Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Primaria a scos la licitatie noul contract de intretinere si reparatii a strazilor din Sibiu

Calea Dumbrăvii, Andrei Șaguna sau Mihai Viteazu sunt printre cele 14 străzi pe care Primăria Sibiu le-a inclus în caietul de sarcini al procedurii de achiziție publică pentru atribuirea contractului de întreținere și reparații a străzilor din Sibiu. Din 1999, contractul a fost atribuit societății deținută de
Consiliul Local – SC DPC SA -, iar la începutul lunii trecute, acest contract a expirat.
Lucrările enumerate în licitația lansată pe 1 iulie de către Primăria Sibiu au o valoare estimată la 4,6 milioane de lei, fără TVA. Toate lucrările incluse în acest contract trebuie terminate în trei luni, potrivit caietului de sarcini, iar garanția de bună execuție solicitată constructorului desemnat câștigător este de patru ani de la terminarea lucrărilor.
Termenul de depunere a ofertelor în cadrul acestei proceduri de achiziție a fost stabilit pe 16 iulie, dată în care aceste oferte vor fi și deschise.

Lista străzilor de reparat

Străzile pe care se cer lucrări de reabilitare sunt Henri Coandă, Zaharia Boiu (între Justiției și dr. Ștefan Stâncă), Andrei Șaguna, Alba Iulia (între Morilor și Dealului), Tilișca (între Poplăcii și Orlat), General David Praporgescu, Avrig, Grădinarilor, Constantin Noica (între Revoluției și Independenței) și  Lalelelor. De asemenea, se cere repararea stratului de uzură pe bulevardul Mihai Viteazul (pe sensul dinspre Calea Dumbrăvii și până la Nicolae Iorga, inclusiv parcarea Casei de sănătate), precum și reparații pe străzile Autogării, Calea Dumbrăvii (între Oituz și CEC), precum și în parcarea din zona accesului în Grădina Zoologică și în Piața Tălmaciu (latura dinspre str. Orlat). În plus, pe strada Alba Iulia, între intersecțiile cu străzile Morilor și Ștrandului, firmei câștigătoare i se solicită așternerea unui nou strat de asfalt pe lungimea zonei afectată de lucrările la gaz.
”Având în vedere densitatea rețelelor de gospodărire subterană existente în zonă, în cazul unor lucrări de mare amploare, executantul va începe lucrările doar după convocarea la fața locului a delegaților deținătorilor, pentru determinarea poziției în plan și adâncime, încheindu-se procese verbale și evitându-se deteriorarea acestor rețele pe timpul execuției”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Prin lucrările de reparații pe aceste străzi, reprezentanții administrației locale cer – în general - înlocuirea bordurilor, reparația trotuarelor, frezarea carosabilului și amorsarea suprafeței, ridicarea la cotă a căminelor și a gurilor de scurgere, refacerea marcajelor rutiere, înlocuirea indicatoarelor de circulație


Ordinea o stabilește Primăria

Executantul are obligația de a realiza lucrările în ordinea stabilită de către reprezentanții Primăriei Sibiu. ”Ofertantul declarat câștigător are obligația de a reface graficul de execuție prezentat inițial la procedura de achiziție, în funcție de prioritățile stabilite de autoritatea contractantă”.
Execuția lucrărilor se va face, pe cât posibil, cu menținerea circulației. ”Închiderea străzilor sau impunerea de restricții de circulație pe termen lungi, atunci când nu pot fi evitate, se fac doar cu aprobarea Comisiei de circulație a Consiliului Local Sibiu”, se mai arată în caietul de sarcini.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

nedumeritu

Acum 8 ani

da giratoriu din intersectia ,bilea-stefan cel mare -moldoveanu si de la constitutiei cu magheru cind incep lucrarile ,acolo se pierde mult timp mai ales cu traficul nu este intens ,semafoarele mai mult satagneaza fluidizarea traficului .mai ales pe acest tronson cel mai circulat din judet si oras ,pe acest tronson trec zilnic peste 40 000 -50 000 de masini
Raspunde

LOCATARII

Acum 8 ani

în cartierul broscărie de pe strada Ștefan Cel Mare nr.147 când aveți de gând să efectuați asemenea lucrări????
Raspunde

locatar

Acum 8 ani

Strada TIMISOARA din SIBIU cand o veti reabilita, stimata primarie?
Raspunde

alt locatar

Acum 8 ani

Sa nu mai vorbim de str. Frunzei, e mai rau ca la tara.
Raspunde

Q10

Acum 8 ani

consideram ca prima urgenta prin toate cartierele montarea de indicatoare rutiere pentru a putea iesi cat mai direct si corect in autostrada;pe urma consider ca ar trebui incepute lucrari si la unele din strazile infundate din cartierul Lupeni precum si la str.LUPENI.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus