Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Cine e interesat? Primaria deschide o noua sesiune de finantare pentru Agenda culturala

Până pe 15 iunie 2014, operatorii culturali interesați sunt așteptați să depună noi proiecte pe care doresc să le înscrie pe Agenda culturală a Sibiului de anul acesta și să primească o parte din finanțarea necesară acestor proiecte. Noua sesiune de depunere a solicitărilor de finanțări nerambursabile din bugetul Consiliului Local Sibiu a fost deschisă vineri, 16 mai, iar proiectele pot fi depuse atât la Registratura Primăriei Sibiu, cât și on-line, după ce în prealabil și-au realizat un cont pe site-ul cultura.sibiu.ro. Tot de pe acest site pot fi descărcate Ghidul referitor la acest tip de finanțări nerambursabile, precum și celelalte formulare necesare depunerii unui proiect.

Astra Film, Festivalul Medieval...

O astfel de a doua sesiune de finanțare a fost organizată de administrația locală și anul trecut. Anul acesta, de această a doua sesiune de finanțare ar putea fi interesați și reprezentanții Fundației Astra Film, al căror proiect – Festivalul Astra Film – nu a fost selecționat la prima sesiune de anul acesta. Acest fapt a generat ample proteste din partea reprezentanților Fundației, care au inițiat inclusiv o petiție on-line pentru sensibilizarea autorităților locale. Prin petiția amintită au fost strânse peste 2.100 de adeziuni, dar la începutul lunii aprilie, inițiatorii acestui demers au decis ”să stopeze continuarea strângerii de semnături”.
De această nouă sesiune ar putea fi interesați și cei care consideră că pot organiza Festivalul Medieval de la Sibiu. Până anul trecut, inclusiv, acest festival a fost organizat de Casa de cultură a municipiului Sibiu, însă, din acest an, instituției respective i-au mai fost lăsate în atribuții doar coordonarea activității Teatrului de Balet de la Sibiu.
Potrivit Ghidului de finanțare, ariile tematice eligibile sunt artele spectacolului, muzică, patrimoniu, film, foto, multimedia, literatură, mobilitate, arhitectură, arte vizuale și ”interdisciplinar”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 8 ani

Sper sa se finanteze Festivalul de film dar si Festivalul medieval era cel mai frumos festival medieval din Romania!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus