Încercați să serviţi acest preparat franţuzesc de cartofi copţi cu ceapă murată, castraveți cornișon și mezeluri.
Ingrediente:
- 1kg cartofi, decojiți
-250g bacon lardons
-2 ceape eșalote
-1 cățel de usturoi
-100ml vin alb
-200ml smântână
-sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
-aproximativ 450g brânză Reblochon, feliată
Metodă de preparare:
Pentru tartiflette, încălziţi cuptorul la 200C. Fierbeţi cartofii într-o oală cu apă cu sare timp de 5-10 minute sau până când se înmoaie. Se scurg şi se pun deoparte să se răcească ușor.
Între timp, se încălzește o tigaie și se prăjesc baconul, ceapa şi usturoiul timp de 4-5 minute sau până devin aurii. Se adaugă apoi la tigaie vin alb și continuă să se fiarbă până când cea mai mare parte a lichidului se evaporă.
Se aşează un strat de cartofi feliaţi subţire într-un vas termorezistent, după care se adaugă amestecul de șuncă.
Se toarnă peste smântâna. Se condimentează cu sare și o mulțime de piper negru proaspăt macinat.
Apoi se adaugă feliile de Reblochon pe deasupra. Se coace în cuptor pentru 10-15 minute sau până când brânza este maronie.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/tartiflette_59096
Castraveți cornișon
Varietate de castraveţi mici şi tari, folosiţi mai ales pentru conservare în oţet.
Lardons
Lardons sunt cuburi mici de bacon (afumat sau neafumat), care sunt utilizate pentru a da o savoare mai deosebită la feluri de mâncare cum ar fi coq au vin. Acestea se vând ambalate în vid, dar dacă nu puteți să le găsiţi în magazine puteţi lua felii groase de șuncă și să le tăiaţi cuburi.
Ceapa eșalotă
Eşalotele sunt mici membri, maro-aurii ale familiei ceapa. Ele au un gust mai fin decat majoritatea celorlalte tipuri de ceapă. Eșalota roz are un gust mai puternic decât ceapa eșalotă maro și este populară în bucătăria franceză. Eșalota gri este similară cu ceapa eșalotă roz, dar are un gust foarte fin, uşor, deci poate fi consumată crudă, precum și în mâncăruri gătite.
Brânză Reblochon
Reblochon semi-soft și suprafață-maturată cu pastă provin din regiunea de munte Savoia, Franţa. Reblochon are o textură suplă, cremoasă. Brânza are o aromă de cald, spumos cu aromă dulce de nuci zdrobite. Reblochon se face cu lapte mai gras, în timp ce laptele mai este cald.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Brânza Reblochon
Vizualizari: 287


Ultimele comentarii
Acum 9 ore
AndreiM
Acum 9 ore
DB
Acum 9 ore
Kokos
Acum 9 ore
Klaus priceputu
Acum 10 ore
@ Emil