Miercuri,
03.03.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Violonistul Giuliano Carmignola: Vin pentru a treia oara in Romania, Sibiul mi-a devenit deja familiar

Giuliano Carmignola, unul dintre cei mai mari violoniști ai stilului baroc din lume, a revenit la Sibiu, ca solist al celui de-al doilea concert simfonic din Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt.

Alături de orchestra Mozart Kammerphilhamonie și de dirijorul Christian Badea, Giuliano Carmignola a interpretat Concertul nr.4 pentru vioară și orchestră de Mozart, în Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime. Programul serii a oferit publicului și două dintre cele mai frumoase simfonii : Simfonia nr.5 de Franz Schubert și nr.8 de Ludwig van Beethoven.        

”Fiecare concert pe care îl susțin împreună cu orchestra Mozart Kammerphilharmonie saucu ansamblul baroc La Stravaganza este o reușită. Vin pentru a treia oară în România, Sibiul mi-a devenit deja familiar. De fiecare dată am cântat alături de Christian Badea și de tinerii muzicieni din echipa artistică a Fundației Române pentru Excelență în Muzică. Îmi face plăcere să lucrez și să urc pe scenă alături de ei. Îi consider talentați și ambițioși. Cred că este o amprentă deosebită a Festivalului, faptul că aduce împreună artiști consacrați și tineri, să creeze muzică împreună, iar publicul simte această notă distinctă în fiecare concert”, a declarat Giuliano Carmignola.

Virtuoz al viorii —moderne și baroce deopotrivă— Giuliano Carmignola este apreciat la nivel mondial pentru repertoriul său larg ce cuprinde lucrări baroce, romantice, clasice și contemporane.Giuliano Carmignola și-a început cariera de solist alături de dirijori de marcă precum Claudio Abbado, Eliahu Inbal, Peter Maag și Giuseppe Sinopoli, și a interpretat pe scenele Royal Albert Hall, La Scala, Musikverein, Filarmonica din Berlin și Amfiteatrul Ceaikovski.De asemenea, violonistula colaborat cu Bernard Labadie și Ton Koopman, a condus Orchestra de Cameră „Mahler” și Kammerakademie Potsdam, și a susținut concerte în toată lumea —printre alții— cu Claudio Abbado și Orchestra Mozart, Paul McCreesh și Orchestra de Cameră din Basel, Orchestra Champs-Élysées, Academia de Muzică Veche și Orchestra Barocă din Veneția.

Discografia bogată a lui Giuliano Carmignola — realizată cu studiourile Sony și Deutsche Grammophon — include, printre altele: două albume ale concertelor de Vivaldi înregistrate pentru prima oară în lume, distinse cu premiile internaționale „Diapason D’Or” și „Choc du Monde de la Musique”; „Cele Patru Anotimpuri” și alte concerte de Vivaldi; colecții ale concertelor de vioară de Locatelli și Tartini; colecția completă a sonatelor de Bach pentru vioară și harpă, alături de Andrea Marcon și toate concertele pentru vioară ale lui Mozart, cu dirijorul Claudio Abbado și Orchestra Mozart.

Foto: Sebastian Marcovici

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus