Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Unde si la ce preturi va puteti scalda vara aceasta

Ploaia şi frigul au amânat deschiderea ştrandului din Sibiu, dar şi a complexului Ocna Sibiului. Administratorii se plâng că vremea le încurcă planurile, în condiţiile în care în 2013, sibienii s-au putut bucura de o baie la Ocna din 13 aprilie, iar la ştrand de la mijlocul lunii mai.

În staţiunea Ocna Sibiului cele 14 lacuri sărate vor fi din nou deschise zilnic doar când „se îndreaptă vremea, deci, sper eu, într-o săptămână”, spune primarul Ioan Balteş. “E pregătit totul, doar timpul nu e de partea noastră. Chiar povesteam azi cu un prieten şi îi ziceam că înainte, când eram eu tânăr, de 1 mai ne scăldam, acum cu vremea asta nu mai ştim nimic, nici vremea nu mai e ce-a fost. Acum noi am întreţinut, am făcut curăţenie, aşteptăm cu nerăbdare să deschidem. Nu am făcut nicio modificare faţă de anul trecut în afară de montarea a câtorva aparate de fitness. Dar oamenii ştiu că aici sunt de toate, ca şi anul trecut, de la terase, mici, duşuri cu apă caldă, 14 lacuri minunate şi o piscină cu apă dulce pentru copii”, spune Ioan Balteş.
La Ocna preţurile rămân neschimbate, astfel 12 lei va costa un bilet pentru adulţi, 8 lei pentru copiii între 6 şi 18 ani şi 5 lei pe zi parcarea. Cei care obişnuiesc să meargă des, vor putea să îşi facă şi abonament, acestea urmând să fie puse în vânzare după deschiderea lacurilor.
„Noi zile astea am curăţat nisipul, am întins şezlongurile, umbrele, dar aşteptăm să se facă un pic mai cald, căci nici nouă nu ne convine cu toate ploile astea. Vedeţi lacurile aduc un venit primăriei, ori atât timp cât nu deschidem nici venitul acela nu vine”, mai spune primarul.
Dacă vreţi să prindeţi deschiderea zilele acestea, va trebuie să mergeţi pur şi simplu şi să vedeţi dacă puteţi intra, căci administratorii spun că nu vor marca deschiderea şi se bazează pe faptul că „lumea o să audă din vorbă în vorbă”. „Noi nu organizăm niciun concert că la noi nu se procedează aşa. La noi, după ce deschidem, vin prima dată cei curajoşi, câte 10-20, după care din vorbă în vorbă încep să vină tot mai mulţi”, mai povesteşte edilul.

Aceleaşi preţuri, aceleaşi condiţii

Administratorul ştrandului Aqua Fun, Ioan Popa, spune că ştrandul se va deschide la sfârşitul săptămânii şi la fel ca în anii precedenţi deschiderea va fi marcată de evenimente surpriză.
„Noi am vrut să deschidem, dar am fost şi suntem se pare în continuare, condiţionaţi de timp. Curăţenia e făcută de o lună, iar dacă ne lasă timpul eu cred că la sfârşitul săptămânii deschidem. Surprize la deschidere vom avea şi anul acesta, le vom anunţa în curând. Noi obişnuim să marcăm deschiderea an de an şi anul acesta vom face la fel. La fel cum, de-a lungul întregului sezon, vom aduce din nou pentru cei care aleg să facă o baie la ştrand, concursuri, DJ,  care va întreţine atmosfera şi alte concerte cu artişti apreciaţi”, povesteşte administratorul Ioan Popa.
Ştrandul are patru bazine cu apă caldă, unul pentru copii dotat cu tobogane, un bazin cu jacuzzi, un bazin cu pool-bar şi bazin olimpic de 20x50m dotat cu două trambuline. Preţurile rămân neschimbate şi anul acesta, un bilet pentru adulţi va costa 20 de lei, iar studenţii şi elevii au reducere de 50%. Pentru copii sub şapte ani, intrarea este gratuită.
„Modificări vor fi în sensul că schimbăm şezlongurile, alte o mie noi, căci nu rezistă de la un sezon la altul, asta e, românii sunt obişnuiţi să strice şi nu să aibă grijă. Noi nu schimbăm preţurile nici anul acesta. Intrarea va fi în continuare 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru studenţi. Oricum majoritatea celor care vin la noi sunt studenţi, deci plătesc jumătate de bilet”, mai spune Ioan Popa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

lizet

Acum 8 ani

dar pentru pensionari nu exista rteducere?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus