Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Mihai Tatulici isi prezinta doua carti la Sibiu

”Distrugătorul «Speranţa» sau povestea unui marinar cu noroc” și ”Plăcerea de a trăi şi de a găti” vor fi aduse la Sibiu în cadrul Sibiu Book Festival, ce va avea loc la finele acestei săptămâni. Ambele cărți sunt semnate de jurnalistul Mihai Tatulici. ”Este o primă tentativă de a introduce în beletristica românească un gen cunoscut sub numele de «soap opera». Şi încă în format politic. Cartea spune povestea unui căpitan de vapor care ajunge preşedintele  unei ţări numite Românika. Totul este în tranziţie în această ţară în care obiceiurile vechi se încalecă cu cele noi şi rezultatul zilnic este o construcţie politică încropită, fără orizont şi fără succes”, se arată în prezentarea cărții care are pe copertă caricatura unui marinar ce aduce cu președintele Traian Băsescu. Cu toate acestea, susține autorul, personajele cărții nu sunt reale. ”Personajele şi faptele lor fac parte din viaţa noastră curentă şi sunt caracterizate nu prin faptele lor, ci prin vorbe, acesta fiind specificul cărţii care curge ca un scenariu. Chiar dacă par extrem de cunoscute, personajele cărţii nu au nici o legătură cu oamenii politici de astăzi”.
Despre ”Plăcerea de a trăi și găti”, jurnalistul de televiziune spune că cele 33 de rețete prezentate sunt ”încercate pentru prieteni” și că nu durează mai mult de 15 minute prepararea lor. ”Partea mai
interesantă a acestei lecturi instructive vine din experienţa personală  a autorului şi mai ales din efortul de documentare. Fiecare reţetă are istoricul ei, aşa că experienţa de a găti după această carte de bucate e similară cu a descoperi fapte de cultură. Căci asta e mâncarea bună: un fapt de cultură”, se mai arată în prezentarea acestui volum.
Ambele cărți au fost lansate pe piață de Mihai Tatulici în primăvara acestui an, fiind publicate cu sprijinul editurii  House of Guides Publishing Grup.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus