Luni,
21.06.2021
Innorat
Acum
17°C

Muzeul Brukenthal trimite 33 dintre lucrarile cele mai importante la Cotroceni

33 de lucrări de pictură europeană din patrimoniul Pinacotecii Muzeului Național Brukenthal, între care se numără opere ale unor renumiți maeștri ai școlii de pictură italiană, flamandă și olandeză, precum și ai școlii de pictură germană și austriacă, vor fi expuse, în premieră, începând de miercuri, la Muzeul Național Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Cotroceni, transmis, marți, AGERPRES, intitulată "Scene și personaje religioase în pictura europeană din colecția Muzeului Național Brukenthal", expoziția va fi prezentată publicului în Spațiile Medievale ale instituției gazdă.

Pictura religioasă era una din temele preferate ale pictorilor, comanditarilor și colecționarilor de artă, tablourile din expoziție reflectând subiecte din Vechiul și Noul Testament, în diversitatea abordărilor lor stilistice.

Printre autorii lucrărilor expuse la Cotroceni se numără: Henrik Terbrugghen (1588 — 1629) — pictor olandez reprezentant al Școlii din Utrecht, unul dintre primii discipoli ai lui Caravaggio; Pietro Della Vechia (1603 — 1678) — artist venețian influențat puternic de caravagism, în perioada în care a lucrat la Roma, Francesco Fracanzano (1612 — 1656) — pictor din Neapole, Alessandro Salucci (1590 — 1655/60) — activ în Florența și Roma, Sebastien Bourdon (1616 — 1671) — pictor și gravor francez, Michael Rottmayr von Rosenbrunn (1654/1660 — 1730) — unul dintre cei mai renumiți pictori ai Barocului austriac, Enrico Il Fiammingo (1607 — 1685) — pictor de origine flamandă, stabilit în Italia, elev al lui Ribera la Neapole, ulterior discipol al lui Guido Reni.

Expoziția este considerată una de inedită, lucrările din galeria europeană a Muzeului Național Brukenthal fiind expuse pentru prima dată pe simeza unui muzeu bucureștean, dând posibilitatea publicului vizitator să admire opere din secolele XVI — XVII, cu o valoare patrimonială de excepție.

Pinacoteca Muzeului Național Brukenthal din Sibiu are la bază testamentul redactat de Baronul Samuel von Brukenthal la 3 ianuarie 1802, întocmit astfel încât a permis păstrarea aproape intactă a așezământului muzeal de-a lungul celor 197 de ani de la deschiderea sa oficială, care a avut loc la 25 februarie 1817.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Scrie in CIFRE cat fac: sase plus cinci?

Acum 6 ani

\'\'Expoziția este considerată una de inedită, lucrările din galeria europeană a Muzeului Național Brukenthal fiind expuse pentru prima dată pe simeza unui muzeu bucureștean...\'\' :))) e de ras, da\' alea \'\'imprumutate\'\' in anii 60 si date inapoi cu forta in 2006 parca, ce dracu erau??? vedeti sa nu ramana si de data asta pana prin 2060 prin h\'orient..prin sud la pitzipoance, sida, ebe si poponetzi :)) nu de alta dar arta europeana nu se prea pupa cu pepiniera de fufe bucale
Raspunde

onu

Acum 6 ani

Lasati pinzele la Brukemthal,nu mai trimiteti nimic la bucale ca ne-au furat destul atitia zeci de ani. Daca in 2007 Sibiul nu era Capitala Europeana ,nici in ziua de azi nu vedeam pinzele si vedeti ca si luca asta e omul lor instalat de la cluj. A-ti pus lupu paznic la oi. Sasii n-au nici un cuvint de spus?
Raspunde

muzeu

Acum 6 ani

bai miticilor vi s-a facut dor de ce ati tinut de furat 60 de ani in custodia voastra ,cam repede vi s-a facut dor de ce ati furat in 45 a trebuit s-a ducem lupte grele s-a le inapoiati si stai ca nu ati dat inapoi tot ce neati furat ca va ramine pereti goi s-au eventual puneti pe pereti niste chiciuri ,ba aveti grija paza serioasa s-a nu ne trezim ca nu se mai intorc inca vreo 70 de ani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus