Duminică,
14.09.2025
Parțial Noros
Acum
18°C

Clasicul sorbet de vara cu fructe

Acest răcoritor sorbet se poate face farte ușor datorită tuturor minunate fructe de vară, care se găsesc din abundență în această perioadă.

Ingrediente:

-500g fructe proaspete de vară

-sucul și coajă rasă de la 1 portocală mare

-2-3 linguri lichior de portocale, cum ar fi Cointreau sau Grand Marnier

-2 albușuri de ou

-100g zahăr pudră

Metodă de preparare:

Așezați fructele, coaja de portocală și sucul, lichiorul și 175ml apa într-un procesor de alimente și se amestecă până se omogenizează. Mie îmi place să las semințele, dar puteți și să le scoateți dacă preferați.

Dacă aveți o mașină de înghețată, puneți amestecul până când începe să înghețe, după care se toarnă într-un recipient și se pune la congelat. Amestecați la fiecare 30 minute până când nu se mai formrează cristale de gheață, iar compoziția devine noroioasă.

Bateți albușurile spumă, apoi se adaugă treptat zahăr până spuma devine fermă și lucioasă. Turnați spuma în amestecul de fructe congelare și continuă să se lase la congelator amestecând din când în când până sunt complet înghețate. Dacă preparați sorbetul în avans, nu uitați să îl puneți la frigider cu 30 de minute înainte de servire.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/classicsummerberryso_70045

Sorbet

Multă lume face confuzie între șerbet și sorbet. Șerbetul e un preparat alimentar făcut din sirop de zahăr, dar la care se adaugă  un pic de lapte sau smântână, fiind ca o înghețată cu mai puțină grăsime. Apoi avem sorbetul, care nu-i înghețată pentru că nu are grăsime, se face doar cu apă, alcool și piure din fructe. În plus mai este și șerbetul care se face pe foc, cu mult zahăr și care nu se servește rece. Și mai avem înghețata, care-i cu mai multă grăsime decât șerbetul (cel rece).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Tag-uri: Grand Marnier

Vizualizari: 384

Comentarii

1 comentarii

alzara

Acum 11 ani

In concluzie avem un ghiveci de explicatii de la un nonziarist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus