Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Pe cine va lovi urmatorul ornament?

Domnul procuror Ioan Boțoc din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu este cel căruia i-a fost repartizat dosarul de anchetare a celor care se fac vinovați de moartea Cameliei Roznov. Pentru cei care nu își mai amintesc, Camelia Roznov este educatoarea din Daia (comuna Roșia), care a murit în fața fetiței sale fiind strivită de un ornament sub formă de cap de leu, desprins de pe o clădire din centrul istoric al Sibiului. Au trecut cinci ani de la moartea ei. A trecut mai bine de un an și jumătate de la redeschiderea dosarului  - inițial dosarul a fost pur și simplu închis, după o propunere de ”neîncepere a urmăririi penale”, acceptată lejer de procuratura sibiană. În continuare, nimeni nu este vinovat de moartea Cameliei Roznov.

Săptămâna trecută, o fată de 19 ani a fost lovită de o bucată de tencuială, în timp ce aștepta autobuzul. I-a fost spart capul. În mare grabă, zona a fost încercuită, de pe clădire au fost ciocănite ornamentele care stau să pice și...
Și iarăși va fi liniște până când un alt ornament desprins de pe-o clădire va lovi un sibian. Sau un turist. Ori un copil. Sau un politician. Sau un procuror care n-a apucat  să își facă treaba. Sau poate chiar pe unul din proprietarii clădirii a cărei fațadă nu este întreținută. Sau un oricare alt sibian care întruchipează expresia (lipsei) educației sociale din ultimii zeci de ani. E un bun comun? Atunci nimeni nu este responsabil de întreținerea lui, din moment ce responsabilitatea o poți ”arunca” de la unul la altul. Poate fi cineva amendat? Povești! Cu toții ”știm” că în țara asta legea se negociază: ”păi, când unii fură milioane și nu pățesc nimic, mie să îmi dea amendă pentru că nu îmi repar fațada casei sau a blocului?”.
E rușinos, nedemn și revoltător în același timp tot ceea ce se întâmplă legat de acest subiect. Dar nu e rușinea mea, e rușine comună, deci iar lucrurile se diluează. Chiar dacă în Sibiu – mai ales în zona centrală – e plin de clădiri cu ornamente ”mortale”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus