Sâmbătă,
20.04.2024
Partial Noros
Acum
3°C

Iti place sa canti la chitara? Atunci nu rata "Acustic live music camp 2014"

„Acustic live music camp 2014” este un evenimentul care se adresează iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic, cu vârsta minimă de 10 ani.

„Acustic live music camp 2014” se desfăşoară în două serii, Seria A 13 – 19 iulie 2014 și seria B 17 - 23 august 2014, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea Râmeţ, în cadrul Pensiunii Râmeţ.

Cursurile sunt structurate pe nivel începător - mediu - avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitară electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Dintre stilurile abordate amintim: flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se desfășoară zilnic după un program stabilit, iar profesorii-artişti (totodată consultanţi artistici) invitaţi la această ediţie sunt persoane cu experienţă scenică şi didactică. Vor fi prezenţi: Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru şi Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii vor avea loc cursuri intensive de chitară, concerte, lansări de carte, lansări de CD și discuții tematice. Totodată se organizează foc de tabără, excursii în Cheile Râmeţ şi Mănăstirea Râmeţ iar în ultima seară a taberei spectacolul "Acustic live music camp 2014” unde toţi participanţi vor susţine mici recitaluri.

„Iată ca ajungem la cea de-a VII-a ediție și cu siguranţă va fi una foarte reușită. Are marele avantaj de a beneficia din punct de vedere organizațional de şase ani de experiență. Știm exact care sunt pașii și butoanele la care să umblăm pentru ca evenimentul să rămână ca și până acum unul educativ, cultural, social și desigur și cu multă voie bună. Un număr semnificativ de participanți din anii trecuți revin, despre unii aflăm că în urma taberei de chitară s-au decis să urmez conservatorul, cei mai mulți se reîntorc acasă și își fac formații de muzică iar alții, mai îndrăzneți, chiar au și concerte proprii. Unul dintre foștii participanți a participat anul acesta la Eurovision. În cadrul taberei se cântă mai toată ziua, sunt lansari de carte și CD, ședințe foto, discuții tematice, foc de tabără și desigur câteva excursii într-o zonă naturală superbă. Participanții află aici informații tehnice despre chitară, își formează deprinderi și beneficiază la nivel informațional de întreaga experienţă artistică a profesorilor artiști. Faptul că anul acesta organizăm tabăra se datorează în primul rând solicitărilor pe care le înregistrăm. Dorim ca sponsorul nostru principal de până acum, SC Hora SA, să fie și în acest an alături de noi și desigur suntem deschiși la orice alt suport pentru că ne dorim ca și anul acesta să putem asigura un loc gratuit pentru un tânăr dintr-un centru de plasament. Tabăra de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro este un eveniment cultural pe care l-am inițiat în 2008 și de atunci se susține exclusiv din contribuțiile participanților, nu este subvenționat. Mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul necondiționat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc de-a lungul timpului - pensiunea Râmeţ, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat", spune Silvan Stâncel, organizatorul evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

GIOVANNI

Acum 9 ani

o inițiativă demna de toată lauda ..felicitari SILVAN STANCEL si te asteptam la SIBIU
Raspunde

maria

Acum 9 ani

Cel mai bun chitarist din România
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Are peste 2m?
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

ete a dreaq, nu-ti mai ajunge aia de 26 de cm sa te scarpine in besanau, iti trebe scula de 2 metri nesatulo !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus