Miercuri,
26.11.2025
Cer Senin
Acum
12°C

Cuiburi cu branza si cartofi

Acest cuiburi sunt un preparat de cartofi ieftin, în mod tradițional servit pe perioada iarnii. Dar puteți face în așa fel încât să îl serviți chiar și pe o zi fierbinte, cu o salată.

Ingrediente:

- 1 lingură de unt moale

- 500g cartofi

- 1 ceapă tocată mărunt

- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt

- 1 foaie de dafin

- 200g slănină afumată

- 100ml vin alb sec - 250g brânză Reblochon, tocată

Metodă de preparare:

Se încalzește cuptorul la 180C și se perie o tavă de brioșe, cu șase găuri, cu untul moale. Curățați cartofii și îi tăiați julienne pentru a-i face ca pe niște chibrituri subțiri.

Se pun ceapa, usturoiul, frunzele de dafin și lardons într-un tigaie mare și se fierb până când bucățile de slănină afumată sunt maro-aurii.

Se adaugă vinul și se lasă la foc până când sosul se reduce până la doar câteva linguri de lichid. Scoateți foaia de dafin.

Se amestecă și cartofii tăiați ca niște bețe de chibrit și se ia de pe foc, apoi se adaugă cuburile de Reblochon.

Împărțiți amestecul de cartofi în cele șase găuri din tava de brioșe și se lasă la copt timp de 15-20 de minute sau până devin maro-aurii. Se servește fierbinte

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/cheese_and_potato_nests_20525

Brânza Reblochon

Istoria brânzei Reblochon începe in sec XIII-lea, în zona pășunilor alpine din valea comunei Thones. Principiul de fabricație al Reblochon-ului este același ca acum câteva secole; laptele nu este supus la nici un tratament termic. Meșterul- brânzar procedează la închegarea laptelui în mod natural în mai puțin de o oră adaugand un închegător natural. Apoi procedează la tăierea cheagului : cheagul întreg este tăiat în bucați cât niște boabe de orz. Reblochon este păstrat în saramură între 1 sau 2 ore înainte să fie pus la uscat și, pe urmă, într-o pivniță pentru a începe rafinarea. Brânza va fi învârtită in fiecare zi iar crusta este spălată înainte ca brânza să fie pusă în pivniță. Încet încet, sub crusta, miezul se transformă, devine mai onctuos și prinde gustul de alună. Dacă doriți să degustați Reblochon, într-un mod foarte simplu, încercați să-l acompaniați cu niște fructe uscate, de pildă nuci, alune, smochine și caise. Vara, pe un platou sau într-o rețetă, nu ezitați să-l asociați cu niște smochine proaspete care ii vor aduce o nuanță dulce fără să-i acopere savoarea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 385

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus