Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

A fost turnat asfalt pe pista de biciclete Sibiu – Tropinii Noi – Sibiu | Foto si video

Porțiunea de la ieșirea din Sibiu și până la intrarea în pădure în dreptul Uzinei de apă este finalizată, susțin autoritățile județene referitor la noua pistă de biciclete cu o lungime de 11 km, care ar urma să fie inaugurată în cursul lunii viitoare. În zona amintită, pista a fost amenajată prin lățirea părții carosabile pe ambele sensuri, după care marcajul a fost realizat cu vopsea. Potrivit proiectului, pe fiecare sens de mers a fost amenajată o pistă cu o lățime de un metru.

Pe tronsonul de la ieșirea din Sibiu către Rășinari, însă, pista este construită în afara părții carosabile, iar până în dreptul Muzeului din Dumbravă a fost și asfaltată. Aici, lățimea pistei pentru ambele sensuri este de aproximativ 1,5 metri.
În fine, pe porțiunea care traversează pădurea în zona Tropinii Noi, făcând legătura între drumul care merge spre Rășinari și cel care face legătura cu Poplaca, lucrările au început de curând. Aici nu va fi turnat asfalt, ci va fi folosită o mixtură ”cât mai ecologică”, realizată din balast și pământ stabilizat. Cei aproximativ cinci kilometri de pistă care străbat pădurea pe acest tronson vor avea o lățime de aproximativ 80 de cm pe fiecare sens de mers (în unele locuri, sensurile de mers se despart).

”Suntem mulțumiți de ritmul de realizare al pistei de biciclete. Am fost zilele acestea și am făcut o evaluare. Deja s-a ajuns spre finisaj pe partea paralelă cu drumul județean spre Rășinari și s-a intrat deja pe amenajare în pădure. Pe partea cealaltă, dinspre Calea Poplăcii spre Poplaca, este terminată pista. Deja lumea circulă. Eu cred că va răspunde nevoilor celor care ne-au determinat să facem acest proiect, pentru că efectiv aici a fost o presiune publică uriașă să facem această pistă să continue și în afara Sibiului. Pentru că este separată de drum asigură și securitatea în deplasare”, a declarat președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.
Construirea acestei pistei este finanțată din bugetul județean. Ordinul de începere a lucrării a fost dat în prima parte a lunii iunie a acestui an, firma contractată fiind Con-A. Valoarea contractului – stabilită în urma procedurii de achiziție publică derulată în primăvară – este de 3,8 milioane de lei, cu tot cu TVA. Înaintea licitație, valoarea lucrării era estimată la 5,2 milioane de lei, TVA inclusă.

Pista este construită în așa fel încât să fie legată de cele amenajate deja în municipiul Sibiu. ”Traseul porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu – Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4.860 m, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersectează cu DJ 106R, Sibiu – Poplaca, la Uzina de Apă, acest tronson măsurând 5.320 m, cu o lăţime de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista va fi realizată din balast stabilizat și pământ stabilizat, restul zonelor fiind realizate cu asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1.308 ml şi o lăţime de un m pe sens”, se arăta într-un comunicat emis de CJ Sibiu în vara acestui an.
 

O voi testa cu bicicleta și nu singur. Mă mai gândesc să invit câțiva prieteni, tot pe bicicletă”, Ioan Cindrea

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

???

Acum 9 ani

Cine sunt autorii filmării? Cel cu tricou roșu e profesionist în ale pedalatului? Se mișcă bine!
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

pista asta este exact ca PSD-ul...
Raspunde

bravo

Acum 9 ani

lucru de *** banii aruncati biciclistii nu circula pe pista politia nu vede si pe banda destinata autoturismelor
Raspunde

@un sibian

Acum 9 ani

sa stii ca ai dreptate.
Raspunde

Deja

Acum 9 ani

Incredibil ala cu scoala in drumul spre Poplaca !!! Parca aud la primul accident cum ii injura toti pe \"biciclistii astia\"!
Raspunde

sofer

Acum 9 ani

imi pare bine ca politia ia toate masurile pentru o buna fluidizare a circulatie intre sibiu si rasinari, escavatoarele se misca pe drumu cum vor ele fara sa existe cineva care sa opreasca circulatia sau sa semnalizeze oprirea masinilor, sa nu mai vorbim de gramezile de borduri care sunt puse pe marginea drumului fara sa fie semnalizate, masini ale muncitorilor parcate inainte de indicatoare provizori, chiar in curba, mare minune ca nu s-a intamplat vreun accident. se vede in poze cum circula individul cu escavatorul, nici nu stii ce face si gramezile de borduri. oare cand vom devenii europeni in adevaratul sens al cuvantului ?
Raspunde

Cititor

Acum 9 ani

\"Pentru că este separată de drum asigură și securitatea în deplasare\"-Ăsta e cazul drumului de dus, că din imagini se vede că pista dinspre Poplaca la Sibiu e numai pictată pe asfalt. În plus, pista e extrem de îngustă. Bicicliști mai puțin experimentați vor avea probleme în a evita mașinila care vin din sens opus.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Sunt gay.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Noi sibienii nu mergem cu bicicleta, nici cu masina nici cu lotca, nici cu metroul. Noi mergem cu oile, si nu avem piste amenajate.
Raspunde

Mizerie

Acum 9 ani

Investiția asta este cea mai mizerabilă chestie făcută de Cindrea. Rezultată în urma unui pariu imbecil făcut cu prefectul pista aceasta va fi un loc în care se vor accidenta mulți oameni. 1 metru pe sens este o imbecilitate, două biciclete care vin din sensuri opuse neavând nici o posibilitate să treacă una pe lângă cealaltă. În plus aleea va fi plină de persoane care vor merge în plimbare spre Muzeul Satului. Mizerie marca COnsiliul Județean Sibiu!
Raspunde

biciclist

Acum 9 ani

Treaba de c...t Sibiu - Poplaca . In ce buzunar s-au dus fondurile alocate pistei sau nu s-a proiectat toata pista la fel ? Daca de la inceput proietul a fost facut precum este si realizat sunt niste tampiti.Acel spatiu delimitat de o banda intrerupta nu este nicidecum pista de bicicleta poate doar in creierul inexistent al celor care sustin asta. Daca s-au sifonat banii necesari construirii atunci DNA-ul are ceva treaba in zona CJ !
Raspunde

pista

Acum 9 ani

ba astia de la psd se pricep numai la chiciuri ,aia este pista fa -o lata cel putin de 2 m ,nu poteca daca se ducdoi biciclisti unu linga altu ,unu risca s-a ajunga in sant ,asia lucra dupa sablon ,uitativa ce a construit si primaru din timisoarta o pista in serpentine de risu lumi suntem ,trebuie s-a vina chinezi s-a ne construiasca ,doar de acea s-a dus cu tot familionu ,copy -paste in china ,tara arde si noi ne plimbam pe bani fraierilor si cind ne intoarcem de acolo le dam sperante la bobor ca au gasit solutia de creere de noi locuri de munca ,ba sifonarilor chinezi daca vine nu vine dezinteresat si nu mai bateti cimpi ca sunteti pe linga in ce inseamna economie ,voi nu stiti numai cum s-a sifonati bani publici ,uitativa si pe televiziunile care mai au ca obiectiv si ce dezastru ati facut in tarta in ultimi 25 de ani ,si nu numai la aia de de dimineata pina seara alt subiect nu au ,afara de daca s-au nu a fost johannis la basesescu ,grivco ,daca a vindut copii la taraba in tirgu obor ,cu sacosa daca a fost la vila lac sunteti penibili si comici ,asta trebuiew s-a trezeasca boborului suspiciuni ,mediatizarile escesive pe aceste motive copilaresti si de idobitocire a maselor ,sunteti penibili politruci comunisti care lucra numai la indicatili pretioase a toasului ponta
Raspunde

SB

Acum 9 ani

PISTA ESTE PREA INGUSTA!!!!!!! Nu este posibil asa ceva ...
Raspunde

loose

Acum 9 ani

Oare cum se comporta pamantul si balastul de.....stabilizat la prima ploaie?
Raspunde

Miki

Acum 9 ani

Eu zic ca e foarte bine ca se mai face inca o pista de biciclete in Sibiu. Sigur, ar fi putut fi mai lata si mai lunga, dar in primul rand trebuie sa apreciem faptul ca se face. Mai priviti si partea plina a paharului, nu mai fiti asa negativisti !
Raspunde

;)

Acum 9 ani

Legislatie Extrase din Regulamentul de aplicare a OUG nr 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice (ce au legatura cu Bicicletele): ***pelicanbiketulcea.ro/informatie.php?id=1
Raspunde

;)

Acum 9 ani

Adevărul despre pistele de bicicletă ***www.trafictube.ro/adevarul-despre-pistele-bicicleta/
Raspunde

;)

Acum 9 ani

Dacă vi se par lucuri minore, gândiți-vă cum ar fi dacă s-ar parca așa mașinile, pe toată lățimea părții carosabile. Dacă pietonii s-ar oprii sau ar circula pe mijlocul drumului fără să le pese. Ar spune asta ceva despre nivelul de civilizație?
Raspunde

;)

Acum 9 ani

Uitându-mă la filmare nu mă pot decât gândi la reversul medaliei. Pus în aceleași situații, aici in DE un biciclist ar intra in pieton mai rau ca un tanc. Pietonul n-are ce cauta pe pistă, iar în caz de stricăciuni aduse bicicletei, acesta ar fi trebuit să pună la bătaie Haftpflicht-ul (asigurarea de răspundere civilă) pt reparații. mai tragic dacă se lasă și cu vreo julitură, să vezi ce te jecmănește asigurarea medicală. Plus urlat la respectivu’ și sunat din sonerie ca un șofer mioritic.
Raspunde

raz

Acum 9 ani

nu stiu cum va fi pista din punct de vedere tehnic, dar pun pariu ca va fi plina de ignoranti senili care vor iesi la promenada la pas; situatia va fi identica cu cea din parc: pista de bicicleta plina de retarzi...
Raspunde

pt8 joseph

Acum 9 ani

ESTI UN MARE KAKAT
Raspunde

Emi

Acum 9 ani

Pacat, avem atatea exemple in toata Europa... dar nu stim nici macar sa copiem, acestea sunt lucruri de mantuiala. PENTRU EDILII JUDETULUI SI NU NUMAI, DOMNILOR DE CE NU LUATI EXEMPLE DE CUM SE CONSTRUIESC PISTE DE BICICLETE IN Austria, Germania, Olanda, Belgia... si nu mai improvizati \"originalitati autohtone\", deoarece este pacat de munca si bani. Faceti o investie trainica si nu lucruri de ca..t.
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Pista e precum PSD-ul La inceput promite si la urma te dezamageste si pune pista lipita de drum.
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

ideea este buna...DAR PISTA SPRE RASINARI E PREA INGUSTAAAAA!!!!!
Raspunde

Risipescu

Acum 9 ani

Propun sa chemam si DNA-ul la inaugurare....la asa o \"investitie\" sunt sigur ca il vor invita pe Cindrea la o tura!
Raspunde

2bad4u

Acum 9 ani

Sunt o gramada de ca ca ti care comenteaza aici negativ despre pista si fac pariu ca nici nu stiu sa se dea pe bicicleta. Ca pista e pres ingusta ca n-ai loc si alte tampenii.Bine ca ai loc sa mori pe dungile portocalii desenate pe asfalt de Fuhrer. Pista e super ok si va spune un om care merge saptamanal cu bicicleta pe acest traseu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus