Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Concept unic in sportul sibian: Duatlon Sibiu 2014

Asociația Tură în Natură din Sibiu organizează în data de 13 septembrie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, competiția Duatlon Sibiu, un concept unic în Sibiu, în cadrul căruia concurenților le vor fi puse la încercare abilitățile fizice, dar unde câștigătorii vor fi echipele cu cele mai bune strategii de dozare a efortului comun. 
Competiția presupune o îmbinare de alergare și ciclism, în cadrul căreia se vor înscrie echipe de câte 2 persoane care vor avea cu ei o singură bicicletă. Miza acestui concurs este de a stimula colaborarea între cei doi membrii ai echipei, pentru a parcurge în întregime tot traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul. Fiecare echipă va avea de parcurs un traseu de aproximativ 20 de km prin pădure, pe teren neasfaltat. Traseul este următorul: Parcul Sub Arini, potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să treacă linia de finish în Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA. „Duatlon Sibiu este un concept nou de concurs, în care vă învităm să alergați și să pedalați în echipe de două persoane pe o distanță de 20 km.  Competitia își dorește să promoveze combinarea a două ramuri sportive în cadrul unui concept interesant și provocator: alergarea și mersul pe bicicletă. De asemenea, ne propunem să promovam alergarea ca și alternativă de antrenament pentru bicicliști și mersul pe bicicletă ca și alternativă pentru alergători.  Mai mult, vom organiza în cadrul competiției și concursuri pentru copii cu vârsta sub 14 ani în cadrul Muzeului Satului”, declară Răzvan Morariu, membru al Asociației Tură în Natură și inițiatorul ineditului proiect.
Echipele se pot înscrie online sau la fața locului înainte de start, în fereastra de timp din dimineața concursului. Plecarea se va face în bloc, iar cronometrul se va opri, la sosire, doar când echipa completă va trece linia de sosire. Duatlon Sibiu 2014, organizat de Asociația Tură în Natură, este un proiect aflat pentru prima dată pe Agenda Sportivă a Sibiului, fiind cofinațat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu. Proiectul este organizat cu sprijinul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Centrul de închirieri biciclete de munte Cristian-Sibiu și Promo Management.
Pentru categoriile de concurs se va lua în calcul vârsta însumată a participanților împlinită până la data concursului. Astfel, vor fi premiate următoarele categorii:
- Masculin sub 50 ani
- Masculin peste 50 ani sub 100 ani
- Masculin peste 100 ani
- Feminin sub 50 ani
- Feminin peste 50 ani sub 100 ani
- Feminin peste 100 ani
- Mixt sub 50 ani
- Mixt peste 50 ani sub 100 ani
- Mixt peste 100 ani
- Familie ( soț-soție, copil-părinte, bunic-nepot)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sofia

Acum 8 ani

Foarte interesant conceptul! Felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus