Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Semi Maratonul Sibiu 2014 – cine face sport pentru comunitate?

Ediția din acest an a Semi Maratonului va avea loc în data de 31 mai se anunță a fi cea mai de succes de până acum. De la an la an tot mai mulți sibieni se implică în proiect și fac sport pentru a ajuta comunitatea în care trăiesc.
 
Conceptul din spatele Semi Maratonului este acela de a da posibilitatea organizațiilor neguvernamentale din Sibiu să strângă fonduri pentru o cauză pe care o propun. ”Fiecare alergător înscris pentru o anumită cauza va plăti el însuși o taxă de participare, bani care vor fi directionați spre cauza pentru care aleargă, dar va încerca și să atragă susținători care pot dona o anumită sumă de bani pentru cauza pentru care aleargă el”, explică organizatorii. Iar proiectele sociale pentru care se aleargă anul acesta sunt cât se poate de variate și utile societății. Spre exemplu Asociaţia Spitalului de Psihiatrie dr. Gh.Preda Sibiu luptă pentru proiectul ”Grădina Terapeutică”, care are ca scop crearea unei grădini terapeutice restaurative în curtea interioară a Spitalului de Psihiatrie Sibiu, pentru a oferi posibilitatea pacienţilor din secţiile închise, cu boli psihice severe, să petreacă un timp la aer. Sau, Asociația Grădinița Veseliei Sibiu aleargă pentru un loc de joacă atractiv și sigur pentru cei 280 de copii înscriși la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22. Sau, Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu vrea dotarea echipei de paramedici voluntari SMURD cu un rucsac dotat complet din punct de vedere medical pentru îmbunătăţirea acordării primului ajutor prin posibilitatea monitorizării activităţii cardiace, a glicemiei şi a saturaţiei de oxigen, în cazul situaţiilor de urgenţă apărute. Nu în ultimul rând, Asociația Tură în Natură Sibiu dorește sensibilizarea a peste 2000 de șoferi sibieni cu privire la prezența în trafic a bicicliștilor și drepturile pe care aceștia le au ca participanți la trafic. ”Poate cea mai de impact acțiune a campaniei va fi reprezentată de simularea unor accidente auto în care vor fi implicați bicicliști. În urma acestor simulări vom atrage atenția asupra problemelor biciclițtilor în trafic, acolo la fața locului, dar și ulterior prin realizarea unui scurt film și distribuirea lui în diverse medii electronice unde un public mai larg va avea acces la el”, spune Mihai Proca, cel care va alerga pentru acest proiect.
 
Conform organizatorilor, cu o săptămână înainte de startul Semi Maratonului, cei mai mulți bani se strânseseră pentru proiectul ”Dăm startul în viață” al Asociaţiei Baby Care Sibiu, Asociaţiei Mâini Unite şi Asociaţiei E.M.M.A.. Succes are și proiectul Animal Life de construire a unui adăpost pentru câinii abandonați din Sibiu. Cel mai bun fundraiser al ediției de anul trecut a fost Maria Cismaru. Ea va alerga și anul acesta pentru proiectul Animal Life. ”Acest eveniment reuneşte oamenii într-un mod minunat şi oferă sentimentul apartenenţei la comunitate. Evoluţia pe care a avut-o faţă de 2012 a fost una remarcabilă, iar în 2014 sper să reuşească să mobilizeze şi mai multe forţe, pentru că împreună putem creşte valoarea oraşului în care trăim”, descrie Maria Cismaru participarea la Semi Maraton.
 
Traseele de alergare au fost gândite pentru toate vârstele și nivelul de pregătire al alergătorilor. Acestea includ o variație de peisaje și locații îmbibate cu istorie sibiană, parcurgând cele mai frumoase zone ale oraşului vechi, Parcului Subarini şi Muzeului Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

biciclist

Acum 8 ani

vreau s-a stiu cind se va face conexiunea pistelor de biciclete ale sibiului cu cele promise de consiliu judetean de vreo 2 ani ,ca nuam vazut nici o miscare la amenajarea pistelor ,johannis fale tu ca cindrea s-a vina numai s-a taie panglici ca astia de la psd numai la gargara se pricep s-a facem dar s-a nu facem ,problema cu aeroportu a rezolvato adica tot asa cum a fost licitatile continua pina in 2016 data viitoarelor alegeri am votat stagnare mai avem rabdare inca 2 ani ,si s-a speram ca si aia de la sate vor vota cu capu nu cu galeata si sosoni
Raspunde

Eu, sibianul alergător

Acum 8 ani

Io mă scol în fiecare dimineață pe la ora 11:00 și bag alergare douăzeci dă ture dă parc pă Google Maps cu mouse-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus