Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

Primăria diminuează bugetul Festivalului Internațional de Teatru. Se recuperează 5,7 milioane de lei

Primăria diminuează bugetul Festivalului Internațional de Teatru. Se recuperează 5,7 milioane de lei

Administrația locală recuperează 6,5 milioane de lei, după ce mai multe evenimente culturale au fost anulate în acest an.  În contextul epidemiei cu noul coronavirus, consilierii locali vor vota în ședința din această lună diminuarea bugetelor Teatrului Radu Stanca, a Teatrului Gong și a Festivalului Internațional de Teatru (FITS). Nu s-au mai putut desfășura spectacole, astfel încât nu mai au nevoie de atâția bani, concluzionează inițiatorul proiectelor de hotărâre, primarul Astrid Fodor.

Conform unui proiect de hotărâre, bugetul Teatrului Radu Stanca s-a diminuat de la suma de 10,59 milioane de lei, la 4,08 milioane. Diferența de 6,50 milioane de lei vine de la Secția română (de la 1,014 milioane , la 776 mii lei); secția germană (de la 580 mii lei, la 233 mii lei), Agenda de spectacole a Secției Germane (de la 200 mii lei, la 30 mii lei). Bugetul Festivalului de Teatru se reduce de la 8,2 milioane de lei, la 2,5 milioane de lei.

În acest an, FITS se va desfășura on-line, în perioada 12-21 iunie. ”Ediția online a festivalului constituie o tranziție de la o perioadă de criză, la o perioadă de normalitate. Accesul spectatorilor pentru toate spectacolele transmise online va fi gratuit”, se arată într-un raport atașat de către conducerea FITS. Pentru ediția online a Festivalului vor fi pregătite 178 de proiecte  - spectacole și conferințe. În perioada 4 iulie - 26 decembrie, Festivalul continuă, tot on-line, spectacolele putând fi urmărite on-line în fiecare sâmbătă. În plus, organizatorii anunță că se vor organiza minim trei conferințe lunare în fiecare lună.

Bugetului Teatrului Gong este redus cu 40%, de la suma de 1,865 milioane de lei, la 1,119 milioane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ioo

Acum 4 ani

Nuuu cred! Ramane Chiriacul fara banuti anul asta? Tz-tz... Primaria chiar s-a gandit ca ar fi bine sa faca altceva in anul asta nenorocit? Tz-tz... Incredibil!! (PS. An electoral)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 4 ani

Dobitocilor, dacă nu s-au desfășurat spectacole înseamnă că nu au avut nici venituri, cum să spui că nu mai au nevoie de bani? Sunteți normali la cap idioților?
Raspunde

Adina

Acum 4 ani

Cum bai sa faci festival online cu conferinte cu peste 2 milioane de lei din banii Primariei? Cum?
Raspunde

R

Acum 4 ani

Totusi pe ce se cheltuie cei 500 000 euro pentru editia online? 500 mii EURO!!!!!
Raspunde

Saveta Brudascu

Acum 4 ani

Inca o masura foarte importanta a doamnei primar si a principalilor decidenti ai orasului nostru! Sunt incredibile dezvoltarea si anvergura proiectelor generate si implementate de administratia locala! Clujul si Oradea sunt la ani lumina in urma noastra!
Raspunde

Un drac dac si un vircolac

Acum 4 ani

In sfirsit, o decizie inteleapta a Primariei cu privire la Aganda culturala! Acest festival este suprafinantat in fiecare an! Chiriacul sa si-l faa pe banii sai, daca nu poate trai fara el. Ne-am saturat de circ stradala si de risipa de bani publici facuta cu el. Orasul are si alte nevoi, mai stringente!
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 4 ani

Puteau renunta de tot. Ce mare pierdere? Ce castig daca se desfasoara online? Tot ei., din publicitate. Asa daca era live, Mai castigau cei care inchiriaza „in regim hotelier”, magazinele EXpress, foste Billa, din centru, terasele, nu mai vorbesc... Asta in vremuri normale... A... si automatele de inghetata, covrigariile, fetițele care oferă servicii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus