Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Primarul jucator din Sibiu. De oina...

Dacă Traian Băsescu s-a auto-declarat președinte jucător, primarul din Turnul Roșu a luat cât se poate de serios această variantă. Stelian Istrate este antrenor-jucător în echipa locală de... oină. Și are și rezultate: echipa din Turnu Roșu deține un titlu de vicecampioană națională la acest sport, titlu obținut în anul 2011. În acest week-end, comuna a găzduit Cupa Federației Române la oină, iar primarul de 51 de ani nu a lipsit de pe teren. ”Peste un an-doi ani de zile, eu zic că vom fi pe primul loc în țară. Cu siguranță. Eu vă promit treaba asta, pentru că nu mă las. Eu am jucat de pe clasa a IV-a. Jucam 1 la aducere. Eram un copil mic, mi-aduc aminte. Mic și slab. Și îmi făceam elan ca să pot să joc. Am prins dragostea asta de la tatăl meu, și fratele meu a jucat și așa am continuat tradiți”, povestește primarul. Nu uită totuși că în timpul săptămânii este primar. ”Prioritatea nr. 1 sunt străzile, a doua prioritate cred că... Avem o vale care trebuie îndiguită. Din cauza ploilor abundente, a început să se deterioreze și trebuie reparată neapărat”, spune primarul din Turnu Roșu.
 
CS Oltul Turnu Roșu Sibiu este singurul club de oină din județ, afiliat la Federația Română de Oină. "Cupa Federației la Oină” s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, pe stadionul din comună. La turneu au participat șase cluburi de oină din România: Straja București, Brigada Gherăești, Frontiera Tomis Constanța, Biruința Gherăești, Stejarul Parcovaci și, bineȋnțeles, echipa gazdă, C.S. Oltu Turnu Roșu.
 
Jocul de oină este menționat prima dată documentar în anul 1364, în timpul domniei lui Vlaicu Vodă și este cel mai vechi sport care s-a practicat neîntrerupt pe actualul teritoriu al României. Astăzi, există un campionat de oină, organizat de Federația națională de profil, însă jucătorii sunt de regulă amatori și neremunerați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

coleg de serviciu de la Balanta

Acum 9 ani

Toata stima si aprecierea pentru efortul d-nul primar din Turnu Rosu pentru pastrarea interesului pentru oina al Romanilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus