Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Alexandru Tomescu si Eduard Kunz concerteaza la sala Thalia

Violonistul Alexandru Tomescu se află pentru al şaptelea an consecutiv într-o călătorie care îl poartă în 12 centre culturale din România şi îl are alături de el, pe scenă, pe celebrul pianist rus Eduard Kunz, într-un program integral Prokofiev.

Într-o continuă căutare a perfecţiunii, ce l-a dus în ultimii ani în zona spectacolelor sincretice, combinând muzica cu proiecţii video sau teatru non-verbal, Alexandru Tomescu ajunge acum la o formă esenţializată a muzicii. “In the Mood for Prokofiev” este titlul turneului, programul propunând o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

În premieră, concertele turneului Stradivarius se vor deschide cu piesa tânărului compozitor roman Gabriel Gîţan, elev în clasa a XI-a la Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti. El este câştigătorul concursului nonconformist lansat în urmă cu câteva luni de Eduard Kunz şi Alexandru Tomescu – practic o invitaţie la creaţie adresată compozitorilor români, indiferent de vârstă.

“Mai mult, ediţia 2014 a evenimentului se înscrie în tradiţia iniţiată de Alexandru Tomescu – aceea de a integra o coordonată de responsabilitate socială. Turneul Naţional Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, al cărei Ambasador Alexandru Tomescu este din 2012 şi luptei împotriva abandonului copiilor. Publicul este invitat să afle mai multe despre HHC România, organizaţie care de 15 ani se ocupă cu desfiinţarea orfelinatelor de tip vechi şi relocarea copiilor în sisteme cât mai apropiate de mediul familial. Astfel, iubitorii de muzică vor avea ocazia să ajute HHC România să îşi îndeplinească misiunea: aceea de a închide toate orfelinatele de tip vechi până în 2020”, spun organizatorii.

Concertul va avea loc în 30 mai, de la ora 19:00, la sala Thalia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Toby

Acum 8 ani

O minune ! O minune!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus