Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Proaspat ales vicepresedinte al PLR, Iliesiu acuza: Johannis nu a participat niciodata la Ziua Unirii

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR) s-a încheiat duminică așa cum era de așteptat: președinte a fost ales Călin Popescu Tăriceanu, iar printre vicepreședinți se numără și senatorul de Sibiu, Sorin Ilieșiu. Tăriceanu a fost ales preşedinte al PLR cu 1167 de voturi „pentru” din 1183 voturi valabil exprimate. Totodată, a fost aleasă şi structura de conducere a PLR, formată din 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri ai Biroului Politic Central. Pentru cele 19 funcţii de vicepreşedinte PLR au candidat 19 persoane: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu. 
Sorin Ilieșiu l-a atacat pe Johannis, spunând că primarul Sibiului nu a participat niciodată la Ziua Națională. ”Klaus Johannis nu a participat niciodată la Ziua Unirii, pe 1 decembrie. În 14 ani, el nu a fost niciodată la Ziua Națională a României. Cum vrea să ajungă Peședintele României? E o rușine!”, a declarat Ilieșiu, la România TV.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

56 comentarii

Iliesiule

Acum 9 ani

Eşti neica zero cu Tăriceanu al tău cu tot!Zeroooo, am crezut că nu mai auzim de tine, dar uite că nu este chiar aşa.De ce nu te întorci mata in ţara Oaşului? Ori ăia îs mai dintr\'o bucată, îţi iau suflul urgent, fără să îţi mai asculte inepţiile.
Raspunde

pt. 1

Acum 9 ani

Felicitari domnului senator. Om de arta si universitar de seama. Aici este locul dvs. Au venit aia din SUD care nu-si spala gura de le pute in tot orasul . Unul din imputiti este asta de la nr.1 care s-a deconspirat cu e ”neica” si ”mata” .
Raspunde

Iohannis

Acum 9 ani

Sibienii despre Iliesiu: e un dobitoc !!!
Raspunde

Mos Boethes

Acum 9 ani

N-am o parere bune despre iliesiu asta,aici insa are perfecta dreptate,iohannis uraste orice sarbatoare nationala romaneasca,in concluzie,n-are ce cauta pe la bucale,pe la Cotroceni...eventual pe la DNA.
Raspunde

@4

Acum 9 ani

-Parere buna-e corect!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Toata stima pentru un ardelean care are studii nu casca de armata. Fiu de preot, regizor de film, profesor universitar. Nu a dat meditatii, nu a furat scoli...asa ca e numai bun de calomniat !
Raspunde

o sibianca

Acum 9 ani

Dl.Iliesiu ar trebui sa nu uite ca a ajuns senator pe listele PNL...daca ar avea putina constiinta ar trebui sa demisioneze. Dl. Iohannis a participat la manifestarile din orasul sau nu unde se duc cei mai multi ...sa fie vazuti !
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Nu prea-mi vine sa cred, odata era vorba ca, in ger, el si Bottesch, nu si-ar fi scos caciulile TRADITIONALE sasesti de pe cap....Si, dupa cum AICI am tot citit, poate incurc eu lucrurile, de fiecare data a participat...Dar lumea VREA sa UITE....e convenabil...Ar fi fost SCANDAL MARE, s-ar fi tinut minte....
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Klaus Johannis, primarul Sibiului:___ ”Dragi sibieni, Ziua Naţională a României sărbătorită în data de 1 decembrie marchează în primul rând unirea din 1918 care a adus laolaltă toţi românii. În prezent însă, data de 1 decembrie este un prilej a-i rememora şi a-i cinsti pe cei care, de-alungul istoriei, au contribuit la formarea poporului român şi a spiritualităţii sale. Ziua Naţională este momentul în care reflectăm şi la prezent, la momentele dificile pe care le traversăm ca ţară. Ziua de 1 decembrie marchează un moment în care sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor care a avut şi are valori care merită cinstite. Cu această zi începe şi perioada sărbătorilor de iarnă pe care le aşteptăm cu toţii, pentru a le petrece în familie. Pentru toate aceste motive urez sibienilor şi tuturor românilor „La mulţi ani”. Primarul Municipiului Sibiu Klaus Iohannis”___***www.turnulsfatului.ro/11731/1-decembrie:-mesaje-depuneri-de-coroane-la-zoo-si-la-ridicari-auto-program-normal.html?sst=
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Aici, la taiatul porcului in Muzeul Satului, sigur nu a fost de 1 Decembrie, unde erau SIBIENII (Atentie, in POSTUL CRACIUNULUI!):_De 1 Decembrie s–a sărbătorit Ignatul__***www.tribuna.ro/stiri/actualitate/de-1-decembrie-s-ndasha-sarbatorit-ignatul-82777.html
Raspunde

pt.(IP 109.97.44.21)

Acum 9 ani

Ia zi tu măi ardelean de frunte una , repet una din realizările istuia, ca senator de Sibiu.Şi apropo, mai uşor cu epitetele unicule susţinător al Ilieşiului!Iar meditaţii dă cine se pricepe;despre furturile de şcoli, case, ş.a.m.d sondează temeinic, se anunţă angajări cu ora la Gâdea team.
Raspunde

Mad Rider

Acum 9 ani

Ce gunoi de om esti, Iliesiu ! Te-au luat drept om de valoare si te-au adus in politica mare, iar tu te-ai dovedit un oportunit de cea mai joasa speta. Mi-e scarba de tine...
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

Cred ca Ilesiu singurul lucru ca parlamentar pe care il face este prezenta la Ziua Nationala. De vina nu este el sunt acei sibieni care l-au ales. Multi fraieri si prin Sibiu. Nu ma acuzati ca as fi venit in Sibiu din alte parti, sunt sibian get-beget de muulte generatii.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

o nulitate de om,un zero barat....
Raspunde

@(IP 109.97.44.21)

Acum 9 ani

Măi de prostănac eşti.De era ăla sudist îl mai bojmolea pe nime` în drum ăsta de Ilieşiu?Ăsta acum îi cu sudiştii de frunte......in barcă!
Raspunde

@11,15

Acum 9 ani

Nu va mai dati destepti,nu aveti IQ-ul mai mare decat al sarmanului de iliesiu,asa ca ....liniste la galerie desteptilor!
Raspunde

Fuck iliesu

Acum 9 ani

Iliesule date-n gatu ma-tii de retardat pupincurist!
Raspunde

ADEVARUL

Acum 9 ani

JOHANIS POATE SA CANDIDEZE ORIUNDE DA NU ITR-O TARA PE CARE NU O IUBESTE. EL TRATEAZA ROMANIA CA PE O AFACERE.
Raspunde

@18

Acum 9 ani

Corect ,ai spus un lucru cat o mie,din partea mea mult respect....BRAVOS!
Raspunde

yup

Acum 9 ani

Sa ajunga iohanis sa va vanda si voua copii pt organe si dupa asta sa va vad pupatori in fund fara coloana
Raspunde

yup

Acum 9 ani

Copiii
Raspunde

adevaru adevarat

Acum 9 ani

Voi iubiti tara asta, patrihotilor.Mai terminati cu patriotardele, fumigenele, minciunile si teoriile conspirative.Conduceti tara de zeci de ani si se vede cit de mult a-ti iubit-o si cit de bine a-ti facut-o, fara nici o strategie de tara, saracie, tara fara nici o perspectiva, a-ti fugarit oamenii din tara.Bai patrihotilor, faceti o comparatie cu Polonia si dati-va calificative singuri.Singura voastra politica o fost cum sa ramineti la cascaval si cum sa uzurpati si izolati Sibiul. Asta inseamna la voi iubire de tara -participarea la parade, La ce atacuri murdare puteti sa va pretati,comunisti perversi.
Raspunde

agrama

Acum 9 ani

Iliesiu are dreptate iar propaganda nazi a sarit sal infiereze ca si sasi cand intraun roman in crajma. Sa candideze Predoiu .
Raspunde

sibiu

Acum 9 ani

băi frate iară apare acest agamiță dandanache al politicii românești să comenteze despre iohannis?păi fraierul ăsta nu are curajul să intre în Sibiu că îl scuipă lumea în ochi.
Raspunde

titel

Acum 9 ani

bai a aparut iara rupatoru usl [iliesiu ] ba alcol dublu rafinat dute la maramu bai oaie beata si nu mai fa pe patrihotu ,se vede ca umbli numai dupa ciolan ,daca nu tea facut partidu [pnl ] europarlamentar tea folsit acest frustrat si ahtiat dupa functi [tariceanu ]ca pe rupator de usl bai coabitatule ce liberalism reprezentati voi ,toti care vati aliat sunteti penali si viitori chiriasi la rahova via jilava ,ba johannis nu are timp de festivisme pompieristice are de munca nu este ca voi astia de ne conduceti de 25 de ani ,va spus o data ca el nu merge la guvern s-a ocupe un scaun .se duce s-a faca ce nu ati facut voi 25 de ani afara de jaf la bani publici nimic ba tarane de maramu [iliesiu ]daca johannis era lasat in 2009 s-a preia hotia pe care ati traso voi toti la comun indiferent din ce doctrina faceati parte ,acum se circula pe autostrazi de la un cap la altu a tari si umblam liberi in senghen ,tu de ce crezi ca a cistigat ,basescu al 2 mandat ca a fost tradat ,gioana de psd ,s-au ai uitat husane cum era conventia in cazu ca ajungea gioana presedinte al tari automat era johannis prim ministru ,asa ati pus de o tradare comuna psd -pdl si a iesit cine vati propus la fel cum a procedat copy -paste cu coabitarea ,daca antonescu nu cadea in capcana sperjurului si publica actul de coabitare si rupea atunci actul de fuziune cu psd acum vorbeam de altceva ,bai sifon de ce nu schimbati legea pensilor aia care o tot clamati ca a fost fraudata de roberta ,ba si acolo a fost o mare tradare aia cu unpr fugit de la voi in barca pdl s-a faca aia cvorum si dupa revenit la matca in2012 la psd ,si uite asa ati scapat de raspundere nu noi aialalti ,ba este citecul vostru de lebada acest partid de sifonari si lipitori la jaful public ,johannis este mai roman ca voi toti gugustuci ,ce vrei cind va prezentati la festivisme s-a vina s-a plnga cu lacrimi de crocodil ca voi si ajutati de un sobor de preotii ,ba sulfe comuniste numai pacaliti pe nimeni ,va este frica de normalitate cind este haos se poate fura in liniste ,bai tarane tu nu umbli prin tara nu vezi ce dezastru este bai patri -hotilor
Raspunde

fresh

Acum 9 ani

La alegerile partidului naţional deformator, Agamiţă credea că incă \"egzistă\" USL, alocuţiune dată de altfel pe post de TVGhiţă.
Raspunde

@analfabetu titel

Acum 9 ani

Bai analfabetu baltii,mai lasa tu politichia si mai bine repeta clasele 1-3,cum dreacu te-a racolat in gasca de propagandisti sasul johannus-6 case,cand tu esti VARZA TOTALA la scriere si exprimare?nu ti-ar strica cateva saptamani la sapa,la fan sau la autostrazi,sa vezi cum e cu munca lingaule!!!!!!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

ptr 27,ip 92... , hotărăște-te lighioană unineuronală, unde îl trimiți pe titel, la școală sau la muncă, pentru că în mintea ta sahariană, nu realizezi că astea două se cam exclud una pe alta. Ceva îmi spune că titel a muncit ceva la viață lui, troglodit semidoct și analfabet funcțional ce ești.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

On topic, acum. Bine face Iohannis că nu participă la ziua unirii, nu intră în sarcina primarului să meargă la festivități gen cântarea româniei organizate de kulturnici reciclați. La ce bun să o facă, să îi asculte pe rapsozii populari cântând \"treceți români batalioane carpații\" sau \" c-așa-i romanu\'\" ? În Ardeal, începând cu 1918, români sunt toți, și sașii și țiganii și ungurii și secuii, chestie pe care miticii gen iliesiu nici acum nu o înțeleg. Oricum, ziua unirii e o zi tristă pentru Ardeal.
Raspunde

@29

Acum 9 ani

Esti un mare sclav bou si antiroman,bineinteles,tu ai creierul sters de sasii pe care-i pupincuresti,bai Chisleag....altceva mai doresti penibilule?Apropos....n-o mai fa pe avocatul analfabetului,ca nu te prinde,cazi si tu in ridicol,ca si el,planta agatatoare:))))))))
Raspunde

gelu

Acum 9 ani

Iohannis nu a participat la ziua unirii asa cum spune Iliesiu, dar sun sigur ca va participa cu placere pentru internarea la glumeti a domnului Iliesiu
Raspunde

michael

Acum 9 ani

la ce folos ca altii s-au afisat la te miri ce sarbatori nationale cand au facut-o doar in scop propagandistic sau de imagine !? prefer unul care sa nu taie panglici si sa nu se afiseze peste tot dar care sa fie interesat de bunul mers al economiei !
Raspunde

@32

Acum 9 ani

Si cam cine crezi ca e acel-unul-desteptule?sa nu zici ca te-ai gandit la profesorasul de fizica superbogat din meditatii de la Sighii?....hi hi hi.....
Raspunde

pt.30 identic cu 33

Acum 9 ani

Nuuuuu, nu cred că s-ar fi putut gândi la acela.Doar cum să candideze la preşedenţie unul care nu îi din România, \"dăcât\" si-a cumpărat cetăţenia?Nu vreţi voi să fie doar unul, inconfundabil, iremediabil, receptiv la nevoile colegilor de partid şi plin de tupeu?
Raspunde

@toti

Acum 9 ani

Un tampit arunca o piatra intr-un lac si 34 de prosti o cauta!
Raspunde

@35

Acum 9 ani

Si sa deduc,ca tu esti seful prostilor,losere????????
Raspunde

cine e Iliesu asta ?

Acum 9 ani

e prima oara cand aud , de acest , asa zis reprezentant al SB...si citesc zilnc ziarele on line......deci va dati seama cate realizari a avut...mars la groapa de gunoi a istoriei
Raspunde

Impartialu

Acum 9 ani

De acord cu 12 si cu ceilalti care au relevat \" calitatile \" D-lui Iliesiu. Este o minciuna. Personal l-am vazut pe Dl Johanis participand la 1 Dec la festivitati organizate cu ocazia zilei nationale. Regretabil ca se uzeaza de asemenea marsavii.
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

zdreantza lui tariceanu si ponta behaie si el sa se afle in treaba.cand pinochio cu ortocsii,acum asta cu ziua pixului....ce mai debitazi iliestilor?oricum la un popor incult prind astea cu nazionalismul si religia..
Raspunde

titel 2

Acum 9 ani

bai boul balti analfabeut esti bai trompeta comunista ba sifon si pupincurist a lui copy -paste imtreabal pe asta de il aperi [ilesiu ] in 3 ani ce a facut pentru sibiu s-au judet ba trompeta eu am lucreat si la autostrazi si peste tot eu traiesc din ce am muncit spre deosebire de tine fost secretar si turnator la secu pe timpul lui ceasca ba johannis in noul mandat 2012 -2014 a facut 40 de strazi trie viaducte reabilitate complect ,finalizarea cartierului vasile aron [fost noroi ] inceput viitoru pasaj care ca lega zona sud cu restu orasului ,si inca una pentru tine taran analfabet ,johannis nu a condus tara nici 2 zile ,legile si traiul prost pe care il duce boboru pe care il minmtiti de 25 de ani poarta marca ,nastase ,9 case ,hrebencnciuci , ,iliesti ,pontisti ,sirbisti ,basisti si alte specimene din lunga lista de fosti nomenclaturisti ajunsi capitalisti ,fi onest si laal si pe ,johannis s-a conduca numai 4 ani ,si dupa te las sa-l injuri cit vrei ,dar tare imi este frica ca astia 4 ani sa-r putea s-a se transforme in vreo 10 si cu scorururi cum va da batali la primarie intre 80 -90 la suta ,de ascea vati si unit intr-o cloceala nationala si sprijiniti de televiziuni de moguli il atacati pe johannis ,ce va este putred si ar trebui pe toti romanii sa-si puna intrebarea de ce atita disperare pe ciocoi rosi ,galbeni ,mov ,roz bombo ,ba si o itrebare penrt -ru tine sifon sef cind se apuca marele jupin de marile proiecte ca mai are un an si devine un simplu pieton ,ba duta tu la munca betivu satului nu la antilopa si dat cu gunoaie pe net stai acolo si primesti si pensie si salariu ,ba pacea sociala care este in sibiu se datoreaza lui johannis si forumului german ,investitori nemti ,francezi etc nu au venit pentru voi cripto comunistilor ba eu o duc prost din cauza la astia de ii pupi tu in*** ,analfabet retardat la munca lipitoare comunista ,astep ale 11 000 de noi locuri de munca promise de jupinu sef se gata la furat trebuie sa-ti cauti un job serios nu de pupat sefi in fund ANALFABET ORTDINAR
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

HOPA MITICA!!!!! Incepe politica securista. Hai s-o luam pe tenta nationala si nationalista, ca la asta suntem campioni. TIPIC COMUNIST. VANZATORI DE TARA CE SUNTETI. Super patrihoti. A-ti vandut tara si neamul PSD istilor, comunisti de prima clasa. Cand face careva ceva pentru popor si tara, si este de un alt neam decat cel roman, mintenasi il luati peste picior. Sa va fie rusine vanzatorilor de neam si tara. CINSTE primarului nostru si echipei sale. Daca va deveni presedinte sau prim-ministru, un sfat bun va dau: Ascundeti-va. Sper sa va rastigneasca pe voi pe toti vanzatorii de patrie si popor. Cu stima.
Raspunde

ptr angajatii lui Johanna

Acum 9 ani

NU mai vomitati. Oricum nu mai votam cu voi paduchilor! Veti raspunde penal ! Cat mai curand. Sa nu credeti ca scapati asa cum a crezut Carabulea sponosorul de seama al vostru si al lui Johannis împreună cu Gradinaru, Tusineanu, Sitaru, etc. Grup infractional : Johannis, V.Popa, Dragan, Bica, Udrea, Nistor, Alexandru: autorizatii pe spaga, licitatii trucate, terenuri atribuite pe spaga , etc, etc . DNA sa cerceteze!!
Raspunde

pt.42 (IP 92.84.3.109)

Acum 9 ani

De asta ce zici, pon(s)tacule?***www.nasul.tv/2014/08/02/exploziv-faptele-lui-ponta-si-cazanciuc-fac-obiectul-unui-dosar-disjuns-din-dosarul-duicu/
Raspunde

@42

Acum 9 ani

Ai dreptate perfecta,ai uitat insa sa-i amintesti pe vecerdea de la pamira si pe soldoveanu de chiriac ,alti doi lingai ai penalului de chiolhannis-6 case!
Raspunde

sb

Acum 9 ani

Ilesiu=Agamita Dandana vezi Caragiale,sibienii nu l-au votat au votat PNL daca a fost pus pe o lista de partid pe un loc eligibil e vina PNL.mai studiati legea electorala si o sa realizati de ce un ales reprezinta o comunitate fara sa aiba nimic comun cu ea.
Raspunde

ptr 42 si 44

Acum 9 ani

Rau ai mai ajuns, afirmi ceva de la computer, dupa care iti dai dreptate de la telefonul mobil. penibilule! Sunt curios cine dracu plateste un asemenea amator, ca daca o faci neplatit inseamna ca esti bolnav.
Raspunde

ptr.42 si 43

Acum 9 ani

Aveti mare dreptate. Multi asteapta sa le vina randul. La toti.
Raspunde

justitiarul

Acum 9 ani

Da , are dreptate Iliesiu, nu numai ca nu a participat la sarbatorirea Zilei nationale dar este singurul primar care nu are audiente. Nu se intilnesste cu poporul decit in 31 decembrie cand balbaie cateva cuvinte specifice evenimentului. Sa nu va faceti impresia ca este continuatorul sasilor din Romania. Face parte dintr-o clica pe care a sprijinit-o in permanenta. Cum a ajunj Gradinaru milionare in euro. Din salariul lui la S.C. Energie Termeica S.A societate aflata sub controlul primariei ? Din ce bani si-a ridicat Tusineanu casa de 1,5 milioane euro pe Calea Dumbravii ? Pai din licitatiile care le castiga numai SINECON ? Si ar mai fi si altele dar le vom dezvalui mai tirziu .
Raspunde

hmmm

Acum 9 ani

Tu esti justitiaru ala strimb de sud, ba nu ia in audienta ca la cit sunteti voi de perversi si rai puteti sa-i inscenati ceva, sa-i aruncati pe undeva prin birou vreun plic cu bani si dupa aia sa-l controlati sa ziceti ca e corupt,ca la cita ticalosie zace in capu vostru, omu trebute sa fie foarte prevazator si du-te si fa campanie comunista si mincinoasa acolo la voi si nu mai veni si te da justitiar strimb pe aici ca pute tara asta de alde astia ca tine.Lasa ca face ce trebuie ptr. oras nu trebuie sa mearga la festivisme ca voi si dupa aia va inunda ploile si atunci vedeti ca n-ati facut nimic,numa gargara.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Sorin Ilieşiu a fost exclus din GDS___ (de Radu Filipescu) ___ Dragă Sorin Ilieşiu,__ Te anunţ că s-a hotărât excluderea ta din GDS.___ Colegilor care au vorbit la adunarea generală a Grupului pentru Dialog Social din 1 februarie le-a fost greu să îţi ia apărarea faţă de anumite atitudini necolegiale din trecut şi din prezent. Dintre cei care şi-au exprimat opţiunea prin e-mail, patru colegi au fost împotriva excluderii. Ai trimis, în trecut, comunicate în care i-ai inclus pe unii dintre colegii din GDS fără a avea acordul lor. Ai apelat la ei în public, i-ai îndemnat la televiziune să facă ce crezi tu de cuviinţă şi în schimb nu ai venit la întâlnirea în care discutam între noi problemele respective.__ Te-am întrebat dacă mai există cineva din GDS care îţi împărtăşeşte opiniile şi cu care te consulţi. Mi-ai spus că nu, şi atunci ţi-am spus că soluţia potrivită pentru soluţionarea acestui conflict ar fi să te retragi singur din GDS.__ În ultima vreme l-ai atacat cu foarte multă energie pe d-l Andrei Pleşu. Este absurd cum cosideri potrivit ca o altă persoană să se comporte cum crezi tu de cuviinţă. Îmi aduc aminte de faptul că i-am descoperit pe Andrei Pleşu şi pe Gabriel Liiceanu printr-o carte pe care am citit-o cândva, în perioada 1987-1989: Jurnalul de la Păltiniş. Era o lume, pe care am întâlnit-o în carte, care mi-a dat încredere.__ Nu era o carte politică, dar am simţit sprijin şi solidaritate şi am simţit că există oameni valoroşi care gândesc şi scriu altfel decât în propaganda de partid. Îi simţeam aproape de mine. Cred că acesta poate însemna ajutorul dat disidenţei de rezistenţa prin cultură şi eu am simţit un sprijin în acea vreme de la Pleşu, Liiceanu, Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu şi alţii. Cum probabil ai simţit şi tu. L-am cunoscut personal pe domnul Andrei Pleşu pe 27 decembrie 1989, împreună cu Mariana Celac, Mihnea Berindei şi mai mulţi viitori membri ai GDS. Fiecare întâlnire pe care o am cu o personalitate atât de plină de umor, dar şi de substanţă, atât de complexă, dar şi atât de implicată în problemele noastre este una dintre cele mai mari şi rare bucurii pe care le am la GDS. Dânsul are opinii uneori diferite de ale tale. Chiar dacă aveţi puncte de vedere diferite, agresivitatea şi atacurile tale sunt exagerate, unele scoase din context şi din realitate.__ În 1997, am fost şi eu printre invitaţi la o seară omagială organizată în onoarea României la Târgul de Carte de la Frankfurt, într-o sală a conferinţelor cu peste 1.000 de invitaţi. A vorbit întâi foarte bine preşedintele Constantinescu şi a fost aplaudat apreciativ. Apoi a vorbit d-l Andrei Pleşu, ministrul de Externe, în limba germană. Cei prezenţi, dintre care procentul cel mai mare erau germani, aplaudau din când în când şi se vedea cum savurează discursul. La sfârşit au fost aplauze şi urale cum nu am mai auzit niciodată primite de un politician român, mai ales în străinătate. Valuri de încântare şi de aplauze. Cam cum sunt aplauzele la Festivalul Enescu după concertele de succes de la Sala Palatului. Ca să nu crezi că fac comparaţie cu altceva, organizat şi artificial. Nu sunt mulţumit de multe activităţi sau inactivităţi ale GDS, nici de unele poziţii exprimate în revista 22 sau de Consiliul de Administraţie. Totuşi, modul în care tu ai acţionat este în afara oricărei capacităţi de funcţionare a unei comunităţi.__ Uneori eşti o persoană dificilă. Prin modul tău încăpăţânat, ai avut însă şi realizări notabile. Poţi continua. Există un proiect care s-a împotmolit de tot, la care poţi contribui, la fel cum ar putea contribui şi foştii tăi colegi din GDS. Aducerea înregistrărilor audio şi a documentelor arhivate ale postului de radio Europa Liberă din Statele Unite, unde sunt depozitate la Institutul Hoover, în Româ¬nia, preferabil la Arhivele Naţionale. Există două instituţii cu implicare în acest proiect: 1) Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) care: a) a avut în trecut o înţelegere cu Institutul Hoover, care b) pretinde să fie singurul deţinător al arhivelor, dar c) nu are fonduri; şi există: 2) Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR) care: a) a strâns fonduri prin colectă publică, dar b) nu are un acord în acest sens cu Institutul Hoover. Soluţia pe care o propun este: a) depozitarea tuturor arhivelor care s-ar obţine la Arhivele Naţionale, b) cu acces public la ele, şi c) atât IICCMER, cât şi IRIR să contribuie cu resursele pe care le au la acest proiect.__ Aşa încât nu suntem foarte îngrijoraţi de faptul că nu mai faci parte din grupul nostru, pentru că poţi să îţi continui activitatea oricum. Am observat că te-ai integrat foarte bine în grupul de la Antena 3. Îţi dorim succes în continuare, în nouă echipă.__ RADU FILIPESCU, preşedintele CA al GDS______ ***www.revista22.ro/sorin-iliesiu-a-fost-exclus-din-gds-13291.html
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Senatorul Sorin Iliesiu a fost exclus din PNL in urma votului exprimat in timpul sedintei Delegatiei Permanente a partidului condus de Crin Antonescu, transmite Agerpres.___ In favoarea excluderii acestuia din partid s-au exprimat 167 de liberali, 19 voturi au fost impotriva, iar noua liberali s-au abtinut.__ Sorin Iliesiu a precizat ca, inainte de exprimarea votului, a luat cuvantul pentru a propune organizarea unui Congres Extraordinar al PNL si ca actualul presedinte al partidului, Crin Antonescu, \'sa faca un pas inapoi\' astfel incat conducerea PNL sa fie preluata, interimar, de catre senatorul Calin Popescu Tariceanu.__ \"Am propus sa votam secret decizia ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa nu aiba niciun fel de intelegere politica cu domnul Traian Basescu sau cu Miscarea Populara. Nu a fost nicio reactie (din partea liderului PNL - n.r.). Am propus, de asemenea, sa votam in secret decizia de a organiza urgent un Congres Extraordinar al PNL pentru a vota ca PNL sa ramana la guvernare si in USL, PNL sa participe pe viitoarele liste comune ale USL la alegerile europarlamentare si la cele prezidentiale, astfel incat viitorul presedinte al Romaniei sau viitorul prim-ministru sa fie dat de PNL. Am propus ca domnul Crin Antonescu sa faca un pas inapoi pentru a face posibile dezideratele - iesirea Romaniei din criza politica si salvarea PNL. Evident, am propus ca domnul Calin Popescu Tariceanu sa preia interimar conducerea PNL\", a declarat Iliesiu.__ Acesta a adaugat ca propunerile sale nu au mai fost supuse la vot intrucat, intre timp, liberalii votasera cu majoritate de voturi excluderea sa din partid.__ \"Domnul presedinte Crin Antonescu a spus ca intai va supune la vot propunerea de excludere a mea din PNL, iar daca aceasta propunere va fi respinsa de catre majoritatea membrilor PNL, atunci eu voi putea sa fac din nou aceste propuneri. Dar, in momentul in care nu mai sunt membru PNL, cum sunt acum, nu mai pot sa refac aceste propuneri, pe care de fapt le-am facut si pe care le poate relua orice alt membru al PNL\", a mai spus Iliesiu.__ In ce priveste viitorul sau ca senator, Sorin Iliesiu a precizat ca inca nu a luat o decizie daca va ramane senator independent senator afiliat vreunui grup parlamentar sau daca va intra intr-un alt partid.__ \"Deocamdata ma gandesc. E o decizie foarte grea si imi las ragaz cateva zile ca sa iau aceasta decizie\", a incheiat acesta.______ ***www.hotnews.ro/stiri-politic-16683958-sorin-iliesiu-fost-exclus-din-pnl-surse.htm
Raspunde

misa

Acum 9 ani

Personal particip la ceremoniale de aproximativ 15 ani, aproape la toate cu exceptia anului 2002 cand am fost la Bucuresti. Dl. Johanis a participat la toate mai putin anul trecut nu a fost la depunerii de coroane de ziua nationala care s-a desfasurat pe str. Nicolae Balcescu, dar a participat la parada militara cu tehnica de lupta pe bulevardu Coposu, dl. Iliesiu a participat in 2013 si in 2012 atat la celelate nu l-am vazut si nici in 2002 la Bucuresti. Va rog sa nu denigrati ziua nationala a Romaniei, atat a mai ramas demn pentru romani, aceasta mica sarbatoare.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Johannis îi dă peste nas senatorului Ilieşiu. Vezi de ce!__ Știri de Sibiu, 24.01.2014____ […]Întrebat dacă ar fi de acord cu o posibilă candidatură a liberalului Ilieşiu pentru PE, Johannis a făcut referire la faptul că senatorul ar trebui mai degrabă “să-şi facă treaba acolo unde a fost ales”.____ “Nu mi se pare necesar. Are o poziţie de senator, să o umple. După ce a contribuit la rezolvarea tuturor problemelor care ţin de reprezentantul în Senat al comunităţii sibiene, putem să mai discută. Până atunci, să-şi facă treaba acolo unde a fost ales!”, a declarat joi, în conferinţă de presă Klaus Johannis.[…]____ ***www.stiridesibiu.ro/?p=798
Raspunde

Heider

Acum 9 ani

Particip ca ofiter la zilele nationale. Dl. Johannis a lipsit de ziua nationala a Romaniei de fiecare data. Rusine acestui \'roman\' care doreste a deveni presedinte.
Raspunde

glad

Acum 9 ani

Heider, minti, gunoi securist!
Raspunde

ica

Acum 9 ani

participa patrihotule ca tu iei banii pe gargara fara sa produci nimic, ba Johannis e mult mai patriot ca tine ca o ridicat nivelu de trai al sibienilor si o facut din Sibiu un oras european, nu gargara si hotie de-a voastra si tot voi va dati mari. patrihoti asistati
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus