Până acum, nutriționiștii recomandau să evităm pâinea albă și chiar să o înlocuim cu cea integrală. Însă, cercetătorii susțin că ar putea reprezenta o opțiune sănătoasă. Un studiu recent, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, arată că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine. Aceste bacterii sunt foarte importante pentru sănătate. Dacă numărul lor scade, organismul este mai predispus la boli.
Pentru a stimula aceste culturi de bacterii benefice, dieta este foarte importantă, iar diferite studii au demonstrat rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor. Puţini cercetători au studiat însă efectul polifenolilor, care se regăsesc în foarte multe alimente: fructe, legume, cereale.
Sonia Gonzales şi echipa ei de cercetători s-au axat tocmai pe acest detaliu. Au întrebat 38 de adulţi sănătoşi ce alimente consumă, apoi au analizat ce culturi de bacterii sunt prezente în intestinele acestora.
Foto: Mediafax
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Food Chemistry , Sonia Gonzales
Vizualizari: 260
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
O sibianca
Acum 4 ore
Eu
Acum 4 ore
Kokos
Acum 4 ore
LOL
Acum 5 ore
Hermannstadt