Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

”Dreptul la proprietate”: 200 de familii de romi din Iacobeni primesc acte pe case

Pentru 200 imobile în care locuiesc cetăţeni aparţinând minorităţii rome se vor întocmi acte de proprietate, în cadrul unui proiect denumit ”Dreptul la proprietate”, finanţat în cadrul programului guvernamental ”Anul participării şi responsabilizării cetăţenilor” derulat de Agenţia Naţională pentru Romi. Proiectul este derulat în județul Sibiu de către Consiliul Judeţean Sibiu, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Primaria comunei Iacobeni şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Fuiorul de Lână. ”Acest proiect deosebit de important vine să confirme încă o data preocuparea noastră și a Guvernului Ponta pentru toate categoriile sociale, pentru toți românii. Dacă unii se îndoiau, acum demonstrăm că trecem de la vorbe la fapte, de la proiecte pe hârtie la lucruri concrete, așa cum facem de la preluarea mandatului. Îi îndemn pe romi să aibă încredere în acest proiect pentru că doar așa pot avea acces deplin la educație, la asistență social, la cursuri de perfecționare, la un trai mai bun”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, marți, la Iacobeni, la inaugurarea programului. 
Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii locuirii şi asigurarea drepturilor cetăţeneşti pentru un număr de 200 imobile în care locuiesc cetăţeni aparţinând minorităţii rome. Printre obiectivele specifice se numără identificarea gospodăriilor care nu deţin acte de proprietate aparţinând comunei Iacobeni, întabularea unui număr de 200 proprietăţi şi notarea proprietarilor la OCPI și realizarea unui parteneriat activ între structurile publice locale şi organizaţiile nonguvernamentale în vederea desfăşurării unor acţiuni concrete pentru legalizarea aşezărilor în care locuiesc preponderent membrii minorităţii romilor. 
Proiectul va fi finalizat la începutul lunii decembrie cu predarea actelor de proprietate, iar valoarea lui este de 181.600 lei cu TVA inclus, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Sibiu este de 36.320 lei, iar contribuţia Agenţiei Naţionale pentru Romi este de 145.280 lei .

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

vivi

Acum 8 ani

ba guvernu ponta legea pensilor cind o modificati si japca la care ne supuneti pe astia care am lucrat 40 de ani si ne luati cu japca 45 la suta din pensie ,ca s-a dati l;a tortionari si la gugustuci vostri de taietori de frunze la ciini ,rusine fanatiotilor legi ticaloase ,vreau amistie fiscala si la astai care am muncit mult si ne luati cu japca dreptu legitim de a putea supravietui ,sunteti de 3 ani la cascaval ,si o dati intruna cu basismu ,coarde comuniste si apucate de marile proiecte ca mai ai un an si nimic serios afara de 2-3 mese de vindut brinza de tarani care teau votat
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Un cadou otrăvit, pe care țiganii, în viclenia lor, infinit mai profundă decât a țugulanilor pesediști, îl resping instinctiv. Intabularea (oricum, fără niciun temei legal) nu atrage după sine decât obligația de a plăti impozit pe proprietate, ceea ce țiganii n-o să facă în veci, deci, după intabulare urmează somațiile de plată, după care, în mod firesc, executarea, dar cine e nebun să cumpere o casă din chirpici, în harlemul Iacobeniului. Nelu Cinstea, nu-ți bate tu căpuțu\' cu intabulări și chestii de-astea savante, rămâi la găletușe și fulare, și eventual o sticluță de mastică, e mult mai simplu și mai eficient pentru a câștiga voturi pontiste în toamnă, de la amărâții ăia, vai de capu\' lor.
Raspunde

unu\'

Acum 8 ani

36320 Lei pentru 1000 de voturi(cel putin) e o afacere!Daca restul de 181600 vin din fonduri UE,cu atit mai bine.Cind le dati documentele,dl Cindrea:inainte sau dupa?Anul asta mergeti cu \'\'fotografia\'\' sau reveniti la \'\'coltul rupt\'\'?
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

...nu e de ajuns ca majoritatea stau in case sasesti ocupate abuziv,acuma le dau si acte pe acele case.Ponta va fi un al 2 lea Nastase.Satul de pomeli la altii care nu contribuie cu nimik la stat si altii platesc pana la ultimul ban si nici o facilitatea pt anumite activitati sau proiecte
Raspunde

ionut

Acum 8 ani

OAMENI fără SUFLETE !!! sunteți cei care comentați, de ce tot țigăniți ???? ce au făcut sașii și JOHANNIS ? au luat n școli, n case , n cămine culturale și acum efectiv se dărâmă ____și mai nou plătim chirii imense pentru desfășurarea unor cursuri în diverse unități școlare ! eu sincer daca aș avea putere i-aș amenda pe acei patoni care și-au dobândit aceste clădiri și nu sunt în stare să le inrețină !!!! RUȘINE !!!!!!!!!
Raspunde

ionut

Acum 8 ani

și nu sunt în stare să le întrețină !! RUȘINE !!!
Raspunde

@5

Acum 8 ani

...deci santem fara suflet ca,ei stau pe spatele nostru cand beneficieaza de serviciile statului fara a plati taxe!Toti stim dar ne facem ca ploua...santem vazuti prost datorita romilor.Pe dincolo cand ne injura un strain ne zice \"tigana\'
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Uniunea Europeana a trimis si trimite o groaza de bani special pentru integrarea tiganilor.. Cei mai multi bani provin din Germania..Guvernul Ponta da banii acestia si cei pentru investitii, ii da la marirea pensiilor militarilor, (toti ridicati in grad la pensionare, ex. CRIMINALUL de Genocid, (1989-1990 Sibiu 100 morti) fostul colonel, acum general Dragomir....pensiile fostelor organe de securitate, pensiile Serviciilo de Informatii, pensiile fostilor din Militie, pensiile fostilor Activisti de Partid...Numai ACESTE pensii s-au marit...Din banii dati pentru ALTCEVA de Uniunea Europeana...ACUM, in compensatie, ca sa arate ca s-ar fi dat CEVA tiganilor in programul de sprijin acordat öor de Uniunea Europeana, Comitetul Judetean Sibiu face o noua NATIONALIZARE si improprietarire... Majoritatea caselor sasilor PROPRIETARI de DREPT au fost ocupate de Tigani..Acum li dau lor CASELE SASILOR, ca sa nu plateasca tiganii din banii europeni topiti pe alte povesti, printre care si CADOURILE in bani facute de BULIBASA JUDETULUI, impreuna cu pretenu Prefect lui Streza personal, deci Mitropoliei...Din BANI EUROPENI, deci din munca celor din Germania, Franta, Austria.....NATIONALIZARE pentru TIGANI...este clar pentru ce NATIUNE....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus