Duminică,
06.10.2024
Innorat
Acum
13°C

DNA a finalizat rechizitoriul: Carabulea, Carpatica Asig si alte 11 persoane sunt trimise in judecata

Două infracțiuni de cumpărare de influență, două infracțiuni de dare de mită sau instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată sunt printre infracțiunile pe care procurorii anticorupție le pun în seama lui Ilie Carabulea, în procesul care l-ar putea transforma pe omul de afaceri sibian într-un recidivist. Aflat încă în arest, Carabulea a fost trimis astăzi în judecată, după cum se arată într-un comunicat emis de DNA.
Alături de Ilie Carabulea, procurorii i-au mai trimis în judecată și pe Marian Mârzac, fostul director general al Carpatica Asig (societatea de asigurări controlată de Ilie Carabulea),” împins” până în postura de membru neexecutiv al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), pe Dan Radu Rușanu, fostul președinte al ASF, dar și pe Radu Mustățea (fost membru al CA al Carpatica Asig).
Din rândul celor care au condus sau conduc firma de asigurări de la Sibiu au mai fost trimiși în judecată pentru dare și luare de mită sau pentru complicitate la alte infracțiuni asimilate celor de corupție Elena Rusu (membru în conducerea Carpatica Asig) și Ina-Ana Crudu (cea care i-a urmat lui Mârzac în fruntea Carpatica Asig). Procurorii anticorupție au trimis în judecată și persoana juridică SC Carpatica Asig SA, ”sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă (două infracţiuni) şi dare de mită (două infracţiuni)”.
Printre VIP-urile trimise în judecată în acest dosar se numără și Laura Elena Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director în cadrul ASF acuzată de ” constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit”.

Expertul care a ajutat la presupusa mită a lui Carabulea, trimis și el în judecată

În datele făcute publice din rechizitoriul întocmit de procurori este descris și motivul pentru care a fost trimis în judecată și Ioan Opriș, expert tehnic auto pe lângă Tribunalul Sibiu, sub acuzația de ”constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”.
”Concret, în schimbul protecției oferite de Mîrzac Marian societății de asigurări S.C. CARPATICA ASIG S.A, Carabulea Ilie cu sprijinul lui Mustăţea Radu, Rusu Elena, Vinereanu Ioan-Dacian şi Crudu Ina-Ana, a dispus, în perioada 25 mai - 10 iunie 2013, ca un autoturism marca Audi A8, având valoarea de catalog de 81.370 euro, să îi fie vândut la un preț subevaluat lui Mîrzac Marian, cu plata în 40 de rate sub disimularea unei tranzacții de vânzare-cumpărare între acesta și societatea de asigurări, iar la 26 august 2013, i-a remis lui Mîrzac Marian suma de 8.937,5 euro (39.141 lei), sumă disimulată în modalitatea acordării unei prime, fără acoperire contractuală. Pentru a da o aparenţă de legalitate cu privire la valoarea de înstrăinare a autoturismului Audi A8, mult diminuată, la solicitarea lui Mîrzac Marian şi Carabulea Ilie, inculpatul Opriş Ioan (acţionând în calitate de expert în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare de pe lângă Tribunalul Sibiu) a întocmit un raport de evaluare în cuprinsul căruia a menţionat date neconforme realităţii, cu privire la anul fabricaţiei (2001 în loc de 2011) şi existența unor defecte/avarii (care în realitate nu existau), stabilind valoarea autoturismului la preţul subevaluat de 31.000 de euro”, susțin procurorii în rechizitoriu.

Ceilalți inculpați

De azi, mai dețin calitatea de inculpați în dosarul amintit și Dan Odobescu (avocat suspendat de drept din Baroul București), Silviu Corneliu Moldoveanu, fost vicepreședinte al ASF și Dacian Ioan Vinereanu (prieten al lui Radu Mustățea).
De sub urmărire penală au fost scoși Cătălin George Ciripan și Daniel George Tudor, iar ceilalți inculpați mai sunt cercetați și pentru alte fapte, într-un dosar disjuns din cel trimis acum în instanță. Procesul se va judeca la Curtea de Apel București. ”Pe parcursul desfăşurării urmăririi penale, s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra sumei de 8.937,5 euro, ridicată de la inculpatul Mîrzac Marian, precum și instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 81.370 euro, asupra autoturismului marca AUDI A8, aparţinând aceluiași inculpat”, mi arată DNA.

Faptele, mai pe larg

”În anul 2012, S.C. CARPATICA ASIG S.A., companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora, cel mai mare procent îl aveau asigurările tip R.C.A., avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro. Începând cu mai 2013, Carabulea Ilie împreună cu inculpaţii Mustăţea Radu și Mîrzac Marian au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A.
Carabulea Ilie (persoana care deține indirect și controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant pe fostul director Mîrzac Marian (care a ocupat această funcţie la S.C. CARPATICA ASIG S.A în perioada 16.05.2012 – 23.04.2013), pentru a fi ales în conducerea A.S.F. Din poziţia de membru neexecutiv în cadrul conducerii A.S.F., ocupată cu începere din data de 24 aprilie 2013, Mîrzac Marian a făcut demersuri pentru a asigura protecţia S.C. CARPATICA ASIG S.A. și pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare de pe piața asigurărilor din România, până la remedierea deficienţelor.
Ca intermediar în relaţia dintre Carabulea Ilie şi Mîrzac Marian a fost desemnat Mustăţea Radu, membru în consiliul de administraţie al S.C. CARPATICA ASIG S.A, având rolul de a comunica rezultatele demersurilor infracţionale ale lui Mîrzac Marian, precum și informaţii confidenţiale obţinute de la acesta din urmă.
Gruparea respectivă a fost sprijinită de Ruşanu Radu Dan, preşedintele ASF, precum şi de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpaţii Călin Georgel, Chiţoiu Laura Elena Şi Moldoveanu Corneliu Silviu și Odobescu Dan.
La rândul lor, inculpații Crudu Ina-Ana, Rusu Elena, angajaţi la S.C. CARPATICA ASIG S.A., precum şi Vinereanu Ioan Dacian au aderat sau au sprijinit gruparea infracţională constituită.
Constituirea grupului infracţional organizat şi funcţionarea lui s-a făcut, în timp, fiecare membru având atribuţii specifice, bine determinate şi specializate, în raport de problemele financiare întâmpinare de S.C. CARPATICA ASIG S.A.
Astfel, inculpatul Mîrzac Marian şi, ulterior, inculpata Crudu Ina-Ana, au fost propuşi şi numiţi director general la S.C. CARPATICA ASIG S.A., urmărindu-se în acest scop mărirea libertăţii de mişcare a inculpatului Mustăţea Radu, prin înlăturarea, din conducerea societăţii de asigurări a altor persoane care nu erau dispuse să adere la practicile infracţionale.

Concret, în schimbul protecției oferite de Mîrzac Marian societății de asigurări S.C. CARPATICA ASIG S.A, Carabulea Ilie cu sprijinul lui Mustăţea Radu, Rusu Elena, Vinereanu Ioan-Dacian şi Crudu Ina-Ana, a dispus, în perioada 25 mai - 10 iunie 2013, ca un autoturism marca Audi A8, având valoarea de catalog de 81.370 euro, să îi fie vândut la un preț subevaluat lui Mîrzac Marian, cu plata în 40 de rate sub disimularea unei tranzacții de vânzare-cumpărare între acesta și societatea de asigurări, iar la 26 august 2013, i-a remis lui Mîrzac Marian suma de 8.937,5 euro (39.141 lei), sumă disimulată în modalitatea acordării unei prime, fără acoperire contractuală.
Pentru a da o aparenţă de legalitate cu privire la valoarea de înstrăinare a autoturismului Audi A8, mult diminuată, la solicitarea lui Mîrzac Marian şi Carabulea Ilie, inculpatul Opriş Ioan (acţionând în calitate de expert în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare de pe lângă Tribunalul Sibiu) a întocmit un raport de evaluare în cuprinsul căruia a menţionat date neconforme realităţii, cu privire la anul fabricaţiei (2001 în loc de 2011) şi existența unor defecte/avarii (care în realitate nu existau), stabilind valoarea autoturismului la preţul subevaluat de 31.000 de euro.
Urmărind acelaşi demers infracţional şi pentru a conferi tranzacţiei o falsă natură cutumiară, specifică companiilor private, prin care unui fost director i se înstrăinează autoturismul de serviciu la preţ preferenţial, inculpata Rusu Elena a dat dispoziţie directorului economic, în cursul primei săptămâni din luna iunie 2013, să întocmească, în fals, o factură fiscală şi o chitanţă care să ateste că inculpatul Mîrzac Marian a virat către S.C. CARPATICA ASIG S.A., în baza unui contract încheiat anterior datei de 22 mai 2013, o primă rată de 5.000 euro, dată la care ar fi avut loc şi întocmirea facturii susmenţionate. S-a procedat în acest mod pentru a preconstitui probe în cazul în care Mîrzac Marian ar fi fost acuzat de primirea de foloase necuvenite, prin atestarea faptului că, la data vânzării autoturismului acesta s-ar fi aflat încă în perioada de 30 zile, în interiorul căreia avea obligaţia să încheie orice raport cu societatea S.C. CARPATICA ASIG S.A (în condițiile în care acesta își încheiase activitatea la Carpatica la data de 23 aprilie 2013).

În schimbul acestor foloase necuvenite, Mîrzac Marian, în calitatea deja dobândită de membru neexecutiv în cadrul conducerii ASF, a acţionat în aşa fel încât, şi prin influenţarea altor funcţionari cu funcţii de conducere ori de execuție din cadrul ASF, nu şi-a exercitat funcţiile de supraveghere şi control, asigurând protecţie societăţii de asigurări S.C. CARPATICA ASIG S.A.. Rolul protector al lui Mîrzac Marian a constat în tergiversarea luării unor decizii de către conducerea ASF privind dispunerea unor controale asupra activităţii S.C. CARPATICA ASIG S.A., prin divulgarea tematicii şi a datei controalelor inopinate, prin influenţarea membrilor organismului de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară cu privire la aprobarea concluziilor potenţialului control, precum şi prin orice altă modalitate prin care inculpatul Mîrzac Marian, în baza raporturilor colegiale sau de subordonare care existau între acesta şi funcţionarii ASF ar fi putut favoriza, pe căi ilicite, activitatea S.C. CARPATICA ASIG S.A.
Astfel, în zilele de 16 şi 23 septembrie 2013, Mîrzac Marian i-a transmis lui Carabulea Ilie, prin intermediul lui Vinereanu Ioan-Dacian, date confidenţiale privind hotărârile adoptate în cadrul consiliul de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară, hotărâri prin care s-a dispus efectuarea unor controale inopinate la S.C. CARPATICA ASIG S.A., iar în data de 25 octombrie 2013, Mîrzac Marian a transmis lui CARABULEA ILIE, prin intermediul inculpatului Mustăţea Radu, date de aceeaşi natură.
Datele susmenţionate priveau devoalarea numelui membrilor echipei de control inopinat, tematica controalelor şi data când vor avea loc, astfel încât inculpatul Carabulea Ilie a fost pus în gardă şi a reuşit, prin măsurile dispuse, să ascundă echipei de control deficienţele existente în activitatea S.C. CARPATICA ASIG S.A. şi să sustragă controlului mai multe dosare de daune care conţineau nereguli urmărite în tematica de control a comisiei Autorităţii de Supraveghere Financiară, constituită în acest sens.

În cursul lunii iunie 2013, inculpatul Mîrzac Marian a intervenit pe lângă inculpata Chiţoiu Laura-Elena, director al Direcţiei Autorizări din cadrul ASF, pentru ca aceasta să promoveze, cu celeritate şi cu nerespectarea condiţiilor legale, autorizarea ocupării, de către inculpata Crudu Ina-Ana, a funcţiei de director general al S.C. CARPATICA ASIG S.A.
La solicitarea lui Mîrzac Marian, Chiţoiu Laura Elena a stabilit data evaluării în vederea autorizării lui Crudu Ina-Ana, în mod arbitrar, pentru data de 19 iunie 2013 şi nu a convocat, aşa cum era procedura, nici pe directorul Direcţiei Juridice şi nici pe directorul Direcţiei Control, pentru a face parte din comisia susmenţionată, temându-se de o posibilă avizare negativă din partea acestora.
Pentru a nu exista surprize cu privire la rezultatul evaluării, chiar dacă respectiva comisie, prin însăşi modalitatea de constituire, era una extrem de concesivă, deşi nelegală, inculpata Chiţoiu Laura Elena a convenit cu inculpatul MÎRZAC MARIAN ca înainte de încheierea evaluării acesta să intre „întâmplător” în biroul unde era întrunită comisia, iar prin prezenţa sa să contribuie suplimentar, ca factor de presiune, pentru luarea unei decizii favorabile în ceea ce o priveşte pe Crudu Ina-Ana.
Într-un alt context, la data de 1 august 2013, inculpatul Mîrzac Marian, folosindu-se de prerogativele funcţiei sale în cadrul ASF, i-a solicitat inculpatului Călin Georgel, secretar general al aceleiaşi instituţii, să sustragă un document transmis din greşeală către Autoritatea de Supraveghere Financiară de către o angajată a S.C. CARPATICA ASIG S.A. Documentul respectiv releva încălcări grave ale limitelor mandatului conferit inculpatului Mîrzac Marian, în perioada în care acesta deţinuse funcţia de director general la S.C. CARPATICA ASIG S.A., încălcări săvârşite cu ocazia încheierii unui contract privind comisioanele acordate unui broker de asigurări. În acelaşi context, Mîrzac Marian i-a cerut lui Călin Georgel să radieze din registrul electronic de intrări numărul de înregistrare al documentului respectiv transmis prin fax, în condiţiile în care acest document, dacă ar fi fost supus atenţiei conducerii ASF, risca să declanşeze un control automat asupra activităţii S.C. CARPATICA ASIG S.A. şi ar fi creat prejudicii grave de imagine inculpatului Mîrzac Marian.

În perioada 11-17 decembrie 2013, inculpatul Ruşanu Radu Dan a exercitat presiuni, în calitate de preşedinte al ASF, asupra mai multor societăţi de asigurări, urmărind şi reuşind impunerea lui Mustăţea Radu, membru al consiliului de administraţie al S.C. CARPATICA ASIG S.A., la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), asociaţie care administrează fondul la care contribuie toate societățile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii şi mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde. (Valoarea acestui fond se ridică la momentul de faţă la circa 15.000.000 euro).
Astfel, la solicitarea formulată de către inculpatul Mustăţea Radu, atât direct, cât şi indirect, prin intermediul inculpatului Mîrzac Marian, în intervalul 11-17 decembrie 2013, inculpatul RUŞANU RADU DAN „l-a mandatat” pe vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară – conducătorul Sectorului Asigurări, Moldoveanu Corneliu Silviu, să contacteze asiguratorii din România, cu drept de vot, pentru a-i determina ca la alegerile din 19 decembrie 2013, aceştia să îi dea voturile lui Mustăţea Radu, în detrimentul contracandidatului său.

În data de 16 decembrie 2013, conformându-se acestei solicitări, Moldoveanu Corneliu Silviu i-a cerut lui Odobescu Dan, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti și proprietar al unei societăți de asigurări, să intervină pe lângă diverşi asiguratori, astfel încât să le schimbe intenția de vot în favoarea lui Mustăţea Radu. În baza acestei înţelegeri infracţionale, Odobescu Dan s-a angajat efectiv să determine persoanele împuternicite reprezentând 3 societăţi de asigurări să îl voteze pe Mustăţea Radu.
Ca urmare a acestei înţelegeri frauduloase, dar şi a influenţei exercitate de Ruşanu Radu Dan şi de Moldoveanu Corneliu Silviu, au fost deturnate şi direcţionate, în favoarea inculpatului Mustăţea Radu, un număr total de 91 voturi. Activitatea infracţională a condus la alegerea, ca preşedinte al BAAR, a inculpatului Mustăţea Radu, cu un număr total de voturi de 270 voturi, faţă de 139 voturi cât a obţinut contracandidatul său.

Începând cu data de 28 ianuarie 2014, inculpatul Ruşanu Radu Dan a impus, prin intermediul Direcţiei resurse umane din cadrul ASF, aflată în subordonarea nemijlocită a preşedintelui ASF, ca o parte semnificativă a salariaţilor A.S.F., martori şi potenţiali martori în prezenta cauză, să semneze angajamente de confidenţialitate. Acest lucru a fost impus de Ruşanu Radu Dan ulterior efectuării, în prezenta cauză, a unor percheziţii la cele trei sedii sau puncte de lucru ale A.S.F. din Bucureşti şi în contextul în care devenise notorie (ca urmare a comunicatelor oficiale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preluate substanţial în mass-media), punerea sub acuzare a inculpaţilor Chiţoiu Laura Elena, director Direcţia Avizări din cadrul A.S.F., Mîrzac Marian, membru neexecutiv în cadrul Consiliului A.S.F., şi Călin Georgel, secretar general al A.S.F., sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi a unor infracţiuni de serviciu, în legătură cu activitatea S.C. CARPATICA ASIG S.A. În conformitate cu aceste angajamente, angajaţii A.S.F. erau obligaţi să respecte o procedură de furnizare a informaţiilor cu caracter confidenţial, urmând ca informaţiile deţinute, de interes pentru o procedură judiciară, solicitate prin dispoziţia procurorului sau a instanţelor, să poată fi transmise numai după obţinerea acordului scris al preşedintelui A.S.F. Astfel, în intervalul 28 – 31 ianuarie 2014, au fost luate un număr de 39 de angajamente de acest tip, unui număr de 39 de angajaţi A.S.F., iar începând cu data de 1 februarie 2014 au fost luate alte 11 asemenea angajamente unui număr de 11 salariaţi. Conform acestor angajamente, divulgarea unor date organelor de urmărire penală sau instanţei de judecată fără aprobarea preşedintelui A.S.F., putea fi sancţionată cu desfacerea contractului de muncă, constituind abatere disciplinară”, se arată în comunicatul DNA.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, comunicat DNA

Lista inculpaților și infracțiunile

CARABULEA ILIE, proprietar al firmelor S.C. ATLASSIB S.R.L. și S.C. TRANSCAR S.R.L. (societăți prin intermediul cărora deține și controlează în mod indirect societatea de asigurări S.C. CARPATICA ASIG S.A.), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals

MÎRZAC MARIAN, fost director general al S.C. CARPATICA ASIG S.A., la data faptelor membru neexecutiv în cadrul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă (două infracţiuni), permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (3 acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice,care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit

RUŞANU RADU DAN, la data faptelor preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor (11 infracţiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpaţi:
MUSTĂŢEA RADU, la data faptelor membru în Consiliul de Administraţie al S.C. CARPATICA ASIG S.A.,iar ulterior și preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (faţă de care s-a dispus şi este în vigoare măsura preventivă a controlului judiciar), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la dare de mită (două infracţiuni), complicitate la luare de mită (două infracţiuni), complicitate la cumpărare de influenţă (două infracţiuni), complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, uz de fals

RUSU ELENA, membru în conducerea S.C. CARPATICA ASIG S.A, (faţă de care s-a dispus şi este în vigoare măsura preventivă a controlului judiciar) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la dare de mită, complicitate la luare de mită şi complicitate la cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 infracţiuni)

CRUDU INA-ANA, la data faptelor director general la S.C. CARPATICA ASIG S.A, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la dare de mită, complicitate la cumpărare de influenţă,

CHIŢOIU LAURA ELENA, la data faptelor director al Direcției Avizări din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară (A.S.F) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit,

OPRIŞ IOAN, expert tehnic auto în cadrul Biroului de expertize locale de pe lângă Tribunalul Sibiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,

VINEREANU IOAN DACIAN, persoană din anturajul lui Mustăţea Radu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la dare de mită, complicitate la cumpărare de influenţă, complicate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (2 acte materiale)

CĂLIN GEORGEL, la data faptelor secretar general al A.S.F sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice, contra intereselor publice,care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit

MOLDOVEANU CORNELIU SILVIU, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară – conducătorul Sectorului Asigurări, la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,

ODOBESCU DAN, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti și proprietar al unei societăți de asigurări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite
S.C. CARPATICA ASIG S.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă (două infracţiuni) şi dare de mită (două infracţiuni)”.

Sursa: comunicat DNA

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

zau?

Acum 10 ani

Ce sa-l mai transforme in recidivist, cand deja este recidivist dupa prima condamnare?
Raspunde

Loredan Apostoloaiei

Acum 10 ani

Cata nedreptate! Aceste asa zise institutii lovesc in orasul nostru si in antreprenorii nostri de succes doar pentru ca sunt mult mai performanti decat miticii din alte zone. Pana cand sa toleram loviturile nedrepte indreptate spre valorile sibiene si ale produselor noastre?
Raspunde

EU

Acum 10 ani

VALORILE SIBIENE ? CARE SUNT , MA ROG , ACESTE VALORI ? CARABULEA VALOARE ?!!! NU STI CE VORBESTI LOREDAN . N-AI AJUNS TU LA GURA LUI CARABULEA CA SA VEZI INTRADEVAR CE VALOARE ESTE EL ... ABURELI , MERITA INCHIS PE VIATA !
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Mult mai performanti? Mediul privat din Sibiu este ca si performanta undeva pe locul 30 in romania la bataie cu botosaniul. Din cauza astora gen carabulea care controlau in sibiu toate insritutiile statului a fost f greu pana acum sa faci afaceri cinstit ca iti dadeau imediat in cap.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Loredan, sunt doua variante: ori esti prost, ori esti prost. Tu nu intelegi notiunea de \"valoare\".
Raspunde

alzara@2

Acum 10 ani

Dacã esti onestã si inteligentã consultã un psihiatru. Dacã nu, nu !
Raspunde

Biliboc

Acum 10 ani

Cine zice ca in Sibiu nu se pot face afaceri oneste este un frustrat sau \"nereusit\". Sunt foarte multi oameni de calitate care conduc afaceri prospere dar care din bun simt, nu se fac vazuti. Mediul de afaceri este unul foarte sanatos. P.S. Asta nu i-se datoreaza Primarului ci celor care conduc aceste afaceri.
Raspunde

ion

Acum 10 ani

pe cind se ocupa DNA si de finul lui Opris ,de comisarul Borghina care angajat la carda i se restitue TVA,are spati si afaceri cu bisnitaru care fara seviciu isi face concedii numai inlocuri exotice.
Raspunde

nelu

Acum 10 ani

Toate ticalosiile indreptate impotriva Sibiului si sibienilor,cel mai industrializat judet din tara facut varza de ticalosii comunisti,fabrici facute dupa industria sibiana facute in alte zone si in Sibiu falimentate,bursa de marfuri ,prima din Romania falimentata de aceeasi mitici,luata banca Carpatica in vizor ptr. a fi furata si falimentata,oamenii de afaceri sibieni luati in vizor de aceeasi ticalosi ptr.ai falimenta,pana cand ticalosilor,a-ti fugarit peste trei sferturi din populatia bastinasa a acestui judet cu ticalosiile voastre indreptate impotriva noastra,banditilor.
Raspunde

@9

Acum 10 ani

Bine nelu!....nu te lăsa ,mama lor de mitici hoți...grijă mare să ai însă,poate te ”falimentează” și pe tine miticii:)))))
Raspunde

@9

Acum 10 ani

Sunteti neamuri \"nelu\"-le?...TOTI HOTII AU ACEASI JALNICA POVESTE BALCANICA. In mizeria din sufletul lor nu vor putea niciodata recunoaste ca ei sunt de vina.
Raspunde

Carabulea - un om de stiinta

Acum 10 ani

Eu nu inteleg de ce l-au arestat. Omul asta in ultimii ani s-a ocupat de cercetare stiintifica. Si-a dat un stralucit doctorat in inginerie iar apoi s-a dedicat inventiilor si inovatiilor, obtinand premii internationale alaturi de alte somitati stiintifice. Asa ne batem joc de marile valori stiintifice romanesti...Pacat!
Raspunde

@11

Acum 10 ani

tu esti neam ba belitule,furtul la bugetul de stat,deconcentratele furate si date la alti banditi,scoaterea de pe culoarele de transport si ale ticalosii ,ba banditule
Raspunde

@12

Acum 10 ani

Si nu numai atat. Zilnic ajuta zeci de batrani sa treaca strada. Un mare om , un mare caracter
Raspunde

@14

Acum 10 ani

Si e si un mare credincios....eu l-am vazut in Brasov cum se ruga la biserica pentru deconcentrate...are dreptate @9
Raspunde

sifon

Acum 10 ani

bai sifonar acoperit mai laso asta cu deconcentratele si nu mai su lucruri serioase in derizoriu ,stiu ca esti platit din interior de judetuli s-a acoperi mirsavia ticalosita a defului tau care a dat sibiul la bucata ,ba oaie asta cu deconcentratele erau niste locuri de munca +banu sibianului se duce in investiti loco ,mir\\savule a stat destul comunisti tai cu mina in bani sibienilor ,ba oaie retardata la sibiu comunisti tai nu a facut fabrici ,a dus si va facut industrie la voi imm moldova si valahia ,inainte de 89 sibiul si judetu era pe locul 3 la dat bani la buget tari sa-ti construiasca toe la vale blocuri ,si uzine ,mai pune mina pe istorie si invata ce a insemnat sibiul de a lungul istoriei cind neamurile tale traiau in triburi si locatia o aveati in vagaune si pesteri ,ati alungat etnia germana si uite unde neati adus ,noroc tot cu sasi ca au adus in vestu sibiului peste 40 000 de noi locuri de munca +vreo 10 000 in judetu alba ,astept cu nerabdare alea promise de seful tau si nu putine ,11000 ,pe primele 100 lea rezolvat NCP
Raspunde

eu

Acum 10 ani

nu-l mai ridicati in slavi pe carabulea ca va furat banii din buzunare si voi habar nu aveti . carabulea om de stiinta ?!!! cata prostie zace si in capul vostru .
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

bravo....mai urmeaza benzinarii si varanul de oprean de la blaga,adevaratul sustzinatror al mafiotilor sibieni.sa se faca lumina in sibiu si loc pt. afaceristi adevaratzi ...
Raspunde

alzara@12

Acum 10 ani

Un doctorat de cercetat...Cine - \"profesorii \"?
Raspunde

@17,18

Acum 10 ani

ba da varanii care au furat bancile-babcorex,credit bank,banca religiilor,fni care a furat numa din Sibiu 70 de miliarde,banci la care am platit fiecare cetatean al tarii mii de euro sa acoperim pagubele, petrom,gazul din insula serpilor care acoperea consumul tarii pe zeci de ani,dracula park,flota,becthel,miliardele de euro din bani publici atribuite primariilor cluj,brasov s.a. jumate din banii din centura Sibiului cine le ancheteaza ba mafiotule,grija voastra e sa cautati nod in papura sibienilor,ba v-ati batut joc de judetu asta,ca si ponta ,o dat anafu brasovenilor,anticoruptia la Sibiu cu director de la brasov sa amaendeze tot sibienii sa trimita banii tot la brasov si mai are tupeul sa-si puna nevasta sa candideze tot la Sibiu sa io voteze sibienii,dupa ce a facut atatea marsavii Sibiului.Ba tupeu de tupeu aveti,marsavilor.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Amice, hai să-ţi dau o veste, printre vărani e şi Carabulea care a înfăşcat o halcă bună din FNI, împreună cu Hoanţă, fost comisar şef adjunct la Garda Financiară, la vremea aceea proaspăt tovarăş cu Carabulea la Banca Carpatica. Hoanţă predă acum la facultate, diferite inginerii financiare, cum să iei şpagă procente din afaceri contra protecţie, cum să devalizezi fonduri de investiţii şi mai ales cum să duci la faliment o bancă.
Raspunde

DNA

Acum 10 ani

Pe cand si tov sef al CJ Sibiu care intentioneaza finantarea unui ziar electoral pe bani publici. Interesant nu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus