurorii. ”Inculpatul Hămbășan Ioan a și întreprins acte materiale în vederea primirii mitei cerute, respectiv a convocat adunarea Generală a Asociaților ATCOM, unde vânzarea a fost aprobată la cererea și la prețul stabilit de Hămbășan Ioan, iar apoi acesta a solicitat unui notar public să redacteze contractul de vânzare-cumpărare a respectivului spațiu și să întreprindă demersurile necesare la Oficiul de Cadastru pentru perfectarea vânzării. Demersurile inculpatului au fost însă dejucate ca urmare a intervenției organelor judiciare”, mai susțin procurorii.

Restaurantul Majestic funcționează prin intermediul SC Noma SRL, deținută în părți egale (câte 50%) de Nicolaie Ghenescu și Nicolae Stîngu. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, anul trecut societatea al cărei obiect principal de activitate este reprezentat de ”activități de alimentație (catering) pentru evenimente” a avut peste 30 de angajați, în medie, o cifră de afaceri de peste 2,3 milioane de lei. Anul financiar a fost încheiat cu o pierdere contabilă de aproape un milion de lei.

Citește și Preşedintele fostei CSU Voinţa, reţinut de DNA: mită cu 100 de porţii de mâncare pe zi

Foto: sibiuturist.ro

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

bnd1946

Acum 7 ani

aici nu era cooperativa \"Imbracamintea\"?
Raspunde

sifon

Acum 7 ani

cine sifonari din cetate aia cu oftica in singe ,s-a nu vada ca se descurca unu mai bine ca el ca imediat cauta sursa si la astia daca nu le dai cota a 2 zi vine dna si te cauta la firfirici ,ba disperare mare nu mai au bani ,trebuiamenzi e bani la comarnic -iasov si la mitici de la bucale s-a le faca metroaie si multe moluri cu ce vreti s-a tina o populatie nesustenabila ca industrie nu mai au ,bugetu se face din taxe si impozite +amenzi ,sacrificam o tara s-a o duca bine mitici de la bucale
Raspunde

geo

Acum 7 ani

Pinalti l-a denuntat,pentru ca vrea sa starpeasca coruptia din fooootbal!
Raspunde

@ sifon

Acum 7 ani

Ba analfabetule, vad ca postezi peste tot ca sa aperi banditii si tot tu te plangi ca ai pensie de rahat. Pai datorita alora pe care-i aperi aia pensia aia! Pentru rahati, slugi ai coruptilor si fara demnitate , pensii de rahat, ca altceva nu merita!Si bea dracu cu sifon, ca sec iti cauzeaza!
Raspunde

qwerty

Acum 7 ani

Sifonarul asta e sigur unul din militienii din fata casei de pe Balea.Are tableta(aspirin) si degetele mari si mai greseste din litere.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Ghenescu e securist cu vechi state. A fost bodyguardul lui Nicu Ceaușescu. Dacă asta are vreo relevanţă.
Raspunde

...

Acum 7 ani

dupa cate se vede s-a cam ajuns la fundul sacului si nu prea mai au ce fura unii si atunci incep sa-si dea la gioale
Raspunde

orice altcineva

Acum 7 ani

si pe Stangu de ce nu il ridica procuratura?? dupa ce jaf a facut si la DPC unde a fost angajat..
Raspunde

cas13

Acum 7 ani

pe stangu daca-l aresteaza ar trebui sa-l aresteze si pe tant handicapatul . In acceeasi perioada cat tant a furat dpc ul de a facut un hotel stangu a furat de a devenit asociat la alt spatiu commercial. Asa ca atata vreme cat cocos a facut avere cu dosare puse la umbra fara ca cineva sa se sesizeze nu se va intampla nimic cu personajele cu afaceri murdare din Sibiu.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Eu l-am denuntat pe Hambasean. L-am prins pe nemernic cu mama in niste boscheti
Raspunde

lolek

Acum 7 ani

Ghenescu a fost un plutonier capsuna
Raspunde

justitiarul

Acum 7 ani

eu stiam ca se infractiunea este DAREA SI LUAREA DE MITA si nu numai luarea. Ar trebui sa plateasca si cei care au fost dispusi sa dea...
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Oare de cand se poate da mita la o afacere intre investitori privati. Poate fi vorba eventual de evaziune fiscala in nici un caz de mita. Mita apare doar in relatia cu statul. Inca un caz care dovedeste ca securitatea nu moare ci dimpotriva vrea sa puna mana pe toata avutia statului.
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Sc Noma SRL care nu a platit chiria denunta ATCOM-ul ca i-a cerut mita, pe care a si dat-o, de altfel pentru a inchide un ochi la intarzierile pentru plata facturii; ATCOM in schimbul portilor de mancare a primit chitante (de ce chitante si nu facturi - aviz emitentului) pe care(portile de mancare) procurorul le interpreteaza ca mita - a dracu inteligenta procurorului - pai daca primii nu si-au platit chiria cei din urma nu si-au platit mancarea, deci cine cui a dat sau a luat mita?!
Raspunde

Boia

Acum 7 ani

Bai gugulanilor, nu stiti nimic,habar n-aveti ce datorii au cei doi asazisi patroni de carton/hartie igienica,la angajati si fosti angajati+furnizori,sute de milioane iar ei lucreaza bine mersi mai departe si nu patesc nimic iar celor pagubiti le rad in nas. Asa sa le-ajute Dumnezeu dupa cum fac.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus