Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
10°C

Afla ce poti face in weekend la Sibiu

A venit vara şi la Sibiu, iar vremea frumoasă ne duce cu gândul la ştrand sau la plimbări în afara oraşului. Pentru cei care aleg totuşi să rămână în Sibiu, weekend-ul acesta se desfăşoară Sibiu Magic Weekend, festivalul care aduce în oraș cei mai cunoscuți magicieni și iluzioniști din ţară.

Misterul, suspansul, fantezia și inexplicabilul sunt doar câteva dintre aspectele care descriu evenimentul ce va avea loc în acest weekend, între 23 și 24 mai, în Sibiu. Piața Mare, Piața Mică și pietonala Nicolae Bălcescu vor fi locurile în care sibienii se vor întâlni cu magicieni consacrați de close-up și street magic, pe parcursul celor doua zile.

Antonio, cel mai înalt magician din România, Iulian Doda, XMAS, Ionut Prepeliță și Laurentiu Ionovici vor face publicul să treacă prin prin reacții și emoții de neuitat, în centrul vechi al Sibiului. Și pentru ca festivalul să fie complet, organizatorii aduc pentru public și un show de hipnoză live, susținut de Cosmin Iacobeț, care anul trecut a oferit tot sibienilor primul show de hipnoză live din România.

Spectacolul de hipnoză va avea loc la Libraria Humanitas, pe 24 mai, începând cu ora 18.30.

“Visul meu” de Lorenzo-Cristian - Cel mai mare spectacol de magie și iluzionism

Cel mai important eveniment al festivalului Sibiu Magic Weekend este cel mai mare spectacol de iluzionism susținut vreodată în România: spectacolul “Visul meu” - de Lorenzo-Cristian. Show-ul va avea loc în 23 mai, ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Magicianul Lorenzo este singurul român membru al organizației magicienilor The Magic Circle, de unde fac parte și celebrii Dynamo și David Copperfield.

Show-ul “Visul meu” este cel mai complex proiect al magicianului, aducând în fața spectatorilor numeroase momente spectaculoase pline de dramă, comedie, suspans și emoție. Biletele pentru acest show se găsesc pe bilete.ro și la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 45 lei.

Filarmonica de Stat Sibiu găzduieşte vineri, 23 , la sala Thalia, cu începere de la ora 19:00, finala celui mai important concurs de flaut din estul europei: Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”. Concursul are loc la Bucureşti în perioada 19-22 mai urmând ca faza finală să se desfăşoare în cadrul unui concert simfonic, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Sandu.

Artiştii finalişti vor interpreta concerte pentru flaut şi orchestra de W.A.Mozart şi piese solo de virtuozitate. În ediţia din acest an a concursului Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”, s-au înregistrat un număr record de participanţi într-un concurs din Romania: 143 de concurenţi din 38 de ţări.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 23 mai, de la ora 19:00, prima reprezentație din acest an a spectacolului „Faust” în regia lui Silviu Purcărete. Mega-producția Teatrului Național din Sibiu revine pe scena de la Hala Balanța în cea de-a șaptea stagiune de la premiera din 19 septembrie 2007. „Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru.

Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli.

La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer.

Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori şi figuranţi într-o hală industrială dezafectată. Preţul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 25 de lei, cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, în limita locurilor disponibile.

“Puiul de lebădă”, regizat de Monica Baldea, este piesa de teatru dedicată micuţilor, în acest sfârşit de săptămână.

Spectacolul este o adaptare după povestea scrisă de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o raţă. Câte umilinţe a putut să îndure micuţul, din partea tuturor, doar pentru simplul fapt că nu era asemenea celorlalte! Toţi îl dispreţuiau şi se purtau urât, spunându-i cuvinte grele şi rănind-o chiar şi pe mama raţă, care îl iubea la fel de mult ca pe ceilalti puişori ai săi. Ba chiar a fost sfătuită să îl alunge, căci făcea de râs neamul mândru al raţelor. Finalul poveştii va putea fi aflat doar la Teatrul Gong.

Spectacolul va avea loc duminică, 25 mai, de la ora 11:00, la Teatrul Gong. Preţul unui bilet este de 6 lei. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani.

Seria concertelor din cadrul turneului naţional ”Bach în ShowBiz”, continuă la Sibiu, unde Zoli Toth va concerta în 25 mai. ”Bach în ShowBiz” este un spectacol cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”.

Adrian Enescu este una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii româneşti. Semnatar al piesei “Bună seară, iubito”, Adrian Enescu a compus muzică pentru 65 de filme româneşti şi străine, pentru piese de teatru şi spectacole de balet prezentate în întreaga lume. Zoli va urca pe scenă alături de Amalia Gîscă – vioara, Flaminia Nastai – violoncel şi Bogdan Pop (care a fost elevul lui Zoli la Academia de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca) – percuţie.

Concertul va avea loc, duminică, 25 mai, de la ora 19:00, la sala Thalia.

Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu - Hermannstadt se va desfăşura în perioada 24 - 31 mai şi va găzdui artişti de prestigiu internaţional, precum Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamas Varga, Christian Badea, Dario Bonuccelli, Martin Owen, precum şi unii dintre cei mai promiţători tineri muzicieni din România.

PROGRAM:

Sambata 24 mai

Seria "Concerte orchestrale" Concert de deschidere– Mozart Kammerphilharmonie, solist Mario Caroli ( Italia) , dirijor Christian Badea

Program: Simfonia nr. 40, Concertul nr. 2 pentru flaut şi orchestrã şi Simfonia nr. 38 „Praga” de W.A. Mozart

Ora 20:00 - Biserica Romano-Catolicã „Sfânta Treime”

Duminica 25 mai

Concert Vlad Maistorovici „Muzica nocturna” Program: lucrãri de Vlad Maistorovici – compozitor invitat al festivalului Ora 20:00 –Johanniskirche

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Tempean Razvan

Acum 7 ani

Spectacolul de Hipnoza din cadrul \"Sibiu Magic Weeekend\" o sa fie la libraria Habitus din P-ta Mica, nu Humanitas
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus