Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

Turneul de tenis "Pamira Open" la final: “Din cele 20 de turnee features din tara, acesta a fost de departe numarul unu"

 Cea de-a treia ediţia a turneului de tenis “Pamira Open”, disputată în perioada 21 – 29 iunie, s-a încheiat.

“Această ediţie a fost cea mai reuşită, ca organizare, din cele 20 de turnee de tip Features din ţară, acesta a fost de departe numărul unu. Numărul mare de spectatori de la finală, 400 la număr, îmi certifică spusele. Un alt aspect important a fost faptul că a fost televizat de Digi Sport, duminică, la o oră de vârf, într-o perioadă în care Wimbledon-ul se afla în desfăşurare”, a declarat Marius Vecerdea, directorul proiectului “Sibiu Open”.

Turneu de “încălzire” înainte de “Sibiu Open”

Sibiul a găzduit, timp de nouă zile, turneul internaţional “Pamira Open”. Competiţia dotată cu premii totale de 10.000 de dolari a strâns la start jucători apropiaţi de top 200 ATP şi a reprezentat o avanpremieră a principalului turneu de tenis din Transilvania, “Sibiu Open”.

“Pamira Open a fost un bun prilej pentru <>, în care mai mulţi jucători din peste 15 ţări diferite au încercat să obţină puncte în clasamentul mondial şi să aibă şansa să urce în top 200 ATP, clasare necesară pentru a reveni la Sibiu, în luna septembrie”, a mai precizat organizatorul turneului.

Crivoi şi-a apărat titlul cucerit anul trecut

Finala de la simplu a fost adjudecată cu mari emoţii de favoritul numărul unu al turneului, Victor Crivoi, care s-a impus în trei seturi, 6-4, 1-6, 6-4, în dauna tânărului tenismen Vasile Antonescu. Acest rezultat i-a oferit şansa de a-şi apăra titlul câştigat anul trecut în faţa grecului Theodor Angelinos. În timp ce finala de dublu a fost câştigată de perechea românească Andrei Ciumac şi Petru Alexandru Luncanu, cu scorul de 6-2, 6-3, în faţa cuplului format din Gaston-Arturo Grimolizzi (ARG) şi Lukas Mugevicius (LTU).

“Însuşi Victor Crivoi a declarat după meci că aceasta a fost cea mai dificilă finală de turneu Features. Având în vedere că el joacă mai mult turnee Challenger. A fost o surpriză plăcută să-l avem în finală pe, mai tânărul jucător, Antonescu”, a mai spus organizatorul proiectului.

Pentru sibieni, în luna septembrie, urmează un nou turneu de tenis. “Sibiu Open” va avea loc între 20 şi 28 septembrie şi dispune de premii totale în valoare de 65.000 de dolari.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

5 comentarii

Cata

Acum 7 ani

Numarul 1 la ce? Ma, voi sunteti nebuni? Eu nu-mi puteam imagina ca exista turneu unde sa nu fie copii de mingi. N-am mai vazut turneu in care jucatorii sa fuga sa adune mingile.. Mai ceva ca la amatori... Avem si noi cateva scaune in tribuna si alea sunt varza, ti se face curu\' albastru.
Raspunde

Bulă

Acum 7 ani

Scaunele sunt de la Johannis, gratis...vai de el turneu,
Raspunde

Marius Vecerdea

Acum 7 ani

Turnee de tip Futures, asa cum este si Pamira Open, se organizeaza de aproape 20 de ani,in mai multe orase din Romania, majoritatea cofinantate de Consilii Locale sau Consilii Judetene. Sibiul este abia la a 3-a editie, insa in ce priveste organizarea este mult peste oricare alt oras, inclusiv Bucuresti. Iata si cateva statistici care reflecta acest aspect din plin. 1. Singurul turneu Futures din Romania care a avut tablouri pline de concurs, 64 Calificari, 32 Simplu si 16 Dublu, in toate cele 3 editii. 2. Singurul turneu din Circuitul Futures Masculin in 2013,care a avut castigatori (simplu si dublu), romani. 3. Cei mai multi spectatori prezenti la o Finala. 4. Singurul turneu Futures transmis in direct pe televiziunea de sport numarul 1 in Romania, Digi Sport, in timpul unui turneu de Grand Slam, televizat deasemenea de acelasi post, un element extrem de important pentru expunerea mediatica a Sibiului. 5. Singurul turneu Futures din Romania, in care numele orasului este inscris pe teren astfel ca in cadrul transmisiei TV, Sibiul sa fie reprezentat ca in marile turnee din lume. 6. Singurul turneu Futures in care Directorul clubului organizator este si participant. motiv pentru care intr-un meci de dublu din primul tur s-au adunat mai bine de 100 de spectatori, cu siguranta o premiera pentru aceasta faza a competitiei la oricare turneu Futures din Romania. 7. TOATE ACESTEA CU ACELEASI SUME COFINANTATE DE LA CONSILII LOCALE SAU JUDETENE DIN ALTE ORASE DIN ROMANIA.
Raspunde

Marius Vecerdea @ Cata

Acum 7 ani

Multumesc pentru prezenta Cata. Imi cer scuze pentru calitatea mai putin satisfacatoare pentru tine a unor scaune, o sa tin cont de informatie si chiar iti multumesc pentru asta. (ar fi fost mai potrivit daca imi spunea-i direct si cu siguranta iti gaseam un loc care sa-ti satisfaca cerintele). In ce priveste copiii de mingi, te anunt ca am avut copii de mingi la Semifinalele si Finalele de Simplu si Dublu. Pentru acest tip de turnee, este mai mult decat respectabil, in comparatie cu orice tara din lume, nu doar Romania. (inclusiv in Statele Unite, unde am avut ocazia sa observ astfel de turnee de mai multi ani).
Raspunde

Andra

Acum 7 ani

Serios nu au fost copii de mingi la turneul asta??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus