Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Vasile Presecan: "O televiziune locala nu poate sa fie sustinuta din publicitate nici macar intr-un oras precum Cluj sau Timisoara"

După ani buni în care a finanțat postul local de televiziune Antena 1 Sibiu, Vasile Presecan face bilanțul: a fost o afacere până în 2008, un hobby costisitor după aceea. O discuție despre politicieni, mass-media, criză economică și viitor.

Reporter: Să începem cu o chestie generală, ce nu a funcționat la Antena 1 Sibiu?

Vasile Presecan: În primul rând, cred că nu a fost foarte economică perspectiva economică. Adică și când a fost criza, piața a scăzut. Înainte de criză era o afacere. Ce face o stație locală? Vinde știri celor de la București, produce, făceam un program pe care îl vindeam la București. Făceam un program și intermediam publicitate. Înainte, acum de când cu ordonanța de anul trecut, care limita drepturile stațiilor locale să difuzeze publicitate, trebuia să facem totul prin intermediul Bucureștiului, stația-mamă. Înainte de criză puteai din publicitate face o afacere. Inițial, clădirea pe care am clădit-o se putea plăti numai din publicitate, am cumprat terenul când stația era pe val și am început construcția când a fost criza și brusc… concomitent cu criza a venit și partea cealalată obligatorie, ne-au tot amanat vreo patru ani, tot că la anul, la anul lucrurile s-au amânat..... și o stație locală nu are cum să funcționeze pe sistemul digital. Nu există aparatură necesară. E foarte greu, trebuie să te gândești tehnic cum s-ar putea face. Da, s-ar putea să fie ceva, dar deocamdată nu știe nimeni nimic. Cam ăsta a fost unul dintre motive, partea finanaciară. Pentru mine a fost un hobby staţia asta locală A fost o perioadă bine, după ce nu a mai fost bine, am încercat să tragem de timp, să nu închidem, că s-a pus problema închiderii, de mult, în urmă cu 2-3 ani, tot speram că va fi mai bine, dar nu a fost să fie..

Rep.:  Care credeţi că este diferenţa între Sibiu şi Vâlcea de exemplu? În Vâlcea pot funcţiona trei televiziuni locale, ziare...

V. P.: Înterese economice, politice, dar mai ales polItice. O televiziune, o staţie locală nu poate să fie susţinută din publicitate nici măcar într-un oraş precum Cluj sau Timişoara. Nu e atâta publicitate, cât să poată susţine un buget. Sau depinde ce înţelegeţi prin staţie locală. O staţie locală ca Sibiul, la care ai un mic program de 30 de minute cu reluare dimineaţa. Nu poate o staţie locală să emită un program mai mare de 30 de minute, o oră maxim, pentru că costurile sunt mari şi nu poţi să faci ceva de calitate. Clientul apasă, telespectatorul are o telecomandă în mână şi te judecă, nimeni nu caută la ora X întră postul, staţia locală, hai să vedem ce mai dau..

Rep.:Nu a intrat de atâţia ani în obiceiul sibaianului să caute Antena 1 Sibiu?

V. P.: Nu. Nouă ne-a convenit să fim în subcontrct cu Antena 1, findcă am preluat ratingul lor, care la ora la care noi am emis, aveam ratingul locul 1 sau locul 2. De obicei la 19:30-20:00, era locul doi findcă bătea Antena 1 până la 19:00, după 19:00 intră în prime-time Pro TV, care e puţin mai apolitic decât Antena 1, vorbesc de Observator, de ştirile principale. Şi atunci luam locul doi, dar locul doi era un rating foarte mare şi ne convenea. Ca să fiu mai explict, în Sibiu, la un oraş de 140.000 de locuitori, pe noi la ora aceea 20:00, ne vedeau în jur de 20.000 de telespectatori dIn Sibiu şi împrejurimi.

Rep: Şi-n condiţiile acestea tot nu a funcţionat?

V. P.: Nu a funcţionat, fiindcă staţia locală nu vinde publicitatea cum vând staţiile generaliste de la Bucureşti. Deci practic cum se vine publicitatea, la nivel naţional se vinde la numărul de telespectatori care mi-au văzut mie publicitatea. La nivel local nu merge aşa, dicuţia este la alt nivel, „domnule cât costă un spot publicitar de 30 de secunde?”, iar eu dacă îi spuneam că costă de exemplu 200-300 euro, zicea ”păi îmi dă televiziunea locală X,Y cu jumate preţul”. Da, jumătate preţul poate fi, dar numărul celor care văd spotul este de o sută de ori mai mic. Dar oamenii nu ştiu să facă în felul ăsta publicitatea, fiindcă şi firmele care îşi fac publicitate o fac ori din anumite motive, că aşa se gândesc ei că dă bine, alţii chiar vor să informeze oamenii locali şi în partea cealaltă cei care cred că au fel de protecţie dacă au un spot publicitar, îi lasă în pace televiziunile, au fost şi cazuri din acestea. Acum, staţia locală dacă nu funcţionează economic, dacă nu scoţi bani din publicitate, intrebarea e logică ”de ce să ţin aşa o staţie, dacă nu se justifică din banii din publicitate?”. Eu nu am niciun alt interes decât să fie o chestie de business. La început a fost un hobby, apoi am zis să fac un business din el.

Rep.: Pe urmă a redevenit hobby, dar ceva mai scump decât pescuitul...

V. P.: Da. Au fost nişte oameni extraodinari acolo şi am lucrat foarte bine, chiar şi cu staţia de la Bucureşti, niciodată nu am primit un telefon, eu sau altcineva, şi să ne zică fă aia sau fă ştirea aia. Multă lume crede că Voiculescu nu are altceva de făcut decât să sune sau să pună pe alţii să sune şi să zică fă ştirea aia. Niciodată. Din contră, rar găsești un om inteligent ca Voiculescu, partea cealaltă nu o nu cunosc, nu vorbesc de caracter. Am explicat problemele staţiilor locale în urmă cu 5 ani la mulţi directori, n-au priceput niciunul. Cinci minute i-am spus personal domnului Voiculescu şi a pus mâna pe telefon şi le-a zis că staţia locală Sibiu începe la 19:30 cu buletin de ştiri. După alte 10 minute de discuţie i-am spus „Domnule, e pe minus, nu pot să supravieţuiesc, dacă nu este un interes, eu nu mă duc să ameninţ pe X sau pe Y că ştiu despre ăla că îşi face publicitatea... Nu mai fac în viaţa mea aşa ceva. Şi când am auzit că alţii au făcut, i-am eliminat. Păi nu putem să supravieţuim, se vor închide staţiile locale. În aceea jumătatea de oră de discuţii cu el, a pus mâna pe telefon şi a zis Sibiul are franciză zero, are taxa de producţie zero. Nu e franciză, e un fel de contract de colaborarea cu taxă de producţie. Noi mai trebuia să plătim nimic, ceea ce înainte era în jur de vreo 5.000 euro pe lună. Omul a înţeles.

Rep.: Şi nu a mers nici fără franciză?

V. P.:Nici în condiţiile astea nu a mers, pentru că au revenit apoi directorii, că până la Dumnezeu te bat sfinţii, că vai ce fac, că află ţara, alte judeţe, dar erau şi minciuni că nu aflau ei. Şi dacă aflau, la noi era altceva. Când pe clădirea pe care noi am construit-o pui Antena 1, este un brand, că nu e numele meu, scria „viitor Antena 1” acolo, sigur mulţi credeau că a făcut-o Voiculescu. El nu a făcut nimic, din contră noi am făcut-o şi le plăteam şi lor lunar o franciză. Dar se putea confunda cu brandul mare Antena 1. Şi au revenit că trebuie să intrăm totuşi nu la 19:30,ci la 20:00, era stupid să laşi de la19:30 la 20:00 un program cu ştiri preulate de pe internet. Dar în fine, nici aşa nu funcţionat staţia, fiindcă un buget de la o staţie locală cu 10-11 oameni era de 13.000 euro pe lună, hai să zici că puteai să elimini o emisiune şi să dai reluarea şi să zici că ajungeai la un buget de 10.000 euro, dar nu aduni publicitate locală de 10.000 euro pe lună. Puţine luni în care se aduna peste 5.000 euro. Asta înseamnă lună de lună pierdere

”Am fost singurul care a dat bani la fotbal”

Rep.: N-aţi încercat un dialog mai larg cu oamenii de afaceri locali? Spun asta pentru că s-au mai încercat proiecte de genul acesta.

V. P.: Nu, eu nu am crezut niciodată în proiecte de genul acesta, să strângem banii locali şi să facem  echipă de fotbal şi s-a dovedit... aţi văzut ce-a fost. Am fost şi eu unul dintre oamenii care au dat. Dacă cineva vrea să facă, ăla vine cu bani. Nu, astea-s poveşti, că a venit primarul, erau acolo se adunau, că vezi Doamne..

Rep.:Aveau nevoie de o autorizaţie ceva?

V. P.: Primarul avea o motivație morală cât-decât în faţa celorlalţi. Ne-am adunat de vreo 2-3 ori, cred că am fost singurul care a şi dat bani. Pe de o parte, eu în locul primarului nu mi-aş fi asociat numele cu ceva de genul, eu chiar m-aş fi ţinut la distanţă, conform principiului că unde sunt doi...nu, eu nu cred în aşa ceva. 

Rep.: După exeperienţa cu Antena 1 şi în continuare cu Trans Agape, cât de mult influenţează politicul un business local, fie că vorbim de media sau de producţie?

V. P.: În ultimul timp, aproape deloc. În media, în unele staţii locale influenţează, chiar definitoriu,  ştim şi noi staţii locale în care chiar influenţează. La Antena 1 nu a influenţat absolut deloc. Poate s-a văzut au fost invitaţi membri PDL, și niciodată, dar niciodată nu mi s-a reproşat. Vorbesc aici de Bucureşti... Niciodată nu am avut restricţii. Chiar în ultimele emisiuni a venit Raluca Turcan și era oarecum stupefiată: ”cum mă chemați aici, la București nu sunt invitată niciodată?”.

Rep.: Nu aţi simţit şi aşa o notă de penibil pentru oamenii care vă întreabă acum, ”de ce s-a înschis” ?

V. P.: Majoritatea...

Rep.: Adică oameni care nu au ajutat deloc sau nici măcar nu şi-au pus problema, dar au profitat ca şi imagine?

V. P.: Da, majoritatea. Mai ales, cum am spus, mulţi oameni politici care s-au perindat, indirect, foarte rar ajungeau pe la Antena 1, dar indirect ajungeam să mă cunosc cu ei. Ca oameni, clasa politică, din păcate, e de nivel foarte scăzut. Şi poate acesta  e şi motivul pentru care nu înaintăm. Nu intră în politică oameni care au ceva de spus.

”N-am fost niciodată membru de partid”

Rep.:  Şi dumneavoastră aţi fost în politică şi v-aţi retras.

V. P.: Nu am fost niciodată. Am auzit, am citit şi eu. Niciodată nu am fost membru în niciun partid. Se făceau glume, domnul Sofronea făcea glume că eu sunt mentorul lor. Eu i-am ajutat. Cred că partidul cel mai puţin ajutat de noi a fost PC-ul.

Rep.: De ce nu v-aţi băgat atunci în politică? Nu v-aţi fi simţit locul?

V. P.: Mi-e ruşine să mi se asocieze numele cu mulți care sunt acum în politică, inclusiv în cea locală. Mă simt puţin ca şi cum m-aş coborî un pic prea jos. Aproape toţi, nu toţi, mai sunt vreo 2-3 persoane...

Rep.: Probabil şi asta e o cauză pentru care avem oamenii ăştia.

V. P.: Da. Ăştia care au intrat în politică au mult tupeu. Eu nu aş putea. Cum să zici că sunt ca şi... Nu, că după aceea zice lumea că eu datorită politicii am făcut, că am ajuns unde am ajuns, fiindcă am avut bani de la partide sau ştiu eu că am avut influenţă. Eu aş vrea să ajut, pentru că societatea m-a ajutat pe mine să ajung unde sunt, dar nu să fiu implicat cum se implică acum politicul, adică tu trebuie să ridici mâna când zic eu, nu contează ce idei ai. Nu aş putea să fac aşa.

Rep.: În câţi ani credeţi că se va schimba treaba asta?

V. P.: Eu am fost şi sunt un om optimist, dar în linia asta sunt foarte pesimist, fiindcă văd generaţia tânără care vine la fel, cu aceleaşi apucături. Am avut  discuţii cu câte unul, altul şi aveau exact aceleaşi idei, adică intru acolo ca să mă căpătuiesc, să mă realizez, exact inversul la ceea ce este în Occident.

Rep.: Intri în politică să primeşti, nu ca să dai ceva...

V. P.: De obicei, în Occident intri în politică pentru că ai ajuns la un nivel şi vrei să ajuţi şi societatea,dar aici dacă acum cineva gândeşte aşa, ceilalţi zic e nebun sau lasă că ştiu ce e în spatele lui. Şi fiindcă ştiu preconcepţiile astea deocamdată nu.

”Am mers la alegeri şi datorită copiilor, pentru că vreau să dau un exemplu”

Rep.: Veţi merge la alegeri, la europarlamentare?

V. P.: Eu am mers şi datorită copiilor, pentru că vreau să dau un exemplu şi să înţeleagă că e bine să te duci, chiar dacă am simţit şi eu lehamite să mă duc, chiar nu mă reprezenta niciunul care era acolo. Dar chiar dacă nu mă reprezintă mă duc, să vadă ceilalţi că mă duc şi arăt buletinul. Dar mă duc.

Rep.: Se discută acum ca un nou business care ar putea fi foarte profitabil, închisorile private. Ținând cont de câţi oameni au ajuns în ultimul timp în închisoare şi şi-ar permite, poate fi o afacere.

V. P.: Eu cred că sunt anumite categorii de oameni care, de exemplu cei care au furat, cu ei e prea blândă legea. Ar trebui confiscată averea sau procentual. Ai furat 100 lei, trebuie să dai înapoi 150 lei sau 200. Aşa nici nu recuprez nimic de la ăla, și mai pun şi societatea să îi plătescă închisoarea. De ce? Ideea cu brăţara eu sunt perfect de acord. Îi dai brăţara şi îi confişti din avere. Nu trebuie să vină nimeni să ţi-l arate pe ăla care a furat. Se vede, la noi oamenii care s-au îmbogăţit în vreo 10 ani, ştim toţi. Ştim toţi bişniţarii din piaţă, dar nu îi ştie poliţia, ştim toţi miliardarii de carton, dar nu îi ştie DNA-ul.

Rep.: Sau producătorii de pâine care nu plătesc dările...

V. P.: Asta se vede de la o poştă. Chiar povesteam cu cineva din poliţie ”dacă eşti poliţist de comună, ai acolo un sat, păi dacă tu nu știi cine produce pâine nopatea şi o vinde ziua la negru, ori eşti în cârdăşie cu ăla, ori eşti prost. Nu există ceva de mijloc.

Rep.: Şi asta cu care aţi vorbit cum era? Prost?

V. P.: A, nu, era unul mai sus puţin, dar neinformat. Ni se cereau nouă informaţii. Le-am dat și au mers la ăia și le-au spus: „uite ce a spus ăla despre tine”. Ce să mai vorbreşti?

”Un om bun nu se poate plăti cu 1.000-2.000 lei în mână”

Rep.: O să vă facă statul român statuie că vă plătiți taxele și impozitele?

V. P.: Nu cred, dar eu mă mulţumesc că pot să păstrez oameni mai buni şi cu personalul te ridici. Eu singur nu aş putea face, sunt zile în care nici nu ies din birou, dar nu aş putea dacă nu ar fi ceilalţi buni. Şi un om bun nu se poate plăti cu 1.000-2.000 lei în mână, omul care se respectă, trebuie să aibă un salariu decent şi proporţional cu nivelul pregătirii.

Rep.:Dacă nu, te apuci de altceva.

V. P.: Da, şi eu dacă nu am putut să dau salariile la un nivel cât de cât decent la Antena 1 a trebuit să închid, decât să dau salarii de mizerie sau să mă cobor şi să mă milogesc sau stai că îmi dă societatea cutare şi eu închid ochii la prostiile ei sau îmi dă clasa politică şi eu mă fac că ţin cu ei. Mai bine nu fac asta. Şi noi am dat salarii cât de cât decente. Normal că ar trebui, adică pentru mine decente ar însemna undeva la 600 euro pe lună, normal că nu pot să dau la fiecare atât, că depinde de pregătirea fiecăruia, dar dacă mă întrebaţi pe mine minimul pe economie ar trebui să fie aici. Nu cred în salariul minim pe economie de 600-700 lei, pentru că e o minciună, nu e nimeni care să trăiască cu banii ăştia. Şi asta se ştie. Vorbim de un organ de control care se duce în control la o firmă care are cifră de afaceri de milioane de euro şi el se duce cu un salariu de 3.000 lei să îl controleze pe ăla, totuşi până la urmă este un om, oricine are un preţ. Cum să îl controleze pe ăla?

Rep.: V-aţi gândit vreodată să plecaţi din ţară definitiv?

V. P.: Eu am fost plecat definitiv din ţară la vârsta de 18 ani, când mama credea că mă păregătesc să dau la facultatea la Medicină Veterinară. Era visul ei. Înainte să plec din ţară, am zis că eu nu o să lucrez în viaţa mea o oră în România. Era pe vremea lui Ceauşescu. Dar am zis că nu o să stau definitiv în altă ţară şi am stat până în 1995. Îninte să plec, ştiam că mă voi întoarce. Şi după ce m-am dus în Germania am avut un servici bun, dar gândul meu a fost să mă întorc, am început să trimit bani în România, am cupărat o casă, să fac o afacere cu pizza congelată. Şi cu aia am şi început, am zis să încep cu ceva ce în România e la început, nu se prea ştie. Aşa a aflat un prieten neamţ de acolo că vreau să mă întorc în România şi a zis că dacă mă întorc, el mă poate ajuta cu o sumă de bani, dar numai dacă mă întorc în România şi mă ocup eu persoanl de afacere.

”Nu cred că cineva a primit bani de la biserică”

Rep.: Ştiţi că circulă legenda în oraş că începuturile dumneavoastră ţin de biserică şi de religie?

V. P.: Nu are nicio legătură. Părinţii mei sunt pocăiţi, mama de fapt. Dar Doamne, să primeşti bani de acolo e ceva exclus. Şi nu cred că cineva a primit bani de acolo, din contră bisericile adună şi indiferent de confesiune, sunt oameni despre care am o părere foarte prostă, mai ales cea penticostală. Să îţi dea ei ceva? Din contră, dacă ar putea să îţi ia. I-am ajutat fiind părinţii mei şi pe pentiostali, baptişti, evanghelicii din Daia. Era un neamț cu care am lucrat eu, atunci nu se putea rămâne în Germania decât cu azil politic şi nu îţi dădea nimeni azil politic şi ca să pot rămâne, mi-a făcut nişte acte de adopţie. Începuse să-mi facă actele, nu erau definitivate. Un prieten de-al lui mi-a spus că mă poate ajuta cu 150.000 mărci dacă nu mă mai întorc. Şi am zis că mă apuc de pizza congelată. El a zis te apuci de pâine. Eu habar nu aveam de pâine. Eu am terminat liceul la Lia la electro.

Rep.:  Dar ce făceaţi în Germania?

V. P.: Lucram la interioare, în construcţii.

Rep.: Şi pizza congelată de unde a venit?

V. P.: Pizza a fost o idee ca să mă pot întoarce. Şi am zis ”asta nu există în România, hai să o fac eu pe asta”. Căutam un motiv să mă întorc. Eram singur în Germania, primul român apropiat stătea la 30 km de mine. Când am ajuns nu ştiam o boabă germană. Făceam sărbătorile singur şi îi minţeam pe şefi că mă duc la nişte prieteni, dar nu mă duceam nicăieri că nu aveam pe nimeni. Mergeai pe stradă şi plângeai. Şi am zis că trebuie să mă întorc în România.  

”Ori mi dădea mie, ori la stat, banii erau oricum pierduţi”

Rep.: De unde vine numele TransAgape?

V. P.: Bunica celui care m-a ajutat cu bani avea brutărie, aşa se numea asociaţia lui familială Agape. Era o mică brutărie, unde face 500 de pâini pe zi, de secară pe cuptoare de lemn. Era o afacere foarte mică, cu 5-6 muncitori,  o brutărie în care se făceau de 70 de ani acelaşi tip de pâine.

Rep.: Cum de a avut încredere să vă dea banii?

V. P.:  El dorea să îşi mărească brutăria şi nu a putut să îşi facă etaj la clădire din cauza unui vecin care era certat cu bunica lui. Acolo profitul reinvestit este scutit de impozit şi a depus documentaţia convins că o să construiască şi nu a mai plătit impozit doi ani de zile. Şi ca să nu-l ia Fiscul, era o lege după 1989 dacă investeşti în Blocul de Est primeşti 6% din partea statului german. De fapt a fost un business pentru el, dar eu nu am ştiut atunci. L-am întrebat după 5 ani şi mi-a explicat, a zis că ori mi dădea mie ori la stat banii erau oricum pierduţi. El a mai primit apoi încă 6% de la statul german. Țin minte că  am terminat clădirea brutăriei şi nu am avut bani să pun geamurile, așa că am făcut un credit de şomaj, dacă angajai şomeri, primeai un ajutor de la stat. A fost cea mai mare prostie pe care o poate face un întreprinzător, căci eşti obligat să angajezi oameni care dacă sunt şomeri sigur au o problemă, deci..

"Cea mai tare știre a fost aia cu vopsirea pâinii cu cacao”

Rep.: Unde e cea mai proastă pâine din ţară?

V. P.: În sud. O fac rapid, cu multă drojdie, se sfărâmă, se usucă repede. Bună este în Sibiu, pe metoda trifazică, cu foarte puţină drojdie şi cu dospiri lungi, repetate, de asta are poate şi găurile un pic mai mari, e mai umedă, aşa le place celor de aici. De exemplu, noi facem și pâine de secară, exact cum o face prietnul din Germania şi are succes pentru trei sute şi ceva de oameni, un segment mic. Eu acasă din aceea mănânc şi o recomand la toată lumea. E cea mai scumpă, e gluten zero, drojdie zero.

Rep.:  Ea e pâinea Agape originală.

V. P.: Da, aia e. După atâta reclamă negativă la televizor împotriva pâinii şi chestiile alea cu vopsitul pâinii, alea sunt invenţii media. Cea mai tare a fost aia cu vopsirea pâinii cu cacao. Să cumperi tu făină albă care e scumpă şi să o colorezi în negru, păi cumperi făina neagră că e mai ieftină, dar să o colorezi cu cacao.. Eu acum am vorbit şi cu asociaţiile de profil, dacă eu mai aud o ştire ca asta, dacă ei nu vor ca asociaţie să dea în judecată postul respectiv, eu voi face asta, în numele meu.  Am denigrat acum vreo 6 ani crescătorii de porci şi nu am mai avut apoi carne de porc, am importat. Eu nu am auzit o ştire de genul ăsta în Germania. Acolo, mă duc des, duc şi angajaţi că să vadă cum e acolo, acolo puţine sunt la un nivel de curăţenie aşa ridicat cum sunt cele din România.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

joseph

Acum 7 ani

Vrea Presecan să intre în politică și voi îi faceți pârtie, sau ce se întâmplă? Prea des a apărut pe-aici în ultimul timp defulându-și frustrările. Televiziunea lui a capotat pentru era făcută amatoricește, ce naiba, așa se întâmplă când ajung să facă televiziune brutarii.
Raspunde

tele

Acum 7 ani

bai mai lasati comparatile astea absurde ca nici cluju si timisoara nu pot tine o televiziune ,dar ce au aia in plus trei blocuri mai mult ca sibiu ,o tot faceti pe aia corecti ba la dinamica sibiului datorita la johannis cum de populatia descreste mai pune modestule comunele limitrofe +populatia invadatoarte care a umplut sibiul in ultimi 5 ani si vezi ca populatia este dubla ,si cu televiziunile bine ca are televiziune nationala tg mures si alte sate care se dau orase ,o televizune locala si judeteana puternica cu acoperire nationala ,mam saturat sa-mi dea stirile de la sibiu aia frustrati de la ,brasov ,cluj si alte catune cu pretenti de capitala,ba nu va lasati s-a va conduca vecini afacerile ca riscati s-a va falimenteze ,bani sibienilor din taxe si impozite s-a ramina pentru dezvoltarea judetului ,nu sponsorizari la televiziunea publica si sibieni platesc abonament radio -tv si nu putini ,reclama unui oras ca sibiul se face si printro media adevarata nu s-a stam la mina unor frustrati ,trezitiva ,ca azi miine vom auzi la media nationala numai starea vremi si cit este stratutul de zapada la bilea -lac ,pentru astia de la butoane la ura care o manifesta impotriva sibiului ,zici ca sibiul este undeva prin ,germania
Raspunde

tele

Acum 7 ani

bai mai lasati comparatile astea absurde ca nici cluju si timisoara nu pot tine o televiziune ,dar ce au aia in plus trei blocuri mai mult ca sibiu ,o tot faceti pe aia corecti ba la dinamica sibiului datorita la johannis cum de populatia descreste mai pune modestule comunele limitrofe +populatia invadatoarte care a umplut sibiul in ultimi 5 ani si vezi ca populatia este dubla ,si cu televiziunile bine ca are televiziune nationala tg mures si alte sate care se dau orase ,o televizune locala si judeteana puternica cu acoperire nationala ,mam saturat sa-mi dea stirile de la sibiu aia frustrati de la ,brasov ,cluj si alte catune cu pretenti de capitala,ba nu va lasati s-a va conduca vecini afacerile ca riscati s-a va falimenteze ,bani sibienilor din taxe si impozite s-a ramina pentru dezvoltarea judetului ,nu sponsorizari la televiziunea publica si sibieni platesc abonament radio -tv si nu putini ,reclama unui oras ca sibiul se face si printro media adevarata nu s-a stam la mina unor frustrati ,trezitiva ,ca azi miine vom auzi la media nationala numai starea vremi si cit este stratutul de zapada la bilea -lac ,pentru astia de la butoane la ura care o manifesta impotriva sibiului ,zici ca sibiul este undeva prin ,germania
Raspunde

vasilica

Acum 7 ani

Pa poate vrea Sile sa investeasca intr-o televiziune on line care emite 25 de ore pe zi.
Raspunde

Bula

Acum 7 ani

Singura finantare pentru o televiziune este publicitatea. (exceptie TVR). Banii din taxe si impozite ajung la stat, asa ca nu are nici o legatura cu locurile de munca din Sibiu si zonele limitrofe. Daca firmele isi fac publicitate sunt bani, daca nu... Aproape toate statiile locale ProTv s-au inchis,era logic ca si cele ale Antena1 sa inchida.
Raspunde

laura

Acum 7 ani

In america intr-adevarat sunt multe inchisori private, si cele de stat sunt profitabile, de acea fiecare al 5-lea cetatean american odata pe viata intra in sistemul de inchisoare/carantina. E foarte profitabil...
Raspunde

cetateanul turmentat

Acum 7 ani

m-ai presecane lasa prostiile ,ca te salta DNA ul in curind ....uiti cit ai furat de la DPC cind era TINT director
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

https://www.youtube.com/watch?v=SP8V29dGA40 va astept acum si pe youtube
Raspunde

Dorina

Acum 7 ani

Cita rautate si invidie poate exista in unele persoane. V-as sfatui sa gustati toti din amarul strainatatii, sa nu puteti dormi de ginduri, sa tremurati la gindul ca ,,poate no sa mearga afacerea \" dar ....NU TOTI SE NASC CU NORCUL LUI VASILE PRESECAN. Deci pastrativa veninul nu-l puneti la comentarii.
Raspunde

make

Acum 7 ani

Daca vrei sa-ti mearga afacerea eu stiu ca reteta nu se spune,dapai s-o dai in presa s-o stie concurenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus