Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

Victor Crivoi si-a aparat cu greu titlul de la Pamira Open

Victor Crivoi a câştigat, cu mari emoţii, finala “Pamira Open” după ce l-a învins pe Vasile Antonescu în trei seturi.

6-4, 1-6, 6-4 a fost scorul în favoarea  ocupantului locului 238 în ierarhia ATP. Favoritul numărul unu al turneului, Victor Crivoi (32 de ani), îşi apără titlul câştigat anul trecut în faţa grecului Theodor Angelinos.  Tânărul Antonescu, cap de serie numărul şapte, a fost aproape să furnizeze surpriza, pe fondul unui joc solid, practicat pe întreaga durată a partidei.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, întins pe durata a 52 de minute. Game-ul cel mai disputat al setului fiind la scorul de 3-2 pentru Crivoi, când, după şase mingi de break succesive, tânărul Vasile Antonescu a izbutit să egaleze la trei. Din păcate pentru el, nu a ştiut să fructifice momentul foarte bun, pierzând lamentabil, mai apoi, pe propriul serviciu la zero. Prilej pentru principalul favorit al turneului să-şi adjudece setul întâi cu scorul de 6-4.

În setul al doilea, pe fondul scăderii nivelului de joc al lui Crivoi, Antonescu a devenit mult mai agresiv. Practicând un joc mai dinamic, cu urcări spre fileu, a reuşit să-şi mărească şansele de a încheia rapid punctele în favoarea sa. Setul doi fiind câştigat fără drept de apel de către Vasile Antonescu, cu un neverosimil 6-1.

Setul decisiv a fost unul ciudat, ambii tenismeni şi-au anulat reciproc serviciul, nereuşind niciunul să şi-l fructifice timp de opt game-uri. Doar la 4-4, Crivoi a reuşit să rupă seria de break-uri consecutive, izbutind să-şi câştige serviciul şi să preia conducerea cu 5-4.  Pentru ca, mai apoi, să izbutească un nou break, care l-a făcut să triumfe, şi anul acesta, pe zgura de la Sibiu.

Cei doi finalişti s-au mai întâlnit şi în 2013, la Sibiu, în turul inaugural. Atunci, Crivoi a câştigat în două seturi, scor 6-4, 6-2. Aceea a fost singura întâlnire a celor doi, până la finala disputată duminică.

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus