Joi,
08.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Ziua contrastelor la Feeric Fashion Days

Cea de-a doua zi a festivalului Feeric Fashion Days, a fost una a contrastelor. Ziua a debutat cu prezentarea unei colecții extrem de plăcute ochiului, o explozie de culoare și veselie, noua colecție a Gabrielei Atanasov. Pe acorduri muzicale românești din anii 60-70, Gabriela Atanasov a prezentat câteva piese vestimentare absolut minunate, pline de bună-dispoziție. Prezentarea Gabrielei a avut loc în fața Hotelului Împăratul Romanilor, pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

„Prima schiță a acestei colecții am creat-o acum doi ani. Am decis că vara 2014 e cea mai potrivită pentru această colecție pentru că am văzut că se poartă multe buline. Și aici sunt, la Sibiu, cu o colecție care tocmai a fost aplaudată. Sunt foarte fericită și emoționată”, spunea Gabriela Atanasov la finalul prezentării noii ei colecții.

Tânărul designer român a fost urmat de doi creatori consacrați internațional, maltezii Charles & Ron. După ce anul trecut au prezentat doar în Gala Feeric, cei doi designeri au acceptat provocarea unei prezentări individuale în geometria perfectă a Depoului CFR. Prezentarea a fost extrem de spectaculoasă. Vagonul de călători folosit pe post de backstage pentru modele a fost transportat cu locomotiva pe placa turnantă a depoului, unde a făcut o întoarcere de 90 de grade pentru a se alinia perfect cu pasarela prezentării. Cele 20 de piese ale colecției celor doi designeri sunt inspirate din arhitectura orașului Valetta, capitala țării din care provin cei doi.

„Când lucram la această colecție am făcut multe fotografii atât arhitecturii vechi a orașului cât și noilor construcții din Valetta, pe care le-am folosit drept inspirație pentru această colecție. Femeia care poartă aceste piese este una care nu este deloc timidă, este foarte feminină și îi place să iasă în evidență. Îi plac piesele clasice dar în același timp este și modernă”, spun cei doi designeri despre noua lor colecție.

Pe înserat, sub portalul intrării secundare în Biserica Evanghelică din Piața Huet, Simona Semen și-a prezentat noua colecție toamnă-iarnă 2014-2015. O colecție sobră, cu linii bine definite, puse în valoare de decorul baroc al uneia dintre cele mai vechi biserici din Sibiu.

„Colecția a plecat de la un proiect pe care l-am avut la master. M-am inspirat un pic și din Game of Thrones și din toată lumea asta a poveștilor. Am încercat să o aduc în contemporan, să văd cum poate purta o femeie în anul 2014 niște ținute care sugerează ceva din lumea aceasta a poveștilor și fanteziei”, spunea Simona Semen despre propria ei colecție.

Cea de-a doua zi de Feeric Fashion Days s-a încheiat la Feeric Hall, în Hala Balanța, unde piesele vestimentare au trecut pe locul II, pentru a ceda lumina reflectoarelor unei colecții de bijuterii impresionante, realizate de Liana Sălăgean. Modelele au pășit pe pasarelă trecând pe sub o perdea de ploaie iar, astfel, prima prezentare în Hala Balanța a smuls ropote de aplauze.

Feeric Fashion Days continuă astăzi cu prezentarea Ana Mariei Șut, ora 15:00, Monumentul Eroilor Șelimbăr, ora 17:00 – Maria Simion / Piața Cibin, ora 19:00 – Cristian Samfira / Aeroportul Internațional Sibiu, ora 21:00 – Rozalia Bot / Turnul Sfatului, ora 22:00 – Florin Surugiu / Feeric Hall – Balanța. Accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Days 2014 este gratuit. În caz de condiții nefavorabile toate showurile se vor reloca în Hala Balanța.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus