Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Un sfert din bicicletele furate anul trecut au fost recuperate. Din Hipodrom se fura cel mai mult

Polițiștii sibieni au reușit să recupereze puțin peste un sfert din bicicletele declarate furate în decursul anului trecut în municipiul Sibiu. Cei mai atenți trebuie să fie bicicliștii din cartierele Hipodrom și Ștrand.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, de la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii aprilie au fost anunțate 39 de furturi de biciclete. Numărul este în trend cu situația înregistrată anul trecut. ”În anul 2013, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu au fost sesizate 162 de furturi de biciclete. Cele mai multe furturi s-au înregistrat în următoarele cartiere: Hipodrom (I-IV), Ştrand, Valea Aurie, zona centrală a municipiului Sibiu”, a transmis pentru Turnul Sfatului, Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu. Din totalul sesizărilor depuse, poliţiştii sibieni au reuşit recuperarea a 43 de biciclete, ceea ce înseamnă aproximativ 26 la sută.
Reprezentantul unui magazin din Sibiu care are ca obiect de activitate comercializare de biciclete noi și piese pentru biciclete, a declarat sub protecția anonimatului că cele mai multe biciclete furate sunt apoi vândute  pe internet, în special pe site-urile de anunțuri. ”Cunosc pe cineva care și-a văzut bicicleta, la o lună după ce i-a fost furată, pe internet. Dar asta a fost pură întâmplare, sunt zeci de anunțuri adăugate zilnic, cine stă să întrebe și cui îi pasă că bicicleta respectivă e furată? Vin destui de mulți să ceară o încuietoare sigură. Dacă legi bicicleta în scară nu există așa ceva, încuietorile ieftine chiar pot fi ușor deschise”, a spus reprezentantul magazinului.  Polițiștii recomandă bicicliștilor să folosească două tipuri de încuietori, astfel încât să nu poată fi furate nici măcar roțile, separat. ”Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să asigure cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi prin cadrul bicicletei. Astfel se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Blateș.
Pe lângă cele două încuietori  polițiștii recomandă chiar montarea unui sistem sonor de alarmă, în special dacă lăsați bicicleta peste noapte în scara blocului. ”Numeroase furturi s-au produs în scara blocurilor. În cazul în care vă aflaţi în situaţia de a depozita bicicleta în scara blocului trebuie să aveţi în vedere modalitatea de asigurare a acesteia. Astfel, pe lângă cele două sisteme de siguranţă, bicicleta ar trebui echipată cu un sistem de alarmă care să emită un semnal sonor atunci când cineva încearcă să mişte bicicleta pentru a vă alerta atât pe dumneavoastră, cât şi pentru a descuraja eventualii hoţi. De asemenea, bicicleta trebuie asigurată de un corp solid care să nu poată fi smuls sau tăiat cu uşurinţă. Trebuie avut în vedere faptul că scara blocului nu reprezintă o soluţie optimă de depozitate din cauza faptului că această locaţie este tranzitată de un număr mare de persoane. De aceea este indicat să verificaţi periodic bicicleta şi sistemele de asigurare ale acesteia pentru a nu oferi posibilitatea hoţilor de a acţiona”, a mai transmis Luciana Balteș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

John

Acum 9 ani

Dar de pe Bâlea sau de pe centru nu se fură nimic,ceva BEMVE-URI SERIA 7...nimic,nimic?:)))))))))))
Raspunde

shane

Acum 9 ani

Astept si eu bicicleta mea furata din terezian (~1mai) atunci. FYI bicicleta Vortex , suspensii fata spate , frane pe disc , jenti duble , culoare neagra.
Raspunde

Andrei

Acum 9 ani

Sussemnatul, fiind proprietarul bicicletei din prim plan, tin sa felicit fotoreporterul pentru buna \"inspiratie\" avuta la alegerea imaginii pentru acest articol. Povestea imaginii: impreuna cu un prieten din Franta, ne-am parcat bicicletele rezemate de zidul primariei, pe a mea lasand-o neasigurata, dar prietenul meu si-a legat-o pe-a lui de a mea cu un antifurt solid, dupa cum se vede si in imagine; dupa mine, a mea ar fi ramas neasigurata si o tentatie pentru hoti. Amandoua biciclete din imagine au o poveste interesanta: bicicleta din prim plan am cumparat-o acum 14 ani in urma furtului altei biciclete, de care nu mai stiu nimic, si care a disparut in 3 minute nelegata si nesupravegheata de langa Podul Minciunilor (atentie!- acolo se fura des). (Ca fapt divers, are in palmares urcari pe Transfagarasan, Paltinis, si doua medalii la concursuri locale pe sosea. Un lucru iesit din comun este ca a revenit pentru a treia oara la mine, dupa ce am vandut-o/oferit-o de 2 ori.) Bicicleta din fundal, a fost cumparata recent de prietenul meu, tot in urma unui furt ce a avut loc in Bratislava, el fiind in trecere pe acolo, pentru a parcurge pe bicicleta distanta Rennes (Franta) - Iran. A fost lasat fara mijloc de transport, fiind nevoit sa-si cumpere o alta bicicleta de cicloturism, cea din fundal, cu care sa-si continue calatoria, astfel a putut trece si pe la Sibiu, si intamplator, a aparut in poza de mai sus. Asa ca, alemandoua tzoacle din poza sunt niste urmasi ai unor defuncte biciclete care, probabil, au baut prea mult redbull, si astfel au prins aripi... Si ca alt subiect, sper ca s-a rezolvat cu hotiile de pe bicicletele parcate la rastelul de la magazinul Kaufland. Anul trecut am facut acolo doua vizite consecutive la interval de o luna, ambele soldate cu buzunarirea bagajului de pe bicicleta, si sustragerea a ceea ce a fost de valoare. Reprezentantii magazinului mi-au spus ca, camera de supraveghere de acolo, nu \"bate\" pe rasteluri. Asa sa fie...?
Raspunde

@Andrei

Acum 9 ani

ma doare-n in p.... de bicicleta ta. i-ati masina
Raspunde

arla

Acum 9 ani

andrei esti ***de plei tacati muia
Raspunde

saracie

Acum 9 ani

In V. Aaron nu se fura biciclete. Saracii nici nu au asa ceva. Vai s-amar!
Raspunde

Calin

Acum 9 ani

De pe Soimului nr 14, doua biciclete mi-au furat din casa scarii! \"Greseala\" mea, trbeuia sa le bag in casa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus