Duminică,
25.10.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

Studentii strǎini ERASMUS au descoperit litoralul romanesc de 1 Mai si au contribuit cu succes la curatarea plajei din Vama Veche

11 Mai 2014 23:58

În perioada 1-4 mai 2014, 30 de studenți străini sosiți la Sibiu cu o mobilitate Erasmus+ au participat împreună cu voluntari ai Erasmus Student Network Sibiu la a patra ediție a evenimentului național „Escape to Vama Veche”.

Alături de alți 300 de beneficiari ai programului Erasmus+ din România, studenții străini din Sibiu au combinat distracția și sportul cu activități sociale, bucurându-se de o mini-vacanță completă.

Devenit deja tradiție, proiectul Social Erasmus România: Let’s do it, World!, în colaborare cu asociația Let’s Do It Romania!, s-a desfășurat vineri, 2 Mai 2014. Scopul proiectului a fost acela de a atrage atenția asupra efectelor negative ale degradării mediului înconjurător, cum sunt gunoaiele lăsate în spațiile publice, cât și responsabilizarea turiștilor aflați la plajă. Astfel, studenții străini, împreună cu voluntarii ESN, înarmați cu saci de gunoi, mănuși și multă răbdare, au traversat plaja din Vama Veche dintr-un colț în altul, adunând peste o tonă de gunoaie.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. ESN Sibiu a luat naștere în Mai 2013, alăturându-se astfel celor 5 secțiuni existente în România. Activitatea grupului de voluntari urmărește îndeplinirea obiectivelor principale: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Unul din cele mai importante proiecte

La Sibiu, programul Erasmus este unul dintre cele mai importante programe de internaționalizare puse în practică de Universitatea ”Lucian Blaga”. Sute de studenți din întreaga Europă sau din cele mai îndepărtate țări ale Asiei vin anual la Sibiu pentru a învăța, în limba engleză, alături de studenții români care urmează cursurile de aici. Pentru acești studenți, ULBS pune la dispoziție nu doar platforma logistică, ci creează și o serie de activități și proiecte prin care studenții străini să interacționeze cu colegii lor, dar să și înțeleagă mai bine cultura, spiritualitatea și tradițiile din România.

Spre exemplu, la începutul acestui an au fost organizate noi cursuri de dansuri populare românești și cursuri intensive de limba română. Seri tematice, excursii culturale sau workshop-uri sunt iarăși exemple de evenimente care au loc cu regularitate pentru studenții Erasmus în organizarea reprezentanților ULBS.

De cealaltă parte, și studenții români apreciază și beneficiază de bursele din cadru Erasmus. Nu mai departe de anul trecut, mai bine de 200 de studenți ai ULBS au fost selectați pentru a beneficia de un stadiu Erasmus de studiu şi/sau practică în centre universitare din întreaga Europă. Studenții selectaţi în cadrul programului Lifelong Learning Programme - ERASMUS, vor avea șansa să studieze timp de trei, şase sau doisprezece luni la una dintre cele peste 250 de universităţi cu care ULBS are Acorduri Bilaterale Erasmus încheiate. Mobilităţile ERASMUS oferă oportunitatea de a studia la o universitate din Uniunea Europeană fără a plăti taxe de școlarizare, echivalarea examenelor şi a creditelor la întoarcerea din mobilitate, şansa de a întâlni studenţi din toate colțurile lumii şi de a învăța limbi străine precum şi un grant lunar pe durata stagiului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

turist

Acum 6 ani

e normal s-a vina straini s-a ne curete plajile si statiunile de munte ca alesi neamului nu usi petrec concedile si vacantele pe plaiurile noastre mioritice se duc acolo unde merge granzi lumi bogate ,ca de acea iam votat ,astia sunt extra galactici nu muritori de rind
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus