Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Biblioteca universitara strange amintiri din Primul Razboi Mondial

Biblioteca Universității ”Lucian Blaga” găzduiește în perioada 23-24 mai, o caravană de adunare a amintirilor de din perioada 1914-1918. ”Îi așteptăm cu bucurie pe toți cei interesați, cei care dispun de diferite materiale: poze, obiecte, medalii, uniforme, care au de povestit amintiri, toate legate de Primul Război Mondial. În zilele de 23 și 24 mai 2014, între orele 10:00-17:30, ușile Bibliotecii ULBS sunt deschise publicului sibian și din imprejurimi”, spune dr. ing. Maria Rodica Volovici, directorul Bibliotecii Centrale Universitară Sibiu.

În anul 2014 se împlinesc 100 ani de la izbucnirea Primului Război Mondial și în întreaga Europă sunt planificate manifestari sub egida Comisiei Europene și "Europeana".

"Europeana"- biblioteca, muzeul și arhiva digitală a Europei, marchează Centenarul izbucnirii Primului Război Mondial prin proiecte  menite  să colecteze și să publice pe internet amintiri de familie și povești personale de război pentru a ajuta generațiile viitoare să înțeleagă mai bine impactul acestui eveniment asupra oamenilor obișnuiți de pe continentul nostru.

Proiectul intitulat Europeana 1914-1918 a adunat peste 50.000 de fotografii reprezentând obiecte, scrisori și jurnale scanate din perioada Primului Război Mondial pe site-ul www.europeana1914-1918.eu.

Proiectul s-a desfășurat cu succes în Germania, Anglia, Irlanda, Luxemburg, Slovenia, Danemarca, Italia, Cipru, Franta, începând cu 2011, reușind să atragă mii de oameni. Aceștia au contribuit cu povești și amintiri originale, nepublicate anterior, îmbogățind astfel arhiva digitală care ofera noi surse pentru cercetare, educație, expoziții și evenimente comemorative.

În România au avut loc deja două campanii de colectare a amintirilor de familie: la Biblioteca Academiei Române din București, în perioada 27-28 septembrie 2013 și la Biblioteca Județeană din Cluj Napoca, în 4 și 5 octombrie 2013.

Biblioteca ULBS va oferi spațiul generos destinat acestei manifestari și personal specializat care va realiza interviurile cu publicul și prelucrarea digitală a materialului.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

alex

Acum 9 ani

FELICITARI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus