Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Maternitatea Spitalului Clinic Judetean Sibiu reabilitata partial

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va beneficia de 30 de saloane noi în cadrul maternităţii, după ce procesul de reabilitare şi modernizare a acestora s-a încheiat.

Astfel, se dau în folosinţă 15 saloane la nivelul II, pentru Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie şi 15 saloane la nivelul III (rooming-in) pentru Secţia Clinică Neonatalogie, suprafaţa utilă totală fiind de 700 m2 (350 m2/nivel).

„Datorită secţiei de Neonatologie, Sibiu a devenit, la nivel de maternitate, centru de nivel III, respectiv cel mai înalt nivel acordat. Datorită Băncii Mondiale şi a sprijinului acordat de conducerea spitalului şi Consiliul Judeţean, am ajuns la performanţă tennică şi parametruii profesionali foarte înalţi şi când veneau colegi în vizită din străinătatea ne era ruşine de cum aratău saloanele şi că nu aveam condiţii, dar acum s-a rezolvat şi acest lucru”, a spus şi şefa Secţiei Neonatologie din Sibiu, Ecaterina Olariu.

Modernizări de 25,5 milioane lei

Blocul materno-infantil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află într-un proces complex de reabilitare şi modernizare, gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Suma totală necesară pentru reabilitarea completă a blocului materno-infantil din cadrul SCJU Sibiu prin programul de finanţare europeană gestionat de minister se ridică la aproximativ 25,5 de milioane de lei.

„Ne bucurăm că s-a reuşit finalizarea în timp util a acestei prime părţi a blocului materno-infantil, unde condiţiile de cazare sunt unele de nivel european. Procesul de mutare se va realiza în cursul acestei săptămâni pentru a se putea asigura frontul de lucru pentru cealaltă parte a clădirii, întrucât ne dorim ca reabilitarea să continue într-un ritm optim, cu atât mai mult cu cât am beneficiat de sprijinul Ministerului Sănătăţii şi acest proiect a fost deblocat după o perioadă îndelungată de pauză”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Vasile Spinean.

Fiecare salon are grup sanitar propriu. În cadrul saloanelor este funcţional un sistem de apel medical, atât de la pat cât şi din cadrul grupului sanitar, pacienţii putând solicita personalul medical ori de câte ori este nevoie fără a fi nevoiţi să se deplaseze la cabinete. Saloanele au realizate instalaţiile de curenţi slabi în vederea asigurării posibilităţii de conectare la internet şi televiziune. În momentul de faţă stadiul fizic al lucrărilor pentru întregul proiect este de aproximativ 50%.

La încheierea tuturor lucrărilor, în cadrul maternităţii Sibiu vor funcţiona: 42 de saloane cu grup sanitar propriu şi cu un total de 83 de paturi, 3 săli de operaţii, 7 săli de naşteri, 3 saloane ATI neonatalogie, 3 săli ATI prematuri, 3 saloane de Terapie Intensivă pentru femei şi cabinete pentru personalul medical.

Lucrările au început în data de 19 iulie 2011 şi sunt executate de o firmă din Austria şi o firmă din Brăila. Ulterior, modificările succesive de proiectare, atât pe partea de construcţii cât şi pe cea de instalaţii, au dus la depăşirea valorii iniţiale a proiectului dar, spun reprezentanţii spitalului ”în urma eforturilor Ministerului Sănătăţii, lucrările s-au reluat într-un ritm accentuat în luna ianuarie 2014”. Termenul de finalizarea al lucrărilor este octombrie 2014. De la începutul anului până în prezent la maternitatea din Sibiu s-au născut 1.219 copii.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Claudiu

Acum 7 ani

Bine ca doamnei Olariu ii era rusine de vizitatori care aruncau cu privirea, nu de mamele care au fost nevoite sa stea in acele \"saloane\" si \"buzile\" jegoase in cel mai sensibil moment al vietii.... Ma bucur ca acum nu mai trebuie sa-i fie rusine de nimic. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus