Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

SC Apa-Canal SA, apreciata pentru incadrarea in termenele proiectelor europene

Dintre cei peste 100 de expozanți din peste 20 de țări prezenți la cea de-a șaisprezecea ediție a Expo Apa, societatea sibiană Apă-Canal SA a fost apreciată pentru faptul că proiectele europene pe care le derulează se încadrează în bugetele și graficele de execuție asumate. Standul amenajat de Apă Canal în cadrul complexului de evenimente ce a avut loc la București a fost vizitat și de Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice. Acesta s-a întâlnit cu Mircea Niculescu, directorul general al SC Apă Canal SA. ”Discuția a fost la obiect, ministrul fiind interesat de stadiul lucrărilor, termene și principalele dificultăți în implementare. Am constatat că domnia sa are o părere bună despre ceea ce facem și s-a arătat dispus să ne sprijine în efortul nostru de asigura accesul la rețelele de apă și canalizare a tuturor locuitorilor aflați în aria noastră de operare”, a declarat Mircea Niculescu, potrivit unui comunicat de presă emis de SC Apă Canal.

În cadrul Expo Apa a fost organizat o întâlnire a operatorilor din domeniul serviciilor de apă și canalizare ce beneficiază de finanțări europene prin Programul Operațional Sectorial (POS) de Mediu și Ministerul Fondurilor Europene, unde ministrul Eugen Teodorovici a cerut o creștere a ritmului de execuție a lucrărilor și, implicit, a gradului de absorbție a banilor europeni. De asemenea, ministrul a încurajat operatorii să depună documentații pentru următorul ciclu de finanțare a POS-ului de Mediu, ce se va desfășura între 2015 și 2020, accentuând că astfel vor putea fi respectate obligațile asumate de România în momentul aderării la UE în privința serviciilor de apă și canalizare precum și a protecției mediului”, comunicat SC Apă Canal SA

Societatea sibiană asigură serviciile de furnizare a apei și a canalizării pentru câteva zeci de localități din județele Sibiu și Brașov. În prezent, este în curs de implementare al doilea mare proiect de investiții cu finanțare europeană, a căror valoare este de peste 421 de milioane de lei. Acest proiect este preconizat a se închide în 2015, când va fi deschis un altul, pentru modernizarea marilor rețele de transport și pentru introducerea apei și canalizării în localități din mediul rural.

Foto: SC Apă Canal SA

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus