Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Astazi se lanseaza site-ul www.mysibiu.eu

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului lansează astăzi, 26 mai 2014, site-ul www.mysibiu.eu ce se dorește a fi unealta de legătură între turismul cultural sibian și mediul online din toată lumea. Prin proiectul #MySibiu, bloggeri și jurnaliști vin la Sibiu pentru a-i vedea frumusețile ca mai apoi să îl promoveze în mediul on-line atât din punct de vedere turistic cât și cultural.

Cu ajutorul acestui site, orice blogger sau jurnalist online poate să se înscrie într-o vizită la Sibiu, primind din partea organizatorilor reduceri substanțiale sau chiar gratuități la cazare și masă precum și facilitatea de a vizita orașul și muzeele însoțiți de ghizi specializați. Avantajul vizitei prin programul MySibiu.eu este posibilitatea oferită bloggerilor de planificare a propriului program, în funcție de recomandările organizatorilor și a altor turiști. Scopul acestui program este acela de promovare a turismului cultural în Sibiu.

Ce este #MySibiu?

Proiectul similar #prinOrasulmeu a fost organizat pentru prima oară de bloggeri din București după care s-au organizat evenimente și în Timișoara, Cluj Napoca, Piatra Neamț, Hunedoara, Sibiu.

„Proiectele au pornit de la ideea invitării bloggerilor în orașele respective pentru a le vizita și a le descoperi, ca mai apoi să împărtășească impresiile pe bloguri și rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Youtube și Instagram. În perioada 2011-2013, proiectul #MySibiu a adus în județul Sibiu peste 80 de bloggeri și vloggeri din România și Republica Moldova. S-au scris peste 300 de articole având peste 1.700.000 de cititori iar clipurile realizate la Sibiu au avut mai mult de 120.000 de vizualizări pe Youtube. S-au realizat peste 4.000 de fotografii ce au fost publicate online şi unele dintre ele la Ambasada Culturala a Sibiului de la Bucureşti”, spun organizatorii.

În 2014, la Sibiu au poposit bloggeri cunoscuţi de turism din SUA, Marea Britanie şi Malta, până la sfârsitul anului urmând să ajungă aici și alți bloggeri din Germania, Portugalia și poate chiar din Asia.

Bloggerii şi jurnaliştii primesc cinci excursii în judeţul Sibiu

Cu ocazia lansării site-ului www.mysibiu.eu, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu ofera cinci excursii în judeţul Sibiu, cu două nopţi de cazare şi mic-dejun, pentru jurnaliştii şi bloggerii ce îndrăgesc experiențele culturale, culinare și sportive, dar mai ales oamenii. Fiecare excursie este bogată în experienţe de cunoaştere, întâlniri cu oameni talentaţi şi poveştile lor, este condimentată cu ateliere interactive, provocări sportive şi premii.

„Excursiile sunt o bună ocazie pentru descoperirea patrimoniului cultural şi natural de excepţie al celor 5 microregiuni din judeţul Sibiu, pus în valoare prin 5 itinerarii culturale tematice: „Eco-experiențe pe Drumul naturii” în Valea Hârtibaciului; „Țara Secașelor pe bicicletă”; „Inițiere în echitație pe Drumul fortificațiilor” de pe Valea Târnavelor; „Pedalând pe Drumul brânzei” din Mărginimea Sibiului; „Pe acoperișul Carpaților. Vf. Vânătoarea lui Buteanu ” în Țara Oltului”, mai spun organizatorii.

Jurnaliştii şi bloggerii care doresc să parcurgă unul dintre aceste itinerarii turistice trebuie să trimită un email cu răspunsul la întrebarea „de ce doresc să descopăr/aprofundez regiunea ... Valea Hârtibaciului/ Țara Secașelor/ Valea Târnavelor/ Mărginimea Sibiului/ Țara Oltului?” Intenţia de participare şi motivaţia vor fi transmise la [email protected] până în data de 28 mai 2014. În funcţie de răspunsuri, va fi selectat câte un blogger sau jurnalist pentru fiecare excursie.

Inţiativa Asociaţiei Judeţene de Turism se înscrie în programul Zilelor culturale ale judeţului Sibiu prin care, timp de 5 săptămâni, în perioada 31 mai-29 iunie, 22 de localităţi sunt animate de expoziţii, spectacole folclorice, concerte de muzică clasică, proiecţii de film, ateliere meşteşugăreşti, ateliere de lectură, târguri de produse tradiţionale, vizite şi excursii turistice. Detalii despre fiecare itinerar cultural, despre cele 5 excursii, dar şi despre programul Zilelor culturale ale Judeţului Sibiu pot fi obţinute pe site-ul www.sibiu-turism.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Alex

Acum 9 ani

Foarte fain, cei de la organizatie au idei bune si chiar vor propulsa sibiul incetul cu incetul.
Raspunde

AIOS

Acum 9 ani

Multumim, Alex, pentru cuvinte.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

FELICITARI!O IDEE SENZATIONALA!
Raspunde

karla

Acum 9 ani

o porcarie de blog extrem de prost structurat, fara cap sau coada. ideea de now&then zice ceva? ar fi una interesanta pt voi. da\' ce dracu sa ceri creieraselor tinere de mascul(majoritatea bloggerilor), de va intreaba careva cand a fost atestata prima data localitatea de unde proveniti stati ca curcile bete, de va intreaba ce marime de cupa la sutien are dragusanca nu doar ca stiti dar ii aveti si poze in buzunarul de la cur. imbecilizarea din 90 incoace a functionat fantastic ! asociatia de infrumusetare a orasului? pai nu-i acolo presedinte sau whatever marele(doar ca volum) razvanila pop???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus