Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Muzeul Brukenthal aduce prima expozitie Salvador Dali la Sibiu

Muzeul Național Brukenthal va găzdui vara aceasta prima expoziție Salvador Dali din Sibiu. Luni, 2 iunie, muzeul sibian va semna un contract cu Euro Art Luxemburg pentru organizarea acestei expoziții la Sibiu. Semnarea documentelor va fi urmată de o conferință în cadrul căreia vor fi oferite amănunte privind conținutul și durata expoziției, alte detalii de organizare. Va fi prezent Thomas Emmerling, reprezentantul Euro Art Luxemburg.

În această lună s-a împlinit un sfert de secol de la moartea artistului spaniol. Salvador Felipe Jacinto Dali I Domenech, cunoscut mai târziu lumii artistice ca Salvador Dali, s-a născut la 11 mai 1904 în orăşelul Figueres, Spania. Prima sa expoziţie personală, organizată în 1925, la Barcelona, a adus şi prima recunoaştere publică a talentului artistului. A devenit cunoscut în întreaga lume, când trei dintre lucrările sale au fost expuse în cadrul celei de a treia ediţii a Expoziţiei Internaţionale Carnegie din Pittsbrugh, în 1928.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Diana

Acum 8 ani

La 2 iunie se semneaza contractul. Dar expozitia de cand va incepe? Stiti cumva?
Raspunde

Adriana M.

Acum 8 ani

In articol e clar specificat - semnarea contractului va fi urmata de o conferinta in care se vor da detalli despre durata si inceperea expozitiei..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus