Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Premierul Victor Ponta: Este un moment bun sa reducem CAS

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Sibiu, că este un moment în care România trebuie să îşi asume o reducere a CAS pentru a avea mai multe locuri de muncă fiscalizate, obiectiv care "merită orice sacrificiu", mai ales că acum "ne permitem să facem acest lucru".

"Pe baza datelor ce le vom face publice astăzi (marţi - n.r.), se va vedea că este un moment în care România trebuie să-şi asume o reducere a CAS, pentru a atinge un obiectiv fundamental: mai multe locuri de muncă fiscalizate, la alb. Pentru acest obiectiv, merită orice sacrificiu", a răspuns Ponta.

Premierul a precizat că "e un moment bun, în care ne permitem să facem acest lucru" şi a afirmat că orice preşedinte şi Guvern ar trebui să susţină crearea de locuri de muncă.

Întrebat ce va face totuşi dacă Traian Băsescu nu va promulga legea, Ponta a răspuns: "Vă rog să mă întrebaţi lucruri care ţin de mine. Ce fac alte persoane, îi întrebaţi pe ei".

Întrebat de ce a pomenit de folosirea supra-accizei la carburanţi pentru a diminua efectele reducerii CAS, Ponta a afirmat: "Voi vorbi astăzi despre faptul că prin măsurile luate, unele mai puţin populare decât altele, cum a fost supra-acciza, am reuşit să păstrăm şi anul acesta şi vom reuşi şi în anii viitori toate ţintele de deficit bugetar, ţintele de venituri şi cele de cheltuieli".

În plus, Ponta a spus că "va fi foarte clar pentru oricine din această ţară că e necesară reducerea CAS".

"Dacă nu avem oameni care muncesc şi plătesc taxe, pe termen lung, zece-douăzeci de ani, nu poţi susţine pensiile", a conchis Ponta.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa au participat marți, la Sibiu, la ceremonia ridicării în grad de sublocotenent a absolvenţilor promoţiei 2014 ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu".

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

pinochio

Acum 7 ani

de ce nai venit in piata mare sa-ti primesti portia de huiduiele prefacutule ,ai rupt usl si ai pacalit pe pensionari ,ba cind modifici legea aberanta a pensilor ca de acea team votat ,nu s-a tot dai pe clanta cu basismu mai apucate si de proiectu de tara s-au nu vezi ca tara este varza a la cluj ,date deoparte si nu mai fa valuri pe acolo ,s-au nu se vedeca cu cit stati si tineti de scaune cripto -comunistilor tara merge spre dezastru tot mai tare ,numai in statisticile voastre mincinoase avem crestere economica unde este cresterea caeu sunt mai sarac decit in 2012 cind ati vent voi la cascaval am ajuns acum dupa ce 4 ani am injurat mafia portocalie ,s-a injur acum mafia rosie semn rau coabitarea ta cu basesescu ,cred ca si cind va da pe goarna ,base de actu de coabitare s-a vezi surprize pe antonescu si ce incredere a avut in intelegere cu tine [ponta ]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus