Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiencele invitate sa poarte ie de Ziua Universala a Iei

Şi anul acesta Sibiul se alătură zecilor de oraşe care sărbătoresc Ziua Universală a Iei, iar în 24 iunie, de Sânziene, sibiencele pot să se alăture evenimentului, alegând ca pentru o zi să poarte tradiţionala ie.

„Ziua Universală a Iei (IA Day - the frst global fairy tale) E un concept pe cât de simpliu, pe atât de bine așezat în conștiința fiecăruia dintre noi, aici, acasă sau departe, purtând acasa în suflet.. și-n IE. Despre Ie spunem că e o stare, o conștiință. O stare care s-a propagat cu viteza bucuriei în mai puțin de un an - șase continente, 48 de țări, 109 localități, 143 de evenimente. Asta a însemnat anul trecut Ziua Universală a Iei, generată de comunitatea social media La Blouse Roumaine (cu peste 80.000 de aprecieri în acest moment) și sărbătorită pentru prima oară în 2013. Este al doilea an când, de Sânziene, femei de pe toată planeta vor purta IE, iar împreună vor forma o horă nemărginită a Drăgaicei, un cerc protector peste lume. La Sibiu organizăm evenimentul din 20 până în 24 iunie, de Sânziene”, spun reprezentanţii Future Capital și Muzeul ASTRA, organizatorii evenimentului. Proiectul va începe în 20 iunie, când este și ultima zi de școală, iar profesorii, elevii și părinții sunt invitaţi să poarte ia IA în ziua care marchează sfârşitul anului şcolar. 

„Din 20 până în 24 iunie se vor desfăşura evenimente în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului - de la ateliere pentru copii și adulți cu meșteri tradiționali, tineri designeri și asociații partenere, la legende și târg de II, concursul "Cea mai frumoasa IE", flori şi cosiţe împletite şi povestea acestora, program culinar - cu povestea mândrei sezonului de vară: Roşia- plimbare în IE cu Biciclete Cochete şi multe altele”, mai spun organizatorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

11 comentarii

Georg

Acum 9 ani

Am auzit ca in Arctica, pe ghetarul Nr 15, Iglu 2A, stau eschimosele la coada sa-si cumpere ie...desi n-au citit vestea nici in franceza (La Blouse Roumaine), nici in româna (Ia Nationala in Galaxia noastra)...
Raspunde

roman

Acum 9 ani

FOARTE FRUMOS! o idee extraordinara si felicitari celor care aduc aminte de acest eveniment ...care sigur va prinde la unii tineri.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Cine a organizat chestia asta, Cetățuia Sfânta Măria Cea Feministă și Legionară? Parcă mai nostime sunt ucrainiencele.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Nu stiu daca puteti vedea fara cont FB (h+t+t+p+s+://+w+w+w.)facebook.com/IASIBIU/photos_stream____ Am putut vedea..nu zic, cele de Marginime, simple, alb-negru mi se par cele mai frumoase..dar subtextul NATIONALIST-taranist ma intoarce pe dos..Si Sibiul este ORAS, nu este subordonat Judetului (la tara), nu face parte din Judet, ci este Capitala de Judet..…ia trebuie sarbatorita in JUDET, Capitala Marginimii, Saliste, NU aici in mediu ultraurban si civilizat…Altfel iar aducem ca pe vremuri oile la pascut in Parcul Astra. Junii Sibiului si Traditiile Romanesti (taranesti-pastorale) sunt de sarbatorit LA TARA, in Marginime, mai precis mereu in Saliste (SAT CINSTIT, oras cretin numai cu numele)….ORASUL CIBINIUM/Hermannstadt/Nagyszeben/Sibiu are ALTE traditii…Sa nu mai amestecam Muzeul Astra (Judet) cu Muzeul Bruckenthal (Oras).
Raspunde

@4

Acum 9 ani

la viena, primaria are o mica plantatie de vita de vie si primarul inaugureazain fiecare an culesul strugurilor. si e oras nu e sat. asa ca ciocu\' mic!
Raspunde

@ Georg

Acum 9 ani

Ba Gheo, vezi-ti de vite si de Frau Lizdihen la tine in Jermanica!
Raspunde

z.garda de fonta

Acum 9 ani

5.6.ati si aparut pinguini nationalisti? Voi, ciocu mic, ca doar nu-i ziua fracului.
Raspunde

@tabla de fonta

Acum 9 ani

Esti penibil, chiar si romanii au voie sa aibe simboluri nationale, si culmea dracilor, chiar si romanii de la Turnul Sfatului au dreptul sa le promoveze. Agariciule !
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

8, Băi, românule verde, e un semn de înapoiere și intoleranță acest mod de a serba anumite simboluri, altfel decât în scop de marketing. Semeție de prost gust, pe termen scurt, porți ia o zi, după care trecem iarăși pe tricouri mulate chinezești. Bleah!
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

9, băi , românule căcăniu și non-verde, tu porți zilnic cioareci, dulamă, ie și ițari ? Aaa, tu ești ăla de nu poate accepta faptul că există Ziua Națională a României ! Ce să-i faci , ai viață grea de onanist cenușiu și lugubru. Gutu-te-n Nacht să te Flug . Ptiu.
Raspunde

@9joseph

Acum 9 ani

Ești un antiromân penibil,nu știu cum te mai rabdă ăl de sus pe aici pe la Sighii,de ce nu faci dreaq retur de unde ai venit măi puppenklausule?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus