Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Mircea Tiberian aniverseaza 40 de ani de cariera muzicala la Festivalul ICon Arts - Sibiu

Pianistul, compozitorul şi profesorul de jazz Mircea Tiberian este personalitatea culturală a momentului în jurul căreia se desfăşoară cea de-a XII-a ediţie a festivalului contemporan ICon Arts, care va avea loc în perioada 24 iulie-2 august la Sibiu, dar şi în câteva localităţi apropiate.

Festivalul ”ICon Arts” lansează, de anul acesta, ediţiile ”Celebrates!”, ce își propun să promoveze o personalitate artistică actuală în jurul căreia se vor reuni artişti de top internaţional, primul sărbătorit fiind cunoscutul pianist Mircea Tiberian. Artistul, care a copilărit şi s-a format la Sibiu, făcându-şi debutul aici în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz din 1974, va aniversa 40 de ani de carieră muzicală pe scena sălii ”Thalia” a Filarmonicii de Stat din Sibiu, în seara de 1 august. Concertul va fi prezentat de Florian Lungu, iar alături de pianist își vor da concursul doi buni prieteni și vechi colaboratori ai acestuia, nume cu rezonanță ale jazz-ului american – bateristul John Betsch și bassistul Chris Dahlgren. Pe scenă vor urca şi unii dintre cei mai promițători studenți ai săi, confirmați, între timp, ca profesioniști ai tinerei generații: Ana Cristina Leonte (voce), Tavi Scurtu (tobe), Michael Acker (contrabas), Albert Tajti (pian) și Alexandru Munteanu (saxofon).

Concertul va fi precedat, de la ora 12.00, de o conferință și proiecție video intitulată “Mircea Tiberian - 40”, în cadrul căreia va fi prezentată activitatea profesională a artistului.

150 de artiști la Sibiu

Aproape 150 de artişti din întreaga lume se reunesc la Sibiu, în cadrul Festivalului ”ICon Arts Celebrates!”, ce va avea loc în perioada 24 iulie – 2 august.

Acesta propune publicului meloman o selecție variată de evenimente, de la concerte clasice și contemporane, până la cor, fanfară și impro-show-uri, iar costul biletelor variază între 10 și 15 lei. Pentru cei care doresc să se bucure de toate evenimentele, sunt disponibile și abonamente, la prețul de 50 de lei.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, ca și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus