Vineri,
23.02.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Cei mai apreciati artisti tatuatori din lume vin la Sibiu

La sfârşitul acestei săptămâni, unii dintre cei mai premiaţi şi importanţi artişti tatuatori participă la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu.

“Indiferent dacă sunteţi un împătimit al tatuajelor sau pur şi simplu doriţi să vedeţi ceva inedit, Transilvania Tattoo Expo va oferă şansa de a admira munca unor artişti etalon ai scenei internaţionale a tatuajelor. Foarte important este de reţinut că artiştii vor tatua în timpul evenimentului, convenţia este una interactivă, nu doar o expoziţie, iar vizitatorii au posibilitatea să se tatueze şi să plece de la sala Thalia cu un suvenir unic. Printre cei peste 40 de artişti internaţionali participanţi suntem extreme de mândri să îi avem alături pe John Montgomery, artist tatuator din California, SUA, reprezentant al salonului Grand Tattoo Lodge, unul dintre cei mai respectaţi artişti din lume, participant la nenumărate astfel de venimente din întreagă lume. Ne va onora pentru a şasea oară cu prezenţa la evenimentul nostru, fiind susţinătorul nostru încă de la prima ediţie. Stilul adoptat de către acest artist este unul mai tradiţional, lucrând preponderent în culori cu tematici care variază de la tatuaje memoriale pînă la subiecte fantastice şi religioase. De asemenea, John Montgomery este fondatorul şi inspiraţia artistic din spatele brandului Alla Prima Ink, una din cele mai respectate companii producătoare de tuşuri pentru tatuaje, folosite de mii de alţi artişti în întreagă lume”, spun organizatorii.

Un alt artist demn de menţionat este Toxyc xlr, un personaj misterios şi nonconformist, Toxyc xlr se află la a doua vizită în Sibiu, dar la prima participare la Transilvania Tattoo Expo. Artist care şi-a definit stilul la Last Rites Tattoo New York, SUA, acum Toxyc xlr călătoreşte de câţiva ani buni prin lume ca artist oaspete la nenumărate saloane de tatuaje fiind invitat special datorită solicitărilor pentru tatuaje în sitlul sau unic de horror black& grey. La fel ca mulţi alţi artişti, Toxyc xlr lucrează în multiple medii de creaţie, lucrările sale în materie de picturi digitale fiind, de asemenea, foarte appreciate, iar datorită stilului său unic a fost premiat la unele dintre cele mai importante convenţii de tatuaje din lume.

“Dacă doriţi să vedeţi unele din cele mai bizare şi fascinante modele de tatuaje va invităm să vizitaţi standul acestui artist”, mai spun organizatorii.

Benjamin Moss, artist tatuator din Seattle, SUA, în prezent cu sediul în Berlin, Germania, revine şi el pentru a parta oară la Sibiu. Benjamin Moss este o altă somitate a scenei fiind activ în circuitul convenţiilor internaţionale de mai bine de 10 ani. Fondator al salonului Apocalypse Tattoo din Seattle, SUA, de câţiva ani artistul şi-a îndreptat interesul carte Europa unde a fost premiat pentru lucrările sale în cadrul convenţiilor din Londra, Paris, Bruxelles, Berlin şi multe altele. Stilul adoptat de acest artist este unul realist blackgrey, execută cu acceaşi iscusinţa tatuaje horror precum şi portrete foto-realiste adaptate perfect anatomiei fiecaturi client.

„Dorim să subliniem faptul că Transilvania Tattoo Expo este o sărbătoare a artei, nu doar a celei corporale, anul acesta ne propunem să punem accent pe proiectele artistice care vor consta în ateliere de pictură, grafică şi alte ramuri ale artei vizuale mai puţin convenţionale cum ar fi aerografia, grafitti sau bodypainting, ateliere care se vor desfăşura pe parcursul celor trei zile ale festivalului şi vor fi realizate de către artişti prezenţi în colaborare cu elevi sau foştii elevi ai Liceului de Artă din Sibiu sub îndrumarea profesorului Viorel Florin. Va aşteptăm începând de vineri 20 iunie, pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, în incita Sălii Thalia pentru cea de-a VI-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo, ediţie care sperăm că va consolida deja strânsă legătură dintre scena tatuajelor şi cea cultural, aducând un bonus de imagine oraşului Sibiu, că şi oraş tolerant şi deschis la toate formele de exprimare artistică”, spune Ovidiu Popartan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo.

Preţul unui bilet este de 10 lei/zi respectiv 10 lei/weekend. Elevii, studenţii, copii sub 7 ani şi pensionarii au access gratuit. Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul evenimentului:www.tattooexpo.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus