Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

S-a schimbat schimbarea: noul subprefect nu va mai fi Orlatan, ci Radu Lucian

Detașat peste noapte în funcția de subprefect din cea de interimar la AJOFM Sibiu, Florin Orlățan (foto) nu a mai apucat să fie și instalat în mod oficial în acest fotoliu. Astfel, după ce numirea sa a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 mai, iar investirea trebuia să aibă loc pe 16 mai, în prima parte a săptămânii trecute Guvernul a adoptat o nouă hotărâre pe tema funcției de subprefect al Sibiului.
”Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 408 din 20 mai 2014, semnată de prim-ministrul Victor Ponta, Lucian Radu exercită, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, funcţia publică de subprefect al judeţului Sibiu”, aduc la cunoștință reprezentanții Instituției Prefectului Sibiu.
Lucian Radu va fi instalat în această funcție în dimineața zilei de marți, 27 mai. Până săptămâna trecută, Lucian Radu era inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, compartimentul Relaţii de Muncă.

Trimis în judecată, numit subprefect

Florin Orlățan a fost numit în funcția de subprefect în locul fostului liberal Mircea Crețu, deși tocmai a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, după cum relata Turnul Sfatului. Orlățan este printre cei șase funcționari trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, într-un dosar de corupție legat de o licitație pentru concesiunea unor terenuri în zona lacurilor de la Ocna Sibiului. ”Inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan în calitate de funcţionari publici în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi membri într-o comisie de licitaţie constituită la nivelul acestui consiliu, în vederea concesionării a şase parcele de teren proprietate publică, în perioada noiembrie - decembrie 2011, cu ştiinţă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind desfăşurarea lucrărilor acestei comisii, cauzând astfel o vătămare intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie şi totodată obţinerea de către alţi doi participanţi a unor avantaje necuvenite”, arată procurorii, referitor la dosarul trimis în judecată. "Eu îmi mențin punctul de vedere, mă consider nevinovat. Toți membrii comisiei considerăm că nu am greșit și că am respectat caietul de sarcini, ca membri ai comisiei de licitație”, declara Orlățan, după trimiterea în judecată.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

arde lean

Acum 8 ani

Moldovenii fara studii iau locuir cu limba dulce si mieroasa. radu lucian ? care i nume care i prenume? care i profesia, de unde i? unde i neamu si mormintele?
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Oltene, nu ai nimerit-o baiatul asta se trage de loc din Dobarca, un frumos sat din Marginime, numele de familie este Radu, prenumele Lucian, tatal sau este inginer agronom si el a fost fruntea inspectorilor de la ITM SIBIU. A fost, corect nu a fost spagar, a controlat cu rezultate maxime multe firme, e membru marcant PSD, familie, doi copii, o casa si masina modesta. Oltene ce vrei mai mult? E personajul ideal pt aceasta functie!!!!!
Raspunde

ha ha

Acum 8 ani

sibiene, tu cred ca esti de prin alte parti!Sau incerci sa ne provoci cu amuzantul comentariu!
Raspunde

pesedistul

Acum 8 ani

lovitura sub centura pentru Orlatan, dupa ce o pupat pe toti in ... partid. Va merge iarasi la vin, la Apold.
Raspunde

fix

Acum 8 ani

@3. Daca taceai filozof ramaneai. Asa esti doar un prost
Raspunde

asta-i buna!

Acum 8 ani

Asta de la 2. precis nu stie ce este Marginimea. Dobarca in Marginime! Mamaaaa..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus