Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Cronometru pornit: in patru luni ar trebui sa fie gata pista de biciclete Sibiu – Tropinii Noi

Miercuri va fi emis ordinul de începere a lucrărilor la pista de biciclete Sibiu – Tropinii Noi – Sibiu, traseu cu o lungime de peste 11 km și care ar trebui finalizat până cel târziu la jumătatea lunii octombrie a acestui an. Contractul de execuție a fost atribuit prin licitație publică firmei sibiene Con-A, valoarea lucrării fiind de 3,1 milioane de lei, fără TVA. Predarea amplasamentului a avut loc în cursul zilei de marți.
”Iubitorii de bicicletă au creat presiune, în sensul bun al cuvântului, pentru această pistă. În mai au venit peste 200 de bicicliști. Anul acesta, de 1 mai, au venit peste 300. Foarte multe mail-uri mi-au cerut insistent să realizăm această pistă de biciclete destinată celor care vor să facă mișcare. Sper ca această pistă va satisface nevoile celor care iubesc mișcare și care sunt amatori de ciclism în Sibiu.
Dacă va avea succes ne gândim să dezvoltăm pistele de biciclete și în alte zone”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea. Investiția este susținută din bugetul județean. ”Traseul este ales pentru a nu fi tăiați copaci și pentru a se încadra foarte bine în mediul natural, să nu deranjăm. Lucrarea nu se suprapune cu traficul auto”, spune și Ioan Banciu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.
Pista de biciclete va avea o lățime totală cuprinsă între 1,5 și doi metri. Pe anumite porțiuni, cele două sensuri de mers se despart.
 

Traseul porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu – Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4.860 m, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersectează cu DJ 106R, Sibiu – Poplaca, la Uzina de Apă, acest tronson măsurând 5.320 m, cu o lăţime de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista va fi realizată din balast stabilizat și pământ stabilizat, restul zonelor fiind realizate cu asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1.308 ml şi o lăţime de un m pe sens”, comunicat CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

jesuila

Acum 9 ani

alti bani aruncati pe tampenii, astia chiar nu mai vad prioritatile?
Raspunde

F.V.I.

Acum 9 ani

Superba veste !!!
Raspunde

dudu

Acum 9 ani

dupa modelu s-a constuim inutil cu bani astia facea canalizarea si modernizarea la vreo 3-4 sate si aducea satele la civilizatie ,ca se tot mira ca se depopuleaza satele ,bai nu mai tine cu doi mici si o bere ,tineretu de la sate vrea s-a traiasca precum oraseni nu cum au trait bunici lor acum 300 -400 de ani ,cite o petrecere asa zisa culturara si in rest cu balega la portita si buda in fundu gradini
Raspunde

Silva

Acum 9 ani

Felicitari!Ma bucur ca va ganditi si la cei care vor sa faca miscare! Va multumim
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

sibiu rasinari sibiu cristian-sacel-miercurea sibiu ocna sibiului sibiu cisnadie astea ar trebui prioritati
Raspunde

...

Acum 9 ani

sa nu se mai umfle cindrea in pene acum. sa nu uitam ca pistele pentru biciclisti au fost introduse de iohannis, si, cu toate problemele pe care le au, aceste piste au \"prins\" la populatie; acum vine cindrea sa-si faca popularitate cu ceea ce nu-i al lui...
Raspunde

nelu

Acum 9 ani

la noi prostia e la moda a se arunca banii sa te scapi de ei curios sunt cati biciciclisti sunt? caci pista care e la ora actuala este cu un biciclist pe ora 111111111
Raspunde

SIBIAN PT NELU DE LA 7

Acum 9 ani

Mai Nelu ,sint multi biciclisti ,si ar fi bine sa te sui si tu pe o bicicleta sa mai dai jos curu din masina ,ca presupun ca nu esti fatat in masina si ai iesit din mama ta cu volanul in mina.Sint multi biciclisti ,foaret multi ,ropblema e a soferilor ignoranti ,care au uitat prea repede cun era cind ei erau copii si parintii l-eau daruit o bicicleta.Acum nu mai au timp de pedalat ,dau la alte pedale ,sintem prea znobi unii dintre noi ca sa mai si mergem pe bicicleta.Sint si sofer dar si biciclist si pista este bine venita pt ca pt noi ce mergem inspre paltinis cu bicicleta ,este un sport extrem pe drumu rasinariului unde vin toti ghibolii de sa te arunce in sant .Era cazul sa se faca si la mai multe.Iar pt sate si comune e treaba primariilor locale cum se gopspodaresc si a oamenilor ca voteaza cum zicea cineva aci pe mici si bere si nu vad ca nu se face nimic !
Raspunde

Dani

Acum 9 ani

Sa nu uitam de binevointa satenilor cand vine civilizatia peste ei. Cel mai clar exemplu Rasinariul, unde oamenii nu vor apa. Dar ce sa-i faci... Asta este Romania in UE si NATO in secolul 21... Decizie foarte buna. Bravo Sibiu. Iar despre sate si comune sa puna mana sa faca proiecte europene. Daca nu stiu sa plateasca firme de consultanta.
Raspunde

@6

Acum 9 ani

ai dreptate 100%...Cindrea nu are ABSOLUT nici un merit in asta...totusi nici primarul n-a gandit-o pana la capat cea din Sub Arini...trebuia sa mai investeasca niste bani si sa faca o pista separate de aleea pietonala...
Raspunde

dezvoltatoru

Acum 9 ani

nea nelule ce pista e aia cu balastru si pamint stabilizat,las-o prin padure printre copaci,naturala nu mai baga bani in ea.De banii aia fa canal,apa,asfalt la sate ca se depopuleaza satele daca nu le creezi conditii.
Raspunde

@11 si 3

Acum 9 ani

Din nou, prostimea care habar nu are care-i legatura dintre Primar-Consiliu Local si Prefect si Consiliu Judetean. Banii care ii baga in pista de biciclisti nu pot fi folositi pentru sate deoarece nu se afla in administratia primariei sau a consiliului local.
Raspunde

Sb

Acum 9 ani

Bravo! Abia asteptam!
Raspunde

John

Acum 9 ani

Altă escrocherie ordinară a lui nelu cindrea hoțomanul....la concurență cu chiolhannis-6 case....celor doi și nu numai din conducerea Sibiului le-ar prinde bine o pistă via Jilava,dar numai dus,cu sens unic ,cum îi place săsălăului:)))))))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus