Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

“Coco" din clanul Lenis s-a luat la bataie la Tribunal

Inculpat într-un dosar greu, unul dintre capii grupării “Lenis” din Sibiu s-a luat la bătaie chiar pe holurile Tribunalului Alba, acolo unde se judeca dosarul din care este parte. Altercația s-a produs ieri, iar protagnist a fost Mircea Cosmin Urdea, zis “Coco”, un cunoscut membru al clanului interlop Lenis. După bătaie, “Coco” s-a prezentat în faţa instanţei şi i-a cerut judecătorului să-I permită să plece din ţară.

Potrivit Jandarmeriei Alba, altercația s-a produs în jurul prânzului, înainte ca inculpații să intre în sala de judecată. Cosmin Urdea (31 de ani) s-a luat la bătaie cu un alt inculpat din dosar, în vârstă de 24 de ani. “În primă fază, pentru aplanarea conflictului a intervenit dispozitivul de jandarmi de la fața locului. Colegii noștri au solicitat apoi, prin stație, ajutorul rezervei de intervenție. Altercația a fost, însă, rapid aplanată și nu a degenerat”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț.

În sala de judecată, cei doi s-au calmat, ca prin minune. “M-am mirat să aflu, după încheierea ședinței, că între ei a avut loc un conflict. În sală s-au purtat respectuos, cuviincios și în conformitate cu regulamentul de ordine”, a specificat judecătorul de cauză, Diana Maria-Sima.
În urma altercației, Cosmin Urdea a fost sancționat cu avertisment scris, iar celălalt inculpat a primit o amendă contravențională în valoare de 200 de lei.

Listă cu 30 de infracțiuni

“Coco” este unul dintre inculpații din dosarul Lenis, destructurat de polițiști în anul 2010. Membrii săi sunt judecați penal pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Pe lista de fapte penale de care sunt acuzați aceștia se numără şantaj, lovire şi alte violenţe, violare de domiciliu, distrugere, în total, aproape 30 de infracțiuni.

În anul 2012, unul dintre membrii grupării, zis “Tantana”, care a fost colaboratorul procurorilor în acest caz, a primit o sentință de 7 ani de închisoare, după ce și-a recunoscut faptele.

Gruparea a acţionat în perioada 2007-2009, în cartierele Ștrand și Turnișor. Numele grupării vine de la barul “Lenis”, unde cei mai mulți activau în calitate de bodyguard. „…membrii ei erau foarte agresivi, aşa cum o demonstrează şi multitudinea faptelor care sunt de o violenţă extremă şi sunt săvârşite prin folosirea de arme albe şi de foc, ca: săbii, bâte, bastoane telescopice, boxuri, pistoale cu aer comprimat şi cu gaz, spray-uri paralizante, cagule“, au notat judecătorii, în motivarea sentinţei în cazul inculpatului Tantana.

A vrut să plece din ţară

La termenul de ieri, cauza a fost amânată pentru data de 18 august, din lipsa unor martori, dar și pentru administrarea probatoriului. Tot ieri, Cosmin Urdea, zis “Coco”, s-a prezentat în fața judecătorilor cu o cerere de încetare și încuviințare a părăsirii țării. O cerere similară a formulat și un alt inculpat din dosar, Tiberiu Ioan Anghel. Ambele au fost respinse de către instanță.

Judecătorii au menținut măsura arestului la domiciliu a capilor grupării – Sorin Burnete, zis “Sorinel”, Marius Crăciun, Florin Răzvan Giurgiu, zis “Calu” și Liviu Opriș, zis “Liviuț”. Toți patru au ieșit din arest preventiv în 12 mai, când instanța a decis că pot fi arestați la domiciliu.

Foto: Arhivă
 

Comentarii

8 comentarii

Adolf Hitler

Acum 7 ani

Inca cateva ciori libere! Ar trebui sa fie material de studiu pentru Dachau sau macar combustibil!
Raspunde

Hermann Goering

Acum 7 ani

Sunt de acord cu Adolf. Ii putem trimite la Ilse Koch. Am auzit ca ii place pielea tatuata.
Raspunde

Rudolf Höss

Acum 7 ani

Ii asteptam cu drag!!
Raspunde

auschwitz

Acum 7 ani

am rezervat locurile trebuie adoptata masura de arest...la sicriu
Raspunde

Roland Freisler

Acum 7 ani

am auzit ca eu, Roland Freisler, o sa am onoarea sa judec acest caz.
Raspunde

Joseph Goebbels

Acum 7 ani

arbeit macht frei
Raspunde

zegga

Acum 7 ani

Striparu..o cioara imputita!!
Raspunde

Interlop

Acum 7 ani

Ba faceti gat aici dar adevaru e ca sunteti terorizati de ei !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus