Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

FITS: Acces gratuit la primul spectacol de teatru realizat cu artişti tatuatori, într-o curte interioară din centrul Sibiului

FITS: Acces gratuit la primul spectacol de teatru realizat cu artişti tatuatori, într-o curte interioară din centrul Sibiului

Primul spectacol de teatru realizat cu artişti tatuatori va avea loc vineri, de la ora 21,00, într-o curte interioară din centrul istoric al Sibiului, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Accesul publicului este gratuit.

Evenimentul se va desfăşura în curtea studioului Transilvania Tattoo, de pe pietonala Nicolae Bălcescu de la nr 1, din centrul istoric, unde câţiva artişti tatuatori din Sibiu şi Cluj, împreună cu actori sibieni, vor spune povestea istoriei tatuajului, cu ajutorul picturii live, a muzicii, într-un spectacol gândit de regizorul Hunor Horváth de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, informează un comunicat de presă trimis de către organizatori.

Avem un proiect în derulare, pe care l-am început înainte de Festivalul Transilvania Tattoo Expo, l-am continuat în cadrul Transilvania Tattoo Expo şi o să-l finalizăm în cadrul FITS. Proiectul constă în realizarea acestor picturi, este un altfel de street art. Aceste picturi le-am făcut live, pe stradă, sub ochii publicului. Ele reprezintă evoluţia tatuajului, începând de la vremurile străvechi, aztece, trecând prin prezent şi mergând până în viitor. Expoziţia va fi una inedită prin faptul că, la finalul expoziţiei, va avea loc un spectacol care face o îmbinare între teatru şi pictură, adică prin intermediul unor actori într-un context muzical şi vizual, cu un narator pe fundal, noi vom încerca să transmitem mesajul care dorim să reiasă din aceste picturi, adică evoluţia artei corporale de-a lungul timpului. Este unul dintre fenomenele care fac parte din istoria omenirii din cele mai vechi timpuri (...). În toate locurile din lume sunt referiri la arta corporală prin care oamenii se identificau. Noi ne dorim să facem acest spectacol în cadrul FITS, este o mare mândrie pentru noi să fim parte din acest uriaş festival, care este al treilea festival din lume ca şi anvergură. Nu suntem la prima colaborare cu FITS, însă proiectul acesta este unul inedit, iar acest eveniment va consta într-un spectacol în care actorii pictaţi, îi vom integra în tablou, după care ei vor ieşi afară şi vor face tranziţia de la un tablou la altul, de la o etapă la alta a tatuajului", a declarat artistul tatuator Ovidiu Popârţan, citat de Agerpres.

Organizator al singurului festival sibian dedicat artei tatuajului, Transilvania Tattoo Expo, Ovidiu Popârţan, împreună cu Marius Jucan, Tudor Jucan, Szilard Hertag, Irina Turcitu şi Veres Csaba au impresionat iubitorii de pictură live de la FITS cu talentul lor.

Cunoscut şi prin faptul că promovează Sibiul prin evenimentele pe care le creează, Ovidiu Popârţan şi-a dorit ca prin acest eveniment de la FITS să pună în valoare frumuseţea arhitecturală a uneia dintre cele mai bine conservate curţi interioare din centrul istoric al Sibiului, strâns legată de istoria societăţii de asigurări Transsylvania.

"Ansamblul acesta de clădiri a fost Asociaţia Transsylvania, pe care o vedeţi pe toate casele de la ţară, care au acea plăcuţă, Societatea de Asigurări Transsylvania. Este o clădire cu istoric şi este una din cele mai frumoase curţi din centrul istoric, este şi aranjată, este accesibilă publicului", a precizat Ovidiu Popârţan.

FITS se va încheia duminică seara.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Adina

Acum 3 săptămâni

Titlu alternativ: estetica uratului.
Raspunde

Adrian

Acum 3 săptămâni

Titlu alternativ: comentarii fara sens
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus