Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ultima zi de inscrieri la “Sibiu Streetball"

Cei care doresc să participe la cea de-a şasea ediţie a turneului “Sibiu Streetball” şi încă nu şi-au depus candidatura printre cei 36 de participanţi, se mai pot înscrie astăzi.

Până în momentul de faţă, există 36 de echipe din România, Ungaria, Bulgaria și Serbia, care s-au înscris deja la primul eveniment sportiv de amploare  al lunii iulie, programat să aibă loc în perioada 4 – 6 iulie 2014, în Parcarea Teatrului. Înscrierile continuă pe site-ul Asociaţiei Eco Sport Team, www.ecosportteam.ro    

Încadrarea echipelor se va face în funcție de vârsta participanților, pe mai multe categorii: U10 (sub 10 ani), U 14, U18, OPEN Masculin, OPEN Feminin și o categorie la care se pot înscrie jucători peste 35 ani. La turneu pot participa atât echipe de fete cât și de băieți, jucători legitimați sau sportivi amatori.

Premii în valoare de 5.000 de euro

La clasa regină, categoria OPEN masculin, echipele înscrise se vor lupta pentru marele premiu pus în joc la acest turneu, suma de 1.200 EUR. A doua echipă clasată va primi 500 EUR iar a treia 200 EUR. Echipa câștigătoare a categoriei OPEN Feminin va primi suma de 200 EUR. Restul categoriilor vor fi recompensate cu produse și echipamente sportive. Valoarea totală a premiilor puse în joc va fi de 5.000 EURO.

De asemenea, câștigătorii clasei OPEN Masculin vor a avea şansa de a participa la una dintre etapele" Challenger" din Europa, eventuri ce permit accederea la etapele de Campionat Mondial. Organizatorii mai pun în joc şi câteva premii speciale pentru câteva concursuri, precum: “UNIMAT Slam Dunk Contest” – 200 EUR, “UNIMAT Skils Contest” – 100 EUR, “CGS 3 Points Contest” – 100 EUR.

Puncte în clasamentul FIBA

“Sibiu Streetball” este de anul trecut un eveniment “FIBA ENDORSED”, ceea ce înseamnă că toţi participanţi vor primi puncte în clasamentul mondial FIBA. Pentru ca punctele să fie contabilizate, fiecare jucător trebuie să-şi creeze un profil pe www.3x3planet.com.

“Sibiu Streetball” este o acțiune inclusă pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu și derulată în parteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Sibiu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Partenerul principal al evenimentului este UNIMAT – materiale de construcții. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus