Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sibienii invitati sa se imbrace romaneste de Ziua Portului Popular

Duminică, 17 august, sibieni și turiști sunt așteptați la Gura Râului, îmbrăcați în costumul tradițional românesc. După obicei, comunitatea din Gura Râului va organiza Ziua Portului Popular, ziua în care gureni, oaspeți și turiști sunt provocați să poarte ia, cătrința, ițarii și cămeșa.

De dimineață, localnicii vor merge la biserică îmbrăcați în haine românești, iar după încheierea serviciului religios, în jurul orei 12:00, vor asista la un spectacol de cântece și dansuri populare susținut de Formația "Bujorul de munte" din Gura Râului, Corul de copii "Concertino" al Școlii generale "Aurel Decei", Formația de fluierași din Gura Râului, iar într-un recital special vor evolua Adrian Neamțu și interpreta Alina Bîcă, soliști ai Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul – Junii Sibiului". După ora 13:30, petrecerea va continua în "pavilon", locul unde gurenii obișnuiau să țină jocul duminical încă din secolul al XIX-lea. În pavilon, gurenii vor încinge învârtite, hațegane şi jiene.

Ziua Portului Popular de la Gura Râului a fost inițiată în anul 2008 din dorința de a marca importanța păstrării costumului popular și de a reînvia tradiția jocului duminical în mijlocul comunei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

SILVA

Acum 9 ani

Ardeleni adevarati, dupa fapta, dupa vorba, dupa port: Ori alb, ori negru!!!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

asta noapte am dormit ca de obicei in boscheti fapt pentru care m-am trezit dimineata pe la 7:00 cu o placuta durere rectala insotita de un gust interesant in cavitatea bucala.
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Nu scrie in numele adevaratului Joseph, Josephule fals!!!
Raspunde

Iosif

Acum 9 ani

Fiecare ţară, îşi are \"ardelenii\" ei. Fiecare ţară, ar dori să fie \"buricul pământului. Fiecare ţară, îşi are ticăloşii ei şi oameni faini. Dar, din punct de vedere statistic, în Germania, majoritatea celor din puşcării, este reprezentată de nemţi...în Japonia, de japonezi...în Ungaria, de unguri şi aşa mai departe... Să auzim numai de bine, dragi sibieni ! Iosif
Raspunde

@Iosif

Acum 9 ani

La Rromanica e un pic altfel: peste 80% din puscariasi is tzigoineri cu cetatenia romana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus