Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Faust deja incheie reprezentatiile pe anul 2014

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 18 mai, ora 20:00, la Hala Balanța din Sibiu, ultima reprezentație din acest an a spectacolului „Faust” în regia lui Silviu Purcărete. Spectacolul va preceda cele trei reprezentații programate extraordinar, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și va mai fi reluat la sediu abia în primăvara anului 2015.

„Faust” e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust” îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust” modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori şi figuranţi într-o hală industrială dezafectată. Un reper important al teatrul românesc de după '89, producţia Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naţionale. Acest lucru a fost confirmat atât prin premiile obţinute, cât şi prin turneele întreprinse: premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) şi premiul pentru cea mai bună scenografie (Helmut Stürmer) la Gala UNITER din 2008, participarea la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 şi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh în 2009, Premiul Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelenţă al Galei UNITER din 2010, participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011, ce l-a avut ca invitat de onoare pe Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso, precum şi invitaţia primită în cadrul Programului Maribor Capitală Culturală Europeană 2012.

Cele trei reprezentații programate în cadrul ediției din acest an Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ce va avea loc în perioada 6 – 15 iunie, vor avea loc după următorul program:

vineri, 6 iunie, ora 22:00, la Hala Balanța Sibiu

sâmbătă, 7 iunie, ora 22:00, la Hala Balanța Sibiu

duminică, 15 iunie, ora 22:00, la Hala Balanța Sibiu

Spectacolul are o durată aproximativă de două ore, este prezentat cu supratitrare în limba engleză şi nu este recomandat celor sub 16 ani. Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online prin eventim.ro. Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%.

Foto: P. Baila

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus