Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ACTUALIZARE: Turistul cazut in rapa era in excursie cu copiii sai

ACTUALIZARE - Turistul care a căzut ieri într-o prăpastie, în Custura Sărății din apropierea Vârfului Negoiu, se afla în excursie cu un grup mai mare de persoane, printre care se aflau și trei dintre copiii săi.
 
Cătălin Victor Iosub, în vârstă de 46 de ani, era din Brașov și făcea traseul de pe creasta Munților Făgăraș, traseu pe care a planificat că îl va parcurge într-o săptămână. Turistul era pe munte cu mai multe persoane, printre care și trei dintre cei patru copii ai săi, cel mai mare în vârstă de 15 ani. Turiștii nu s-au cazat la cabanele montane de pe creasta munților Făgăraș și au dormit în corturi, în această perioadă.
 
Bărbatul era echipat de munte și, potrivit apropiaților, avea experiență în parcurgerea traseelor montane. Totuși, zona în care a alunecat și a căzut este extrem de periculoasă, iar turistul nu era asigurat cu cordeline. Astăzi, Cătălin Iosub ar fi împlinit 46 de ani.
 
Știrea inițială:
 
Un turist solitar care a plecat pe creasta Munților Făgăraș a căzut astăzi într-o prăpastie de câteva sute de metri și a fost găsit mort de către salvamontiști. Prăbușirea în gol a turistului a fost observată de un grup de 30 de persoane.  Acești turiști, aflați la rândul lor pe traseu, în apropierea Vârfului Negoiu - Custura Sărății, au sunat la 112 și au alarmat salvamontiștii. Turistul urmează să fie identificat.
 
Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Eu, sibianul

Acum 9 ani

Evident, cadavrul este al lui joseph.
Raspunde

OM

Acum 9 ani

Dumnezeul sa l ierte!... Doar El poate intelege de ce la l a luat si i a lasat cei 4 copii fara tata... Mi a fost ca un frate si am trecut prin multe impreuna...
Raspunde

pingu

Acum 9 ani

Un nerod! Iresponsabil ..., ce le spune acea nefericita mama celor 4 copii? Simt inca un nod enorm in stomac... Pasiune, pasiune .. dar si putina cumpatare si responsabilitate.
Raspunde

S. TOP

Acum 9 ani

Pasajul respectiv era interzis datorită dificultăților de parcurs. Formațiile salvamont (SB & AG) ar trebui să le țină PERMANENT sub observație - în sezonul estival, cel puțin - și să monteze la intrări table avertizoare.
Raspunde

Nik

Acum 9 ani

Râpă - vezi DEX - acolo omul a căzut din peretele de stîncă (ruiniformă) într-o căldare glaciară sudică ceea ce se poate oricînd întîmpla, mai ales după ploi. STOP are dreptate.
Raspunde

cu rucsacul in spate

Acum 9 ani

Table de avertizare au fost si sunt pe traseele periculoase. Problema e ca unde se monteaza o tabla ce interzice sau limiteaza accesul creste exponential traficul turistic. Lucrul oprit e cel mai tentant! Daca salvamontistii recomanda unora sa nu parcurga unele trasee, datorita echipamentului neadecvat sau lipsei de experienta, li se raspunde ca e democratie si fac ce vor! Apoi, cind dau de greu, sau se accidenteaza, stiu sa sune la 112. Pacat ce democratia nu se aplica si salvamontistilor care niciodata nu au zis ca fac ce vor, si sa nu intervina... I-a intrebat cineva daca au efective suficiente, sau daca au apucat sa se odihneasca dupa vreo interventie??? RESPECT Salvamont Sibiu!
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

S-a împamântenit ideea, falsa, despre dificultatile care ar exista în Custura Saratii. Precum Strunga Dracului, Custura nu prezinta dificultati deosebite, chiar daca versantul nordic este impresionant. Instalarea panourilor de avertisment nu are, la urma urmei, decât un scop, iesirea de sub incidenta responsabilitatii colective...
Raspunde

nemilosu

Acum 9 ani

@pingu: De ce a fost nerod acel tata? Ca si-a luat copiii pe munte sa le arate tara? Sa-i invete si altceva decat sa stea pe laptop...Si daca mergi la mare in concediu poti sa mori pe sosea. Pe langa \"Dumnezeu sa-l ierte!\" cred ca mai merita si un RESPECT mare. A facut patru copii, i-a crescut si i-a dus pe munte. Probabil i-a invatat si istorie, geografie s.a. lucruri care nu se mai invata la scoala. Deja la Brukenthal elevii isi iau droguri de la dealeri si toti, cand nu dorm, butoneaza pe ceva si sunt nevrotici si fricosi...RISCUL CEL MAI MARE E SA NU RISTI NICIODATA !
Raspunde

eu

Acum 9 ani

era prietenul copiilor, nu numai copiii sai, ii iubea si era iubit; se spun lucruri neadevarate, nimeni nu stie ce s/a intimplat, cum sa fie vazut de grup? cazind la 300m trupul s/a facut praf; nu se stie daca nu i s/o fi facut rau, nimeni nu stie nimic; e o mare tragedie. Mamica va a vea patru copii in grija , din care cel mic avea probleme mari de sanatate;
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Mai bine ne/am gindi cum sa/i ajutam! Cit de greu e azi sa cresti copiii din doua salarii asa zis normale, dar dintr/unul? Au inghitit infractorii toata averea tarii, iar alocatia e de mizerie. Un copil mai trebie sa se si incalte, sa manince o banana , si cite si mai cite. Pling cu lacrimi pt familia asta greu incercata.
Raspunde

George

Acum 9 ani

Dumnezeul sa-l ierte!
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Dumnezeu sa-l ierte si terminati cu comentariile rautacioase (pingu). A fost un om minunat, l-am cunoscut... Doamne, nu-mi vine sa cred nici acum...Sa te odihnesti in pace Cata!
Raspunde

Dan C

Acum 9 ani

Pt. \"Pingu\" PASIUNE ! Cunosti cuvantul dar nu-i stii semnificatia. Ramai in lumea ta mica si nu-ti mai expune parerile. Adevarul e ca nu m-am putut abtine, dealtfel nici nu meritai replica.
Raspunde

cl

Acum 9 ani

D-zeu sa-l odihneasca in pace! Nu mai fiti rautaciosi! Acest om ne-a fost nas de cununie, un om minunat! Daca noi am putea fi macar 50% din ce a fost el, am avea o lume mai buna! Un tata RESPONSABIL (copii au avut cea mai frumoasa copilarie alaturi de el), in sot exemplar si un om minunat! Sincere condoleante Cristinei si copiilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus